duminică, 22 octombrie 2023

#03 ”Barbie a lui Ralu” si Clonele. (Jurnal de colectionar)

 

Buna! 

Nici nu mai stiu de cand nu am mai scris in jurnalul acesta....(m-am uitat acum... 13 august 😅).  Am tot mutat ciorna aceasta de nu stiu cat ori, dar azi mi-am zis, daca o sa am acces la domnisoara Barbie a lui Ralu, gata, scriu. 

Si ce credeti... am avut. 😅😅😅

Nu stiu insa si cat de mult voi reusi sa scriu din mai multe motive - unul este in bratele meu, cersind masaj, mangaiere, pe scurt maini.... si cand o sa o capete si pe cea dreapta, parca vad ca ma abandoneaza. Deocamdata, „sufera”... cine are catelus... stie. 😅

Revenind.... Barbie a lui Ralu ... este trecuta prin muuuuulte incercari (inclusiv una care a presupus o nedorita decapitare rezolvata asa cum s-a putut - de unde si postura ei mai aplecata si ... tapana). Dar tot frumusica este, drept dovada o poza facuta atunci cand am scos-o din cutie (cu acordul lui Ralu), cu prilejul primei editii a Salvam Papusi de pe Provocari Verzi:


Desigur, costumatia nu este originala - adica nu asa era imbrata papusa, altfel, cosumatia este originala si vine din anii 80 - i-am facut-o cadou lui Ralu atunci cand am inceput eu sa colectionez papusi, initial pentru ea.

Mi-ar placea insa sa va arat cat de frumoasa era ea - inca mai caut sa o cumpar intr-o stare buna... As vrea sa ii fac o surpriza lui Ralu:


Cele doua poze e mai sus nu imi apartin si habar nu am de pe unde le-am salvat sau cand (demult oricum). (If you own one of these photos please let me know to add credit, thank you!)
Este o papusa aparuta parca in 1991, in Europa - FashioPlay.  Teoretic ar trebui sa mai avem rochita pe undeva si pantofii originali. Primise si doua seturi de hainute, din care o rochita alba cu imprimeu geometric poate fi vazuta intr-una din pozele de mai jos. In aceste poze puteti revedea colectia de clone cumparate de Ralu prin 1997:





Mie imi plac tare mult - mi se par deosebite. Chiar daca nu sunt de la nu stiu ce firma, cred ca au figuri reusite. Imi pare insa rau pentru ca sigur aveam o poza si cu papusa pe care i-o luasem eu (si care, culmea, e inca in cutia ei - se numeste Luxi.. lol). Probabil cand voi recupera datele de pe laptopul vechi - teoretic le am pe o memorie salvate (sper).

Mai jos sunt cele doua papusi pe care le luase pentru mine si pentru ea (dar pe a mea mi-a confiscat-o la un moment dat, haha) dupa ce le-am aranjat eu (spalat, reroot unde a fost maxima nevoie... afoca, as putea spune chiar culmea, la a mea - daza e ca parul ei original, roz, se descompunea efectiv cand l-am spalat):





Si acum, dupa atata timp, tot zane mi se par (intre timp am salvat si o papusa originala Betty Teen, dupa care au fost acestea doua realizate... doar ca nu am avut inca timp sa ii acord atentie - or veni si vremuri mai bune, de-aia am si reinceput sa scriu in rubrica aceasta, poate-poate).

Pana una alta, va las si pozele facute astazi, cand veterana noastra (ramasa fara un deget :O -eu tot sper sa i-l gasesc - desi, intre noi fie vorba, tare as vrea sa ii ofer par nou, daca pe acesta nu il pot salva, un corp nou eventual... dar deocamdata nu misc nimic, pana nu gasesc o versiune a ei care sa arate ca noua,daca nu chiar noua - ca era una noua pe Ebay, undeva prin Franta parca, dar costa... zici ca era de aur...hahaha - cu trei cifre, ce pot sa zic). 

