marți, 12 noiembrie 2019

#16 Cartea Intelepciunii - Dalai Lama (CDL)


Buna!

Ma grabesc sa dorm. Sunt foarte sincera (si as vrea sa zic inteleapta, hahaha). Am o saptamana din aceea faina (in care intre orele 9 si 15 cu prelungiri ca 2 ore nu e indicat sa iesi deci... 17 se stropeste). In fine.

Pentru coltul de lectura am realizat un filmulet luni dupa-amiaza, cand era tare dragut - se cam innora, dar era lumina. Am povestit putin despre o carticica micuta (ca  dimensiuni) dar mare:



Iata si cateva fotografii cu aceasta: copertele (de pe cea din spate am luat si citatul de mai jos - pe care, asa cum spuneam si in filmulet, il stiu de foarte multa vreme) si ceva din ce am citit din video, plus ceva ce nu am citit:




Cartea aceasta se citeste foarte repede si se tot reciteste - pentru ca de fiecare data vei regasi un prieten drag, vei mai face cate o (re)descoperire, sau pur si simplu vei gasi putina... liniste. Pace... Un ritm mai putin alerg. Si uman.

Iata si citatatul ales de mine pentru azi:
"Esentele tari se tin in sticlute mici."



📚 
Cartea a aparut la editura Curtea Veche si eu am cumparat-o de aici.
Pe pagina Repertoar puteti gasi cele mai recente (din decursul ultimiilor 5 ani) lecturi ale mele [ despre cateva am scris deja ]. Daca v-ati dori sa povestesc despre ceva anume din acea lista, dati-mi de stire si ii voi acorda prioritate ✅.
Pana la urmatoarea  noastra intalnire de la acesta rubrica  va doresc lectura plactura. Daca veti scrie si voi despre carticica voi crea cu drag si un tabel pentru a reuni impresii pe marginea ei.

📚📚
Acest articol este inscrisin tabelul gazduit de Zina pe minunatul blog cu Povestiri pe scurt, in Serialul ”Citate favorite”. 😊

Ja ne! Pe curand!!

__________________________________
Actualizare: Moment BLOND. V-am povestit vreodata ca, pe cand lucram la Roton, m-am blonzit? M-am vopsit blonda (nu va imaginati ca eram platinata, nu, un blond inchis, nu prea am poze - dar asta e alta poveste si nu vreau sa ma lungesc). Ideea e ca de atunci, cand am momente din astea, le numesc de "blonzime" - ca sa para fun, nostim.

Asadar... ieri cand filmam ma tot intrebam eu daca nu o comit si acum - am avut asa un feeling, dar nu am avut timp sa verific si eram destul de sigura ca nu mai vazusem copertele astea pe nicaieri (in afara de magazinul online de unde am cumparat-o) in ultima vreme. Asa ca, am respirat adanc si am apasat pe "inregistreaza" pentru ca ma presa timpul - apoi am incarcat filmuletul, am aranjat poze, datele pe ici pe colo (in timp ce pregateam branza de casa) si am reusit pana sa inchid taraba sa si public. Pentru ca azi... am iar o zi de alergator de cursa lunga (pana acum am fost intrerupta de zece ori ).

Bun ideea e ca nu am o memorie foarte buna cand vine vorba de nume si titluri, dar am o memorie foarte buna cand vine vorba de imagini (cu care sa asociez nume si titluri). De aceea nu am facut legatura cu articolul publicat recent, aici. Pentru mine aia era... alta carte. 
Bravo Rux, ai inscris glorios un blonzism :))))
Am fugit.


10 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Imi plac mult cartile scrise de el. Daca le-as fi avut in alta etapa a vietii, poate ca descopeream alte drumuri. Cea mai recenta citita a fost Cartea desteptarii! Tot format mic. Dar e foarte densa si ar mai trebui citite cateva tomuri pe langa!
Pupici si o saptamana frumoasa, draga Rux! <3

Zinaida Strinu spunea... [Raspunde]

Mă bucur teribil că reușești să citești ceea ce ai pus în listă și îndemnată de postările mele. Văd că apreciezi și această mică mare comoară de înțelepciune a lui Dala Lama.

Să-ți fie viața senină!

ina02s spunea... [Raspunde]

Faina recomandare. Fain citat. Pupiciii O zi buna!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana si mie. Culmea e ca si eu am niste carti ceva mai mari si puse bine, sus, pe foste biblioteca :))). La care nu am acces deocamdata. Am avut saptamana trecuta un incident cand turnuletul meu de carti a picat si era sa ma lase afara din camera - se proptisera toate in usa. Numai bine ca am descoperit o carte pe care uitasem ca o cumparasem :))))).
Nu e o scuza, dar adevarul este ca un ultima perioada nu am avut timp de nimic. Parca sunt intr-o alergatura continua :)).
Pupici cu mult drag <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Zinaida Strinu sa stii ca .... uitasem. Serios. Si chiar ma gandeam ieri cand am filmat.. "Doamne... oare am citit ceva despre Dalai Lama de curand? Dar ce era... ce era!!" si imi propusesem ieri sa verific (ca sa nu patesc ca si cu Minimarketul) si iar AM UITAT pentru ca trageau toti in zece directii si nu imi mai iese "napoleismul"", dau rateuri. Si ma grabeam sa public ca azi am iar o zi.... :O plina :)). Inca nu am apucat sa mananc :)))).

Dar, in apararea mea, am cautat azi si stiu de ce nu mi-am amintit: copertele. Imaginea de la articol. Eu am o memorie vizuala buna.. dar cand vine vorba de titlul si dw nume scartai. Asta e motivul. :))
Eu asociam articolul de pe blog cu Imaginea lui Dalai Lama, nicidecum cu aceasta carticica :))))). Hahaha.

Recomandarile (daca nu le am deja) mi le pun imediat in wishlist pe elefant sau libris (unde am conturi) - problema e ca uneori nu le gasesc - asa a fost cazul cu aceasta carte. Pe ea am luat-o (culmea) acum o luna - deci destul de recent dupa recomandare :O - dar nu era, dupa cum ziceam, in wishlist. Cumparasem niste carti ca sa le citesc cu micul N si aveam nevoie de o suma ca sa am transpotul gratuit, asa ca am zis sa ma rasfat si sa imi iau ceva asa, de suflet. Si mi-au atras atentia copertele :))). Pur si simplu nu ma puteam dezlipi de carte.


Pup cu drag!!! :P

copilarim spunea... [Raspunde]

@ina02s :D
Mi-am propus anul acesta, la un moment dat, sa incerc sa filmez si sa scriu cate doua trei vorbe despre ce am mai citit. Si evident ca nu mi-a iesit planul. Acum ma cam feresc sa mai promit ca.. nu depinde numai de mine.
Dar incerc printre picaturi sa fac si chestia asta :).
Pupici cu drag :)

Poteci de dor spunea... [Raspunde]

Frumoasă tare, tare cartea şi frumoasă alegere! Să ai o zi superbă! Hmm, blonzime zici? Sună bine :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@Poteci de dor :) multumesc mult! La fel :)
:D
da... in ultima vreme am episoade de asa ceva :)))))

Pupici!!

Oprea Carmen spunea... [Raspunde]

cartea intelepciunii, hmmm, vreau sa o citesc si eu neaparat!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Oprea Carmen e micuta si draguta ca sa zic asa. Si aproape ca se si citeste singura :)).
Pupici!

Trimiteți un comentariu