marți, 22 noiembrie 2022

Acesta ar putea fi Raiul, pentru noi toti.


Buna!

Sa tot fie cateva zile de cand imi tot rasuna refrenul la piesa aceasta in minte „this could be Heaven for evreyone”.... Asa ca am zis ca ar fi un moment foarte bun sa o aduc pe blog. Probabil ca o stiti, daca nu, sper sa va placa ... pentru ca e minunata.

Queen Official

Versuri:

This could be heavenThis could be heavenThis could be heavenThis could be heaven,This could be heaven for everyone
In these days of cool reflection (reflection)You come to me and everything seems alrightIn these days of cold affectionsYou sit by me and everything's fine
This could be heaven for everyoneThis world could be fed,This world could be funThis could be heaven for everyoneThis world could be free,This world could be one
In this world of cool deceptionJust your smile can smooth my rideThese troubled days of cruel rejectionYou come to me, soothe my troubled mindYeah this could be heaven for everyone
This world could be fed,This world could be funThis should be love for everyone (yeah)This world should be free,This world could be oneWe should bring love to our daughters and sonsLove, love, love, loveThis could be heaven for everyone
You know that(This could be heaven for everyone)Yes!(This could be heaven for everyone)
This could be heaven for everyone
Listen.What people do to other soulsThey take their lives, destroy their goalsTheir basic pride and dignityIs stripped and torn and shown no pityWhen this should be heaven for everyone
This could be heaven,This could be heavenThis could be heaven for everyoneThis could be heaven,Could be heaven for everyoneThis could be heaven(This could be heaven)This could be heaven,Could be heaven for everyoneThis could be heaven(This could be heaven)This could be heaven,Could be heaven for everyoneThis could be heavenThis could be heaven for everyoneThis could be heavenThis could be heavenThis could be heaven...For everyoneFor everyone
Source: Musixmatch


Piesa a aparut in 1995, pe albumul Made in Heaven. Si aici trebuia sa fie simplu.. atat. Dar nu e chiar asa, pentru ca piesa, a aparut de fapt prin 88. A fost scrisa de tobosarul Queen, Rober Taylor. Acesta isi crease un proiect numit The Cross (in 1987) si atunci cand a lansat aceast  cantec, a inregistrat alaturi de Freddy Mercury piesa (de aceea, din acele inregistrari, au putut sa lanseze in 95 versiunea de pe albumul Made in Heaven - desigur, probabil stiti, acesta a fost lansat la cativa ani dupa ce Freddy Mercury nu a mai fost). Am sa va las si versiunea originala a piesei, pentru ca si aceea este frumoasa:


Revenind la versiunea din 1995, as vrea sa mai scriu cateva lucruri. Despre clip, mai precis. Pentru ca pe mine m-a fascinat de cand l-am vazut prima data si de fiecare data cand il vad ma hipnotizeaza. Pe langa imaginile menite sa ii aduca omagiu lui Freddy, in clip apar imagini din trei filmulete foarte vechi:  
A Trip to the Moon (Le Voyage dans la Lune, 1902), The Impossible Voyage (Le Voyage à travers l'impossible, 1904) and The Eclipse, or the Courtship of the Sun and Moon (L'éclipse du soleil en pleine lune, 1907) by Georges Méliès. (via)


Versurile  in engleza le aveti mai sus... Eu cred ca acesta este unul dintre acele cantece care spune ce e de spus, care ar trebui cantat pana cand este inteles mesajul si pana cand acesta devine o amintire a unei lumi strambe.. care intre timp s-a indreptat. Iata si o traducere stangace, a unui scurt fragment:

Ascultati.Ceea ce fac oamenii altor sufleteUcigandu-le, distrugandu-le țelurile.Mandria lor si demnitateaLe este desirata si sfasiata fara milaCand acesta ar trebui sa fie Raiul.. pentru toata lumea.

📚📚

Acest articol este inscris in tabelul gazduit de Suzana la rubrica Jocul de luni, facand parte din Serialul ”Citate favorite”😊

Pe maine!

10 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Hai ca am mai invatat ceva azi. Sa redeschid un tabel, asa ca am introdus postarea asta deosebita.
Melodiile sunt frumoase, insa niciodata nu le vazusem in video.
Rux, inclin sa cred ca sunt unele fiinte fara acel suflet. Altfel nu as putea explica multe lucruri strambacioase. Sper sa-mi aflu propriile dovezi, doar ca anumite evenimente sunt dovezi in sine.
Frumoasa prima imagine si pufoasa pe deasupra...
Te pup.❤️😘

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Totul este frumos când este cântat...ce facem cu realitatea care arată altfel ?!
Mulțumesc frumos pentru ocazia de a asculta înregistrarea și de a afla ceva despre munca din spatele realizării ei...
Bine că Rukkusu și Kouki se simt tare bine, ca în Rai !
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana iti multumesc mult :*!!!
Ma bucur ca ti-a placut - m-am gandit ca, desi foarte simple, versurile acestea spun foarte mult.
Eu stiam clipul Queen, cealalta versiune insa a fost o noutate. :)

Ori sunt fara suflet ori au descoperit secretul nemuririi... si sunt fara suflet. Glumesc. Nici eu nu imi pot explica unele lucruri..