Si cam atat. Rukkusu si Risu au profitat sa faca poze impreuna si.. au cam pus tara la cale, cum ca ar cam fi timpul sa recuperam sau sa refacem din ce avem pe lista de restante (sa refacem unde e musai cazul). Sunt de acord cu ele, acum sa vedem ce va mai fi, pana una alta, de maine incep stropirile... si se anunta si vreme mai putin buna (ceea ce e cu cantec - ca daca e vreme nefavorabila amana stropirile si nu mai stii ce, cand si cum.. pffff. Mai bine ne uitam la poze:





Cred in continuare ca Barbie a lui Ralu are un mulaj tare frumos si ca si dupa atata timp, tot impresia de luminozitate si caldura mi-o lasa cand o privesc.

Habar nu am cand va fi urmatoarea intalnire din jurnal si nici despre ce voi mai povesti... dar m-am bucurat sa mai ies din rutina si sa mai povestim un pic. Cat despre papusa... hmmm tocmai mi-am dat seama ca pieptanaura e realizata de Ralu - asa ca va mai sta asa o vreme buna, nu ma ating de ea :)))). E opera de artist.

Ja ne!!

6 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Sunt frumoase papusile prezentate aici. Marca, din punctul meu de vedere, conteaza mai putin - o pusa, e o papusa, in fond. Stiu ca exista diferente "structurale" si nu numai intre ele, dar importante sunt, cred, amintirile "stocate" in ele. 😊 Amintirile le fac valoroase pentru cine le are.
Zile senine iti doresc, Rux! Imbratisari cu drag - o imbratisare si pentru micul K! 🤗 Pupici! 💗

P.S. La voi impotriva a ce mai stropesc?! A frunzelor care cad? Tare-i ciudat... :(

Rajani Rehana spunea... [Raspunde]

Beautiful blog

fiordaliso spunea... [Raspunde]

E o frumusețe Barbie a lui Ralu! Cele două coafate le știam, îmi sunt dragi amândouă. Și clonele sunt frumoase, eu de fapt nu știu să identific clonele, poate cele care arată a Barbie dar au alt producător? Cel mai mult îmi plac păpușile din anii 70, 80 și 90, cred că de nostalgie.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana asa este :). Cred ca cele mai valoroase sunt cele care au amintiri stocate in ele :*.
Multumim muuult. Profit sa il mai iubicesc putin.. haha.

ps: ”tratamente fitosanitare prin stropiri cu mijloace terestre împotriva dăunătorilor la plante (tratament de iarnă, etapa a II-a) la arborii și arbuștii din parcuri/grădini publice/aliniamente stradale şi în zonele verzi din Pitești.
Tratamentele se fac pentru combaterea formelor hibernante de dăunători, când temperaturile sunt cuprinse între 5°-10°C.

✅ Pentru efectuarea tratamentului fitosanitar se vor folosi produsele: TOIL 0,5%, ALCUPRAL 50 PU și MOSPILAN 20 SG.

👉 Pe timpul efectuării tratamentului, populaţia este rugată să evite scoaterea animalelor (câini, pisici) în parcuri şi pe străzi timp de 2 ore, să protejeze rufele întinse în spaţii deschise, să ţină geamurile închise şi să nu blocheze accesul utilajelor care participă la această acţiune.”

citat incheiat :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Rajani Rehana thank you!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso asa-i ca este? :) Tare mult mi-a placut de ea de cand a primit-o.

Clonele sunt in general papusile no name, copiate dupa mulajele „dedicate”, cunoscute. De exemplu la cele doua pe care le stiati (verde si roz) mulajul original este de la Betty Teen (asta am aflat si eu, ulterior).
La cea cu rochita alba cred ca dupa ceva papusa nemteasca (oricum, capul este dintr=o poveste si corpul din alta, la majoritatea clonelor... mie insa mi se par cele mai vechi chiar interesante.. haha).

Cand voi reusi sa ma ocup un pic de papusile salvate care inca nu au ajuns unde trebuie (si e cazul ca se strica vremea...) voi incerca sa adaug prin jurnalul de colectionar si cateva file despre clone sau despre cele mai vechi dintre papusile pe care le-am „salvat”. Nu de alta dar mi se pare interesant si imi place sa povestesc - vad ca deja am uitat multe lucruri pe care le-am citit despre ele :)).

pupic

Trimiteți un comentariu