marți, 24 octombrie 2023

Ceasul Toamnei. (P.V.#48) (S38/52)


Din categoria aveam o idee si a iesit altceva, astazi un obiect decorativ din inele conform celei de-a doua teme propuse pentru transformarile creative de octombrie.
Initial ma gandea la o decoratiune care sa fie asezata pe masa... dar cand aveam una, nu aveam alta.. si... uite, asa... am ajuns sa fac un ceas al toamnei. 

Dar sa o luam cu inceputul! Buna :D. Si apoi cu materia prima folosita, conform temei, prezentata de Rukkusu si Risu:


Pentru cercul ramas cerc (lol) am folosit suportul de la un scoci de hartie. Acesta avea sub 2cm (cred ca 1.8). Pentru celelalte cercuri, am taiat din tuburi de la hartie - am masurat sa fie cam 1.5cm - ca idee. Si cam atat cu pozele pentru ca, din timpul lucrului, nu am NIMIC. Da, nici mie nu imi vine sa cred.

Totusi, am sa notez cateva idei, cat sa nu uit nici eu si sa stiti si voi ce si cum. 

Pentru inceput am curatat bine cercul care venea pus la mijloc. Apoi, m-am asigurat ca incape perfect conul pe care l-am gasit. Ah, era sa uit - a fost o ocazie excelenta de a recupera Tema #48 " Ghinde-Nuci-Castane-Conuri de brad-Alune ": am avut un con, o nuca, o ghinda si doua castane mici. Plus cateva alune tocmai bune de decorat (ca de-ar fi fost de mancat, era alta poveste).
Am colorat cu carioca (verde) marginea exterioara a cercului - cumva, mi-am imaginat ca acel con este la el acasa... unde e mereu verde. Apoi... mi-a venit ideea ceasului: o floare cu 12 petale - o floare de toamna, in 3 culori:D. Iesea si simetria... ce mai. Daca tine banda dublu adeziva simpla si cea buretoasa (am gasit una tocmai la fix - sper sa tina castanele la locul lor, haha).
Cele 12 petale, dupa ce le-am decupat, le-am imbracat in fasii de hartie creponaya rosie, portocalie si galbena. Apoi le-am lipit astfel: 
  • galben pentru orele 12, 3, 6 si 9
  • portocaliu pentru 2, 4, 8 si 10
  • rosu pentru 1, 5, 7 si 11
Sistemul de prindere este formatdin doua bucati de sfoara prinse de o crenguta de brad :)). Iar materia prima oferita de natura este distribuita astfel:
  • conul - in centru
  • nuca - la 12
  • ghinda - la 6
  • castanele - la 3 si 9
  • alunele - 1, 2, 4, 5, 7, 8, 10 si 11


Buretele de prinere este colorat cu rosu, portocaliu si galben, dar in unele poze,  apare in mod interesant, alb :)). Nu stiu de ce - chiar este finisat. Probabil cum batea lumina:




Am uitat sa amintesc de cele trei frunzulite de afin, pe care le am de la Mami. Am pus una la nuca si doua la ghinda - apropo.. am si eu o ghinda ... si aia fara capac. Pffffff!  Pai cum vine asta ? :))))




Lui Buni i-a placut mult cum a iesit (si va spun foarte sincer ca si mie! ). Motiv pentru care l-am asezat la ea in camera, agatat de unul dintre rafturile comodei -asa se va putea uita spre el cand va dori si ... sper eu ca o va binedispune.


Sper sa va placa si voua! 
Ja ne!! :)

8 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Recunosc ca as merge mai departe, pentru ca exista mecanisme de ceas. Ar fi chiar fain un ceas functional!
Foarte frumoasa ideea!
Pupici si noapte buna, draga Rux! Ganduri bune spre voi!❤️😘

CARMEN spunea... [Raspunde]

Ce dragut! O idee tare simpatica! Foarte foarte reusit "ceasul tomanei" ♥
Am vrut sa iti spun ca... daca ai spray fixativ (pentru par) sau lac transparent, atunci castanele ar ramane lucioase si s-ar deshidrata mai incet... Dar mi-am amintit ca tu nu flosesti chimicale ♥
Te pup. Noapte buna! ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana sa stii ca nu ar fi o idee rea deloc. Stiu ca exista - cred ca as fi mers si eu mai mult dar sa vedem deocamdata cum si cat rezista cu banda dublu adeziva. Poate voi reusi sa folosesc si eu un pistol de lipit si atunci se vor mai schimba un pic datele problemei. :)

Ma bucur mult ca iti place. Imi e asa de drag cand merg la Buni in camera sa il vad 💗.

Iti multumim tare mult! Doamne Ajuta si de la noi numai ganduri bune :*!!!
Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN Ce ma bucur ca iti place :). Si mie imi place si ma bucur ca am incercat varianta aceasta (initial aveam alte planuri eu. :)
Da.... daca ar exista un lac transparent prietenos ce bine ar fi - stiu ca intr-un timp era un lac de unghii acceptabil dar.. cine mai stie (si se risca :P).
Cu fixativul am amintiri mai putin placute. de fapt.. nu stiu inca daca punctul de clansarii a fost un fixativ gri, o oja gri.. sau amandoua.. :)))
Mda..

Pupici cu drag! Si somn usor :)

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Superbă decorațiune, ai adus toamna in casă! Sincer nu m-am gândit că este ceas până nu ai zis, dar acum văd și eu ceasul.

Diana spunea... [Raspunde]

E frumos tare ceasul toamnei! Imi place mult de tot - e o decoratiune care ma face sa zambesc. 😊
Sunt sigura ca Buni a ta e incantata sa vada acolo ceasul in ale carui "piese" ai pus dragoste! 💕 Sanatate!

Pupici cu drag! 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso Ma bucur mult ca iti place :). Am vrut a arate ca o floare de toamna.. dar apoi am realizat ca am doar o nuca si o ghinda.. si uitandu-ma apoi la paleta cromatica disponibila - galben rosu portocaliu si castae si alune... a inceput sa se lege povestea ceasului. Inca ma minunez si eu :)))).
pup cu drag :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ma bucur mult!!! Si eu am avut aceeasi reactie. De a zambi privind decoratiunea.
Sper sa o inveseleasca, sicer. Mai ales ca ai inceput si ploile... (preocuparea mea principala este au stropit pana la urma azi de dimi sau nu... nu de alta, dar azi era fix pe zona noastra si vba aia... cat ma mai tin asa?🙄)
Iti multumim mult - sa fie!!! :* Ca e multa nevoie - sa fim cu totii sanatosi. Puuup

Trimiteți un comentariu