Intre timp, pufosel a primit o mica tunsoare la fata si arata a vulpita. :D

Pup cu drag :*!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza ma bucur mult ca ti-au placut!
Da, ei doi nu au ganduri haine, sunt niste buni! :).
Cre ca tocmai din cauza realitatii imi tot rasuna de vreo saptamana cantecul in minte.. efectiv s-a activat si nu mai vrea sa faca pauza. Speram ca daca il povestesc, cine stie poate .. poate (ca e frumos, dar sa tot canti despre cum ar trebui sa fie si nu e... nah :D)
Pupici :*

Diana spunea... [Raspunde]

Sunt faine ambele "variante". Nu-mi amintesc sa fi vazut vreodata videoclipurile.
Hm. Raiul... Inainte sau dupa caderea lui Lucifer? 😊 In context, mandria e un pacat iar demnitatea nu ne-o poate lua nimeni (daca nu-i permitem) - citat aproximativ din Eleanor Roosevelt.
Poate ca sufletul celor care distrug azi suflete a fost distrus de altii al caror suflet a fost distrus si tot asa inapoi in timp - putem opri acest "fluviu" de rautate care-i, practic, ancestral? Atunci cand vom afla cum sa stavilim "apele" acestui "fluviu" va fi Raiul si aici... (sau, poate intervine o forta puternica si opreste "fluviul") 😊
Noh, si io! cu povestiri inainte de miezul noptii. 😊
Pupici! ❤
Multumesc pentru cantece, Rux!

MNiko spunea... [Raspunde]

Stiam melodia, nu originalul. Frumoase amandouă.
Mulțumesc pentru readucere în atenție și pentru noutățile din postare.
Rukkusu si Kouki, de obicei ca sunt niște scumpi.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana Da, a fost foarte interesant sa descopar si versiunea The Cross (se aude si Freddy M pe acolo). Eu il vazusem pe primul (in fine, al doilea, cronologic, dar primul din articol).

:D Hmm sa stii ca si eu m-am gandit la ce ai scris si m-am tot gandit daca voi folosi mandrie oare nu se va pierde putin din ce transmiteau versurile in engleza? ... Vezi ca acolo e basic pride - cred ca se refera mai degraba la stima de sine si nu la acea mandrie inteleasa ca trufie. Stii?
Da, se presupune ca toti oamenii sunt buni in esenta si ca este definitoriu felul in care traiesc mai ales in primii 7 ani de viata. pentru ca atunci absorb din jur informatie, programe si asa mai departe... Am vazut recent o inregistrare (cred ca la summit) si spunea cineva ca la nu stiu ce manastire (Sau in nu stiu ce ordin, nu am retinut exact pentru ca ascultam in timp ce faceam si alte treburi, dar ideea de baza asta era) ca sa ii aduca un copil pana in 7 ani si ii arata omul.

Tot asa, Gabor mate spunea ca toti avem traume, doar ca unii nu vor sa recunoasca, sau sa constientizeze.

Dar ideea e ar putea fi Raiul... ar putea sa fim toti indestulati (hraniti), am putea toti sa ne simtim bine (sa ne fie viata amuzanta), am putea fi liberi - caci lumea ar putea fi un intreg (one :D)... nu?

Uneori obosesti, dar stii cum e.. tot ce putem face e sa facem ce putem pentru a fi bine ...fiecare.


puuuup (apropo de facut, mi-au spulberat indivizii cu zdranganeala toata concentrarea, sper ca se intelege ceva din ce am vrut sa scriu ... haha - sunt putin geloasa pe Kouki care doarme si viseaza, pe spate - ah stai..tocmai s-a trezit si s-a uitat la mine si s-a mutat mai departe de zona unde se aude muzica :)))).

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko da, ei nelipsiti (incerc sa il corup si pe Kouki la sedinte foto - Dodo era artist, de mic a fost cu pozele, filmuletele... vai ce mi-a facut odata - i-am luat costum pentru iarna, s-a hlizit si jucam pana am scos aparatul. atunci s-a asezat asa cu o moaca de mare artist, privind melancolic spre geam.... hahahaha ziceai ca sufera, il chinuia talentul. dupa ce am lasat acmera jos iar l-a apucat veselia :))) )

Si noi multumim pentru gandurile bune :*!!!

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Queen (cu solist Freddy Mercury) e formația mea preferată.
Îmi place articolul pe care l-ai scris.
😘😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă da... nu il poate inlocui sau egala nimeni.
Ma bucur mult :D
Pup!

Trimiteți un comentariu