sâmbătă, 2 noiembrie 2019

Making of " Ofera-i putere Papusii Planetar! " (#09 STD/SP)

  

Buna!:)

Pentru azi am pregatit cateva poze si povesti din culisele lucrarii realizate de mine pentru STD/SP Tema #09 Ofera-i putere Papusii Planetar!.
Cu protagonista acestei teme, ati facut cunostinta deja ieri, la Miercurea fara cuvinte " STD / SP Tema #09 Ofera-i putere Papusii Planetar!".
Asa se prezenta ciorna acestui articol in 2019 - am pastrat nealterat inceputul. Calatorind in timp, in 2024, am recuperat aceasta tema -  o parte dintre proiectele mele realizate pentru prima editie a Salvam Papusi s-au pierdut mai mult sau mai putin - la unele am reusit sa recuperez partial ce lucrasem, la altele nu. Acesta este unul dintre proiectele refacute de la zero, cu ocazia unei alte provocari creative: Costumatie de Planetar.(TC 07/44).

Am schimbat si papusa pe care o destinasem initial acestei teme (si care era Barbie despre care am scris aici: Barbie a lui Ralu). Am ales sa folosesc o papusa noua, salvata de la plictiseala - dar care are un mic defect la cap/gat, sau poate ca asa este ea: tine capul usor dat pe spate.


Teoretic ar trebui sa am mult mai multe fotografii care sa prezinte pasii urmati, dar nu am. Unu la mana, nu am avansat mai deloc la capitolul croitorie - sunt cam la acelasi nivel ca in 2019 (adica zero barat.. ei, poate am scapat de barat.. haha). Si doi la mana - cand am avut eu timp de lucru ori nu am avut baterie la telefon si il aveam la incarcat, ori am uitat.

Dar - cativa pasi pot sa ii scriu/ Am folosit ca materie prima sosete - bucati de sosete, mai precis, sau rebuturi. Noi, dar care nu au putut trece de inspectia de calitate pentru ca efectiv erau .. bucati. Pentru mine = o comoara in ceea ce priveste materia prima. Pentru tricou am ales un violet care sa semene cu incaltamintea - in imaginea de mai sus este materialul pe dos - se vede cum am cusut prima etapa, ulterios am facut si feston , sau cusatura ascunsa la maneci. Cat m-am priceput. Celalalt material l-am folosit pentru pantaloni si este tot cu dosul, in poza.


Odata ce am cusut tricoul (am lasat intentionat la gat si in partea de jos nefestonat - mi-a placut cum se vede, chiar avem si noi tricouri asa..), am trecut la partea a doua: desen. Abia dupa ce am desenat mi-am pus problema daca acestea erau markerele textile sau ... celelalte. Cred ca erau celelalte, dar oricum la textile nu am alb..  Ca tot veni vorba de markere - am avut intentia sa personalizez si incaltamintea dar.. surpriza: nu a prins DELOC - efectiv parca puneam acuarele.. E primul mediu care reactioneaza asa. Nu am avut insa timp sa mai incerc si cu acrilice. Poate alta data.


Dupa ce am terminat operatiunea tricou, am fost obligata sa renunt la pantalonii scurti pentru o vreme, dar am reusit totusi sa fac inelul. Da, nu stiu cine a scris acele cerinte... zau asa. Ah, stati - eu am fost 😂😅 -  ideea e ca mi-am notat atunci ceva - mesajul meu voiam sa fie BUCURIE. Cred ca avea de-a face si cu mov / violet. Cert este ca, in momentul in care m-am apucat eu de creat, mi-am amintit ca initial am vrut sa folosesc ceva accesoriu in culorile curcubeului. Acum, am pastrat ideea unei culori anume - poate veti observa mai jos, mov-ul este cumva deasupra celorlelte culori. Dar am vrut neaparat sa aduc si celelalte 5 puteri deja existente .
Ce am folosit: 2 agrafe pentru hartie colorate (mov mai inchis si unul mai deschis), sarma plusata bicolora, margelute colorate.


