sâmbătă, 16 noiembrie 2019

Making of " Papusa din Tablou " (#11 STD/SP)

  

Buna!:)
Pentru azi am pregatit cateva poze si povesti din culisele lucrarii realizate de mine pentru STD/SP Tema #11 Papusa din Tablou.
Cu protagonista acestei teme, ati facut cunostinta deja ieri, la Miercurea fara cuvinte " STD / SP Tema #11 Papusa din Tablou ".


Ea este Belissa si vine din viitor - mai precis din februarie 2024. Am profitat de inca o provocare creativa pentru a recupera aceasta tema (Fii creativ: Un tablou cu o papusa.(TC 08/44)). Papusa initiala pe care am folosit-o ca model in 2019 este oarecum la indemana (dar nu am timp sa ma avant acum pe urmele ei), dar tabloul e istorie (un accident nefericit)

Mi-am propus sa folosesc pentru papusa din tablou o papusica salvata recent - se numeste Belissa si are un zambet incantator. Si cum in acest articol este despre cum a aparut proiectul, sa ii dam drumul. Cateva dintre metarialele folosite:


Si acum... sa intram, cum s-ar spune, in paine. Pentru inceput am taiat format A5 o hartie cartonata ramasa de la alt proiect - initial am vrut sa folosesc tot material, dar n-am avut nimic potrivit. Apoi... pauza 😂😅. 
Planul era sa fac un tablou mixed media - cu o papusa. Atat. Idei cu gramada, materiale... eh asa si asa pentru ce idei aveam eu nu prea... Si atunci, m-am jucat. Am luat niste washi tape si am creat pentru inceput o rama. Apoi un fel de grilaj... dupa care am adaugat niste fasii uni, fara mdel, dar cu sclipici. La final trei bucatele de washi mai late, pastelate (roz, verde, mov).

Din cutia ma cu comori (a se citi diverse decoratiuni ramase de pe la alte proiecte) am cules niste flori (sunt 4 culori -roz mare, rosu mica, violet mare, galben mica) si le-am lipit cate doua, adaugand in miloc cate un ochisor. Apoi am mai gasit o inimioara (unele dintre aceste decoratiuni le-am folosit intr-un timp cand trageam la sorti - aveau pe spate notate numere).
Am mai decupat o inima dintr-o bucata de frtru mov si apoi mi-am amintit sa fac totusi si o poza:



Cu cateva zile inainte facusem o schita a papusii (pe care nu am mai folosit-o pana la urma, dar cred ca m-a ajutat la unul dintre pasii finali). Am mai adaugat in paisaj o micuta casuta din doua bucatele de fetru albastru, decorata cu inimioara si un alt ochi. 


In acest moment am adus papusica pentru a imi face o idee cum va trebui sa se incadreze tiza ei, din tablou. Am adus si niste markere pentru textile pe care le-am folosit ca sa adaug cateva tuse la obiectele decorative.


Am incercat sa fac o silueta pornind de la papusica noastra. Am folosit un carton care era alb pe o parte, pe cealalta fiind tiparit:


Eh... aici nu am mi apucat sa fac poze, dar va povestesc. In primul rand am mai adaugat doua inimioare la casuta - asa mi se pare perfecta. Apoi am imbracat corpul cu o soseta. Am folosit banda dubluadeziva si sper sa tina. Apoi, am lipit pe spate bucatele de carton care sa fixeze materialul. Pantofiorii sunt din cateva resturi de la pantalonii Papusii Planetar. Rochita este dintr-o soseta. Am pastrat ideea inimioarei de pe rochita Belissei si am folosit o bucatica de fetru alb. Ursuletul este predecupat (l-am gasit alaturi de inimioarele mici, rosii. Rochita este lipita pe o hartie mai grosuta - si apoi atasata pe corp. 

Parul este facut din acril si la codita are o funda facuta tot din ceva bucatica de material ramasa de la Papusa Planetar.


Deja adusesem si Organizator ulA5 - pentru hainute. facut pentru o provocare verde. Am lasat in mod deliberat coperta aparent goala  - de fapt este o floie de protectie A5 acolo, locul in care urma sa stea tabloul, odata finalizat.

Mai aveam de facut ceva: fata papusii. Am luat creioane acuarela si am schitat ceea ce veti vedea mai jos:


Si proiectul meu e.. gata. Mai ramane sa fac fotografiile alaturi de papusica. Cred ca seamana destul de bine - si ma bucur foarte mult ca am reusit sa recuperez aceasta restanta.



Cat despre coperta ce gasduieste tabloul. ei bine a suferit cateva mofdificari. Minore... a trebuit sa repozitonez putin benzile washi. altfel acopeream din tabloul creat.  Dar cred ca arata dragut asa - cumva imi sugereaza ceva japonez... combinatia cromatica si aranjamentul.


Va salut din viitor si va las cu finalul din ciorna originala:

Ja ne! Pe curand!
 

0 comments :

Trimiteți un comentariu