duminică, 6 octombrie 2019

STD/SP Tema #06 Tinuta Reciclata: Uniforma.


Buna si bine v-am regasit cu o noua tema din proiectul Salvam Papusi / Save the Dolls ce se desfasoara in aceasta toamna pe Provocari Verzi!

Dupa cum v-am mai povestit, cele 13 teme pe care le-am ales, sunt ordonate in asa fel incat sa creeze o legatura intre ele, formand o poveste. Data trecuta am recreat o imagine sugestiva din (sau care avea legatura cu) Nausicaa Vaii Vantului. Daca ati urmarit animatia ati putut afla mai multe lucruri despre eroina si lumea ei. Ati putut vedea ca la un moment dat ea imbraca o haina ce apartinuse unei alte printese - o haina roz, care ajunge sa se coloreze in albastru atunci cand ea incearca sa il salveze pe puiul de Ohm rapit.
Si iata ca ajungem la .... haine. Si la reciclarea materialelor. Si la un alt film: "Sunetul Muzicii" (1965). Provocarea acestei saptamani este inspirata din el (dar si din alte doua filme: Enchanted si Pe Aripile Vantului). Vom avea de realizat o uniforma... :D ( si cred ca deja puteti sa va ganditi cam in ce directie mergem acum, dupa cum spuneam, fiecare tema, o anunta pe cealalta!)

Iata si filmuletul pregatit pentru aceasta tema:


Mai jos va voi lasa pe scurt ce aveti de facut, in cazul in care veti dori sa va alaturati acestei provocari, cu mentiunea ca pentru mai multe detalii va trebui sa intrati pe site-ul unde organizam aceste provocari: Salvam Papusi // Save the Dolls #06 "Tinuta Reciclata: Uniforma." .

Eu voi prezenta doar pe scurt, de fiecare data, si aici tema saptamanii.

Cerinte:
  • Creati folosind refolosind materialele pe care le aveti la dispozitie o uniforma ideala - pentru personajul interpretat de papusa pe care veti alege sa o salvati. Ideea este ca uniforma sa fie una utilizabila, finalizata.
  • Elemente de vestimentatie obligatorii:
    • uniforma - o veti crea in functie de papusa salvata, astfel incat sa i se potriveasca si sa arate cat mai firesc. 
    • daca alegeti sa folositi incaltaminte deja existenta, aveti grija sa se potriveasca (cu siguranta pantofi colorati si cu toc cui nu sunt o alegere fericita).  
    • uniforma, pentru a evita confuziile, este conceputa pentru un elev pornind de la gradinita si pana in clasa aXIIa inclusiv.
    Atentie! Nu va incurajam sa incepeti sa ciopartiti perdele si alte lucruri din casa, ci sa aveti in vedere faptul ca anumite lucruri pe care nu doriti sa le mai folositi pot fi transformate creativ.
    Accesorii:
    • voi sunteti cei care stabiliti ce accesorii sunt necesare si potrivite tinutei pe care o veti crea
  • Elemente de decor obligatorii: nu sunt, dar iata cateva sugestii de care puteti tine cont in cazul in care va inspira.
    • - incercati sa fotografiati papusa intr-o pozitie cat mai fireasca posibil - ideea este ca uniforma purtata si detaliile acesteia sa poata fi observate cat mai clar; 
    • - optional : puteti folosi fie un decor tomnatic, in cazul in care beneficiati de o curte, sau un parc in apropiere, fie ceva neutru (realizat prin plasarea papusii in fata unui perete vopsit in alb sau culori deschise - deobicei cele inchise nu sunt prea indicate), sau a unui tapet cat mai simplu ca model.
    Fotografia:
    - aranjati papusa incat sa nu para aruncata pur si simplu.
    - atentie (aici se va puncta partea estetica)
    1. la pozitia corpului papusii - sa nu aiba membrele strambe, sau in pozitii nefiresti
    2. la unghiul din care este realizata fotografia - sa nu para disproportionata. 
    3. la decorul ales - in cazul in care alegeti sa o fotografiati in parc (de exemplu), tineti cont de proportii - daca apare un leagan, banca, spatiu de joaca etc, papusa trebuie sa fie la distanta de ele pentru a nu arata nepotrivit.

    Inscriere:
    Trimiteti fotografia cu creatia voastra pe adresa de mail provocariverzi[@]gmail[.]com pana sambata, 12 octombrie, ora 23:50 (Romania). Toate creatiile vor fi apoi publicate intr-o galerie atat pe site-ul Provocari Verzi, cat si intr-un folder dedicat, in Grupul Provocari Verzi

    Va reamintim ca aveti posiblitatea de a recupera doar doua teme  fara a pierde punctul de timp, asa ca, pe cat posibil, incercati sa va incadrati in perioada de timp indicata.
    Ja ne! Pe curand!