Am montat cele 5 margelute in culorile planetarilor consacrati (lol) la baza pe agrafa mai mare de un mov inchis. Apoi am adaugat si margeluta mov - cu puterea bucuriei, cumva deasupra. A trebuit sa ma descurc fara clesti asa ca... Asta e. Apoi am mai facut un fel de cerc din cealalta agrafa mai subtire si am fixat sarma pe sarma plusata intai cadrul cu margelute, apoi asigurand totul cu cercul. A iesit, ceea ce se vede mai jos:


Inainte sa va clatiti ochii cu minunatul meu proaspat intrat in colectie inel (care calatoreste din 2024 in 2019 cu puterea bucuriei, propulsat de tehnologie), mai precizez ca am gasit si o mica paieta, pe care o vedeti in capacelul de mai sus... si pe care am folosit-o ceva mai jos la alt articol vestimentar.





Planetara Steffie a recuperat Inelul, paieta si m-a readus cu mainile pe proiectul de care trebuia sa ma ocup - nu de alta dar, in 2024, parca timpul trece si mai repede ca in 2019.


Si am trecut la pantaloni.. scurti. Pe cuvant chiar am vrut sa ii documentez, dar cine a mai stat sa faca poze. Din amintiri: am cusut intai cu un punct ascuns partea de jos si partea de sus a pantalonuului. Apoi am facut greseala sa cos partea de jos a unui crac de pantalon (evident pe dos). Ideal e sa prindem intai partile de sus -  fata si spatele, pe mijloc, cum ar veni, si apoi restul. Va dati seama ce bine explic :)).


Ideea este ca am reusit sa ii fac - in partea de sus am prins un elastic pe interior, materialul fiind tot soseta - am mai facut pantaloni, dar de blug (nu ca acolo as fi avut vreun tipar sau ceva cunostinte suplimentare :)).


Cerintele spuneau: tricou, pantalon scurt, incaltaminte sport (i-am preluat pe ai ei si, dupa cum spuneam, nu am reusit sa ii personalizez cu ce aveam eu la indemana - markere permanente, asa ca au ramas ca atare), mai aveam nevoie de o vesta! Am gasit o bucata din care lucrasem la alt proiect, o bucata de fetru verde, vreau sa zic:


Vesta ei e in stilul anilor 80. Este „vintage” - ca doar e Planetar, asa ca salveaza si ea resurse, daca poate :D. Am ales sa o accesorizez cu o baieta si un nod ... nu mai stiu e nod frantuzesc? 


Din acest articol scurt (lol) lipsesc poze cu doua alte accesorii (dar le vedeti in poza de la inceput: 
- borseta (nici aici nu am putut sa o modific - voiam sa adaug ceva tuse de alb)
- banderola

Banderola am realizat-o dintr-o agrafa pentru hartii (verde - ca sa se asorteze cu vesta), 4 margelute rotunde verzi si maroniu si doua margelute in forma de stea (si textura de vafe) pe care le aveam de la un set creativ ramase. Momentan le ajuta parul cret al papusii - dar am nevoie de doua opritoare de silicon (ca acelea de la cercei) pe care sa le pun pentru iguranta in laterale... sper sa gasesc.

Si acum va las cu finalul din ciorna originala. Prima recuperare completata. Yuppy!! Go Planet!


Ja ne! Pe curand!

2 comments :

MNiko spunea... [Raspunde]

Absolut superba. Felicitări!
Și numtumesc pt detalii. Poate ma lămuresc și eu cum sa folosesc șosetele alea. Am un săculeț plin în ideea ca fac ceva din ele

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko ma bucur tare mult ca iti place si iti multumsc. Abia acum am inceput sa ma bucur si eu de rezultat- atunci inca mai stiam toate defectele :))) - bine si acu stiu cum a decurs, dar m-am mai detasat putin si in sfarsit ma bucur efetiv :D.
Sa stii ca mult e pana tai :)))). La mine pana tai... ohoo stii ceva gen: dar daca o stric, hmm dar poate pot face ceva fara sa tai atat... etc :)))
Iti doresc sa le pui la treaba si sa te simti bine creand mici bucurii :D
Pupici!

Trimiteți un comentariu