marți, 17 octombrie 2023

Cutiuta Decoratiune de Halloween ( S39/52)


Buna!

Acum o saptamana puneam in actiune operatiunea decoratiuni de Halloween - pe care insa le veti vedea maine, la MFC. Am lucrat cu baietii si s-a lasat cu o multime de creatii - motiv pentru care Ralu mi-a pus in vedere sa facem ceva mai putin „voluminos” a doua zi :)))). Evident baietii si-au luat capodoperele cu ei.

Transformările creative de octombrie au avut ca a treia tema impusa fix decoratiunile de Halloween. Am sarit peste inele intentionat (pentru ca inca imi lipsesc vreo 2 elemente pe care le-as vrea prezente... din motive foarte interesate, pe care vi le voi dezvalui la momentul respectiv) si inca nu stiu ce anume voi face la cea de-a patra tema - stiti si voi: idei multe, timp limitat..


Pentru inceput am recuperat un suport si l-am taiat, indreptat si ... desenat. Cu un real talent ce ma defineste (hahaha - ce bine ca mai am simtul umorului) am realizat un dovleac si o pisica. Pe care i-am colorat cu creioane acuarela in ideea ca ii voi si picta. Ideea a ramas :))).



Dupa ce au zacut la marinat cateva zile ... am reusit azi, in sfarsit, sa le acord atentia cuvenita. Am petrecut cateva minute alaturi de Buni si Kouki si ... am trecut la atac:


M-am hotarat sa fac o cutiuta decoratiune si am folosit doua suporturi - unul de la hartia igienica, altul  de la servetele de bucatarie. Aveam nevoie ca unul sa se poata strecura in celalalt fara a se deforma si fara a pierde a ramane spatiu. Zis si facut. Cel de la servete era mai mic, asa ca l-am marcat la dimensiunea celuilalt si l-am taiat cu un cutter. 



Din tubul care venea pe deasupra am taiat o portiune pentru a face capacul. Am taiat doua cercuri din carton pentru a da forma cutiei si am lipit hartie de impachetat natur - voiam sa semene cu o buturuga - se pare ca ceva am facut bine, pentru ca atunci cand l-a vazut Tati a zis ca e ca un trunchi de copac.


Din hartia ramasa am facut ca un fel de crenguta cu un frunzulita - un fel de simbol al renasterii :D. Si am lipit apoi pisicuta si dovleacul, pentru a decora cutiuta. Intre timp mi-am gasit markerele, asa ca am adaugat detalii la ochi si nu numai (la ochi de exemplu, albul).


... avem si una bucatica mica de paienjenel simpaticut (pe care l-am desenat in stilul pufilor de funingine dintr-un din filmele animate Ghibli):


Aceasta este cutia mea decoratiune. Deja i-am gasit un loc in sufragerie, pe masa de lucru si cu siguranta voi mai face, atunci cand voi mai gasi materie prima compatibila (adica doua tuburi care sa gliseze in acest mod).



Inca nu stiu ce voi pune in ea, poate mici comori (dar nu foarte grele) de-ale toamnei! Sau poate o vor confisca Rukkusu si Risu pentru amintiri:


Ja ne!!! :*

8 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Sunt minunate cutiutele tale! 😍 Dragalase! Imi place mult pisicuta! ❤
O idee interesanta confectionarea cutiutelor in stilul acesta.
Felicitari! 💐

Tu, macar, ai idei! 😊 Mie-mi cam lipsesc si ideile si timpul - si cateva taste (altele!), in sensul ca acum "lasa urma", acum nu... Nu-i bai, mergem inainte!
Pupici! 💗
Sanatate si putere! ❤

CARMEN spunea... [Raspunde]

Ce idee simpatica 🤗😘 imi place mâta neagra 🐈‍⬛ dar si bostanelul 🎃
Eu am cumparat in urma cu ceva ani o "vrajitoare" cu bostani pe rochita si parul mov, are inaltimea mea, de aceea Helmut zice ca e "sora mea"( eu am doar un frate) O agat mereu la intreare, pe strada. O bate vantul si o ploua cateodata, s a mai decolorat dar tot simpatica e. Am un bostan mare din ceramica, acesta vine tot la intrare, pe scari. In curte vor fi pusi bostanii reali, pe care ii vom ciopli in weekendul din nainte de Halloween. Anul acesta am cumparat trei mijlocii, albi! Din excursia in Ludwigsburg, expozitie de bostanei ✌️😁 o sa prezint fotografii saptamana viitoare.
Pupici si o zi minunata!🤗😘

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Este foarte frumoasă cutiuța! Îmi place cum ai decorat-o. Dovleacul ăla... vezi să nu îl pună la copt fetele!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana sa stii ca este de fapt doar una :D Doare ca am facut eu exces de zel (Sau am uitat ce pozasem... hahaha) si m-am zapacit cu pozele.

are pe o parte lipita pisicuta si pe alta dovlecelul.

Daca ai doua tuburi de dimensiuni apropiate atunci go for it - sunt super faine :D

Iti multumesc. chiar am nevoie si de sanatate si de putere :*. Doamen Ajuta!
Si sa avem timp sa mai si cream cate ceva :*.

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN ma bucur mult ca iti place :D. Si mei imi place matza . tati a avut una :D cand era mic. hihih.
Si eu am doi bostanei - dovleci in camara. unul mai mic si unul mai mare. Sper s afie buni de copt... :)ca sa gust si eu. Oricum o sa pun si la conge - imi place sa ii pun in mancarica lui K. :) Si lui ii place.

Wooooow asa mare este??? ce tare!! Ce fain eeste sa stai la casa 💗. vazusem si eu niste mosi craciuni agatati pe blocuri in anii trecuti - :)). Dar sa pui o vrajitoare nu... cred ca e fabuloasa.
Cand eram mici si noi mai faceam felinare din dovleci - desi nu aveau legatura cu halloween, ca idee. era inainte de 89 :D
Abia astept sa vad pozele de la exop de bostanei -imi place asa mult sa ii vad - mai sunt si unii decorativi gen tartacuta.. eh... :D
Pupici cu drag!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso :D ma bucur mult ca iti place cutiuta. Si eu ma uit acum la ea - o am la indemana... dovleacul sper ca e in siguranta - avem doi adevarati in camara si... nah:D ma gandesc ca nu il vor ataca :O
hihi
Pup!!

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Interesantă idee. Cutiuța este foarte frumoasă...imi place si pisica si dovleacul. Felicitări! Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă ma buur mult ca iti place. :D
Iti multumesc !! pupici cu drag :*

Trimiteți un comentariu