     ______________________
    Nota: Imaginea folosita pentru a ilustra tema face parte din filmul Sunetul Muzicii si nu ne apartine, fiind preluata de pe internet (google images).

    8 comments :

    Stef Rof spunea... [Raspunde]

    Interesantă și această temă, se poare că astfel sunt concepute să te atragă și sa îți dorești să creezi ținute cu poveste :)

    Ps. Eu nu mai zic mai mult că și așa am restanță mare și nu știu când/cum voi mai recupera,
    ai mei mă cam țin ocupat + la servici a început perioada grea de peste an, și de vineri nu mai am net la calcuator, nu-mi mai merge WiFi, cred că e dus ruterul, dar sper să-l rezolv săptămâna viitoare că altfel și cu MFC-ul mă descurc cam greu :((
    Cu telefonul nu mă descurc că este defectă camera principală..
    Așa că vești triste de la mine, să sperăm că vin altele mai bune săptămâna viitoare..!!!

    Duminică Plăcută vă Doresc !!!


    ina02s spunea... [Raspunde]

    Bafta! Sant curioasa cum va decurge. Ma uimeste imaginatia voastra si migala. Pupiciii

    copilarim spunea... [Raspunde]

    @Stef Rof se pare ca ni se pun bete in roate :))). "Atac la berbeci" :)).
    Zic asta pentru ca, in principiu ar fi trebuit sa reusesc sa gestiionez zilele astea mai bine dar si eu am avut prb cu netul. Vineri m-am trezit fara antivirus si sambata dupa ceva timp am reusit sa imi fac abonament nou (cineva ne anulase abon la antivirus... adica pe bune cand spui ca vrei interenul in continuare cum sa ii anulezi abonamentul la antivirus... duh?).
    Acum abia a inceput sa se miste asa ca pana marti sper sa reusesc sa recuperez si cele doua articole ramase necompletate...
    SPER nu de alta dar cei mici pleaca joi si pana la anul nu mai avem cum sa ne jucam decat la laptop ceea ce nu se compara, asa ca profit la maxim. Pot sa recuperez si apoi. Ca sa nu fiu prea trista ...

    Bafta sa gasesti timp si pentru tine :D. Iti simtim lipsa si iti facem galerie ;).

    copilarim spunea... [Raspunde]

    @ina02s multumim mult!! :*
    Si eu abia astept de fiecare data sa vad ce noutati mai apar :D. Imi este atat de drag sa vad cum se "creioneaza" o poveste formata din 13 capitole :).

    Pupici <3

    Oprea Carmen spunea... [Raspunde]

    parca mi-ai facut pofta sa revad Sunetul Muzicii, desi l-am vazut de vre-o 3-4 ori, nu te saturi!

    Diana spunea... [Raspunde]

    Ieri noapte am reusit sa vad si filmuletul - cu opinteli: se oprea, apoi "sarea"... :(((
    Sper ca am inteles corect: nu e obligatoriu de imitat uniforma actorilor, ci putem "inventa" una. Oh! N-o sa inventez, pentru ca nu-mi plac uniformele (fie ele de doctor, militar etc.) dar o sa caut sa ma inspir de undeva. :)
    Distractie frumoasa cu cei mici! <3
    Pupici cu drag! <3

    P.S. Voi reveni, sa recuperez alte postari ale tale. :)

    copilarim spunea... [Raspunde]

    @Diana stateam si ma gandeam cand citeam mesajul cum te uitati tu la Sunetul Muzicii cu opinteli :))))). Imi pare rau de tot ca nu se poate vedea mai bine.. poate daca ai incerca de pe mobil? Ma gandesc doar - eu ma mai uit cateodata de pe la ai mei sa vad cate ceva pe youtube si merge decent.

    Nu e obligatoriu sa imiti nimic, ai inteles foarte bine. Poti inventa, reinterpreta, sau sa te inspiri sau chiar sa reproduci o uniforma din .. ah dar stai ca spuneai ca nu iti plac (nici mie nu imi plac cele de dr sau soldat).
    Alea de la scoala mi-au placut si le gasesc utile din mai multe puncte de vedere. Doar ca unele pot fi anoste cand sunt prea restrictive si cred ca aici trebuie lucrat un pic. Mai mult.

    Oh si eu am de recuperat - ma bazez pe cele doua zile de sarbatoare :)))))).

    Pupici cu drag <3

    copilarim spunea... [Raspunde]

    @Oprea Carmen sa si eu l-am vazut de mai multe ori - imi este drag (ca si Marea Cursa :D). Ar trebui sa il revedem.. hehe.
    Pupici

    Trimiteți un comentariu