luni, 30 octombrie 2023

Scufita Maro a Toamnei. (SP/STD P.V. #15)


Buna!
O zi ne mai desparte de ultima luna a toamnei. Am reusit sa termin azi si costumatia pregatita pentru tema #15 Salvam Papusi // Save the Dolls: Hainute noi, de toamna. Raza de Soare si-a schimbat costumatia, apeland la Rukkusu (in cazul in care nu ati recunoscut hainutele) - asadar, s-a gandit ca, daca tot a iesit Barbie a lui Ralu afara din cutie, ar fi dragut sa ii facem si ei hainute potrivite pentru toamna. Mai ales ca s-a decis sa mai ramana pe... afara :).


Am inceput cu o rochita - aveam cateva fire ramase de la alte proiecte si ... am lucrat pur si simplu pe apucate.  Din fericire, am reusit sa am continuitate la partea de sus. Apoi partea de jos a fost o incercare pe care nu stiu daca o voi mai repeta (intra foarte mult material - noroc ca aveam foarte multe fire ramase si .. nu a fost problema). Fiind ceva lucrat pentru mine, nu m-a deranjat foarte tare faptul ca a trebuit sa improvizez un pic in partea de jos (intre noi fie vorba, intr-o parte e putin mai scurta - aveam eu multe fire ramase, dar nu suficient si... am zis sa nu ma infig totusi intr-un scul nou). Odata terminata rochita, am avut parte de cea mai dragalasa sedinta foto:





Vreo 6 zile mai tarziu, am reusit si eu sa mai misc ceva in front (adica azi).  Am gasit bucatica de fetru maro pe care o tot cautam (cand deja imi pierdusem speranta), am mai folosit niste carton (de la tuburile de hartie) petru toc si... singura chestie fistichie, un lant cu sistem de prindere, gasit intr-o cutie de ate. Numai bun pentru o mica gentuta.


Am inceput creand talpi (le am puse undeva, dar nu le-am mai pozat) gandindu-ma eu la niste ghetute - da, sigur, fara pistol de lipit sau ceva lipici trainic, nu e chip... asa ca m-am reorientat. Am zis ca fac cizme, cat de greu poate fi? Right? Dupa cateva ore in care am stat cu Buni si Kouki (care au avut grija sa nu cumva sa ma adancesc prea tare in creatie 😅) a iesit ce veti vedea mai jos. Dar pana sa ajungem acolo, cateva ganduri, sa nu uit.. Poate imi vine ideea sa repet figura...... 
  • la cizme am pus fetru pe picior si am marcat la spate cu ace cu gamalie, apoi am cusut, am taiat surplus, am intors lucrul, am finisat ca sa nu se vada cusatura la spate (=am cusut din nou ascuns).
  • nu am facut talpi cu am creat din fetru care era in jos (picior pe poanta) folosind si carton ca suport un fel de toc ortopedic subtire.. lol
  • am strans pe o parte cisma jos - model si adaugat sus detalii (gen cizma de muschetar)
  • la gentuta am folosit doua benzi ramase de la cizme (celelalte doua sunt detaliile de sus) - am cusut pe trei laturi, am intors si apoi am incretit partile de sus... si am cusut accesoriul metalic.
  • la capa,am folosit un dreptunchi, „insailat” si incretit sus, apoi am mai taiat un dreptunchiu pentru gluga, cusut feston in partea de sus si atasat de cealalta parte...




Imi place tare mult cum a iesit. Stiu ca Barbie pare cam impovarata, dar este din cauza gatului. Va povesteam eu ca a avut un accident. 





Capa poate fi purtata si de celelalte papusi (banuiesc ca si rochita, fiind genul babydoll, dar nu am incercat):





Intre timp a venit si Rukkusu la poze - ca era nevoie si de poza zilei! Cand ne pregateam sa inchidem insa „sesiunea„ ne-am trezit ca avem inspectie!!!



Dar ce faceti voi aici? s-a auzit. Va distrati? Fara mine?? Ia vino incoace Barbie sa vad ce costumatie ai primit?




Si am trecut testul - domnul expert s-a declarat multumit! Intre timp toata lumea s-a retras la locul ei... iar eu ma grabesc sa termin, pentru ca domnisorul Kouki abia asteapta sa ma insoteasca sa impartim un covrig facut de Mami.. doi, trei... de fapt pe toti :)))).

Ja ne!!

6 comments :

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Foarte reușită ținuta! Îmi plac foarte mult geanta și capa, dar și restul sunt la fel de reușite! Știu cum este cu cizmele, și eu cu încălțămintea m-am chinuit cel mai mult. Acum evident să fac încălțări 🤣🤣.
Mâine vin și eu cu hăinuțe de toamnă, și eu am făcut o capa dar mai simplistă.

Suzana spunea... [Raspunde]

Uau! Ce tinute, ce cizmulite!
Ce rabdare ai sa faci asa ceva miniatural! Minunat ti-au iesit. Felicitari, draga Rux! Pupici! ❤️😘

CARMEN spunea... [Raspunde]

Mamma Mia ce Toilette! Olálá ce tipe faine! si coloristica, si modelele! Mi ar place enorm sa imbrac asa ceva! Ce moderne sunt! Felicitari Rux draga! 😘🤗

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso ma bucur mult ca iti place. Nici acum nu stiu cum se au iesit si capa si geanta. Eu sunt zero barat la croitorie si deobicei cand incerc sa fac diverse chestii am .. surprize :)))). Nu prea merge logica mea cu cea a tiparelor - nu ca as stii cu ce se mananca. Haha. Poate de aia (sigur de aia).
Ah, ah... cizmele acestea chiar au iesit onorabil. Dar am si niste incercari mai nefericite :))) - dar e si din cauza papusilor, cum au piciorul, vreau sa zic. Depinde mult.
Am vazut costumatia - este suuuper :D hihi.
Pupici cu drag :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ma bucur mult ca iti plac si iti multumesc :). Sunt bucuroasa ca am reusit sa fac costumatia - rochita am crosetat-o in timp ce stateam cu Buni saptamana trecuta. Celelalte elemente tot alaturi de Buni- cam contra cronomentru tot, dar ce bine ca am reusit :)
Pupici cu drag!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN cizmele mi-au fost inspirate de unele pe care le purta Ralu (doar ca ale ei erau visinii si nu aveau un accesoriu asa de mare sus.. si... erau super faine.. haha). Capa mi-ar placea sa am asa ceva. Rochita a fost un fel de test - sa vad cum ar arata daca as croseta pe lung (adica am improvizat, a fost ceva ce nu mai facusem de foarte mult timp si ma bucur ca a iesit pana la urma si nu s-a sondat cu un fiasco - doar ca intra foarte mult material.. nu ma asteptam, hehe).
Iti multumesc mult :*
Pupici cu drag :*

Trimiteți un comentariu