joi, 24 noiembrie 2022

Caciulita lui Rukkusu



L-am tuns. Asa, un pic, acum vreo 2 zile. S-a scarpinat deasupar ochiului si si-a facut „buba”. Pff... copiii astia. Nu va lasati pacaliti de poza :)).

Buna! Iata a sosit si joi... mai sunt 6 zile si incepe iarna :O.  Cand????? Cand trece asa de repede timpul? Parca vad ca acum ma anunta alarma la cuptor (si de data aceasta abia astept, pentru ca imi este o foame... de lup :))) - eu de felul meu sunt mancacioasa, hahahah). Asa ca ma grabesc sa va arat niste poze foarte frumoase cu Rukkusu si caciulita ei ciudata (pe care ati putut sa o vedeti ieri la  Miercurea fara cuvinte - O castana decorata si o caciulita ciudata.
Mai intai, un mod de a o purta:





Si apoi, un alt mod de a o purta ( am mai scris in comentarii ca ideea initial era sa fac un suport - decoratiune - coronita care sa mearga cu acea castana decorata, dar nu eram eu foarte fericita de cum se prezentau lucrurile si, cumva asa, la plesneala, i-am asezat-o lui Rukkusu pe cap - ma bucur ca nu am desirat lucrul, hahaha, pentru ca iata! a iesit ceva simpatic si unic):





Cred ca ar mai fi inca cel putin doua variante (daca intorc invers caciulita (apropo  - acolo unde este marginea de jos a caciulitei, am lucrat cu ambele fire la un loc - de aceea apar asa,cu punct alunecat).
Am folosit un fir de bumbac, un fir pe care eu l-am utilizat cand faceam mini papusele amigurumi... :) Se numeste Flavia si, dintre cele 4 tipuri pe care le-am folosit eu la proiecte, este al 3lea ca grosime.... Adica sunt doua si mai subtiri... hahahaha.

Privind pozele, mi-am reamintit cat de mult imi place papusica asta - japonezii, cu dragalaseniile lor... Si la final, inca o poza cu zanul Kouki, alaturi de Rukkusu.




Pe maine! :)

ps: tocmai a sunat alarma asa ca fug sa scot cartofii din cuptor... :D (alarma de la cuptor este o chestie mecanica, ce suna ca un ceas desteptator de moda veche... la inceput era imposibil sa nu ne speriem de ea.. dar acum, deja suntem cunostinte vechi)




12 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Ochisorii si trufa lui Kouki! 💕 🐾 ❤
Ah, da! Caciulita! E frumoasa, se potriveste la chipul papusii. Cand inelul e vertical pare ca-i aura. 😊 Decorat, inelul verde poate fi purtat in ziua de Craciun (in loc de "traditionalele" cornite ale lui Rudolf) 😊
"Coborat", inelul se transforma in bor de palarie si-i fereste ochisorii de fulgii de zapada indrazneti. 😊
Spor in ceea ce vrei sa faci! Si... sa-ti fie de bine! Sau pofta buna! 😊
Pupici! ❤

MNiko spunea... [Raspunde]

Azi Kouki pare puțin cam trist, probabil de la bubita apărută. Sper sa ăă treacă repede.
Rukkusu e norocoasă, are căciulița 2 în 1 pe care poate s-o poarte în două moduri în funcție de vreme. Al doilea mod pare să aibă cozoroc, să o protejeze de soare sau de fulgii de zăpadă dacă o prinde vreo ninsoare cand iese la plimbare.

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Ce frumoasă este! Culorile se asortează foarte bine! Weekend plăcut!

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Acum arată mult mai bine căciulița.
Din setul de poze mai lung, penultima imagine îmi place mult cum ai făcut-o, dar și cum arată ingenioasa căciuliță, la Rukkusu pe cap. Felicitări! 😇
Să știi că și eu am în dotarea aragazului, ceasul-alarmă despre care spuneai, deși aragazul nu e din generație veche. Ceasul l-am folosit o singură dată; bineînțeles, era să fac infarct😆, iar de atunci nu-l mai folosesc.
Seară frumoasă îți doresc! 😇

Suzana spunea... [Raspunde]

Cred ca mi-as pune asa ceva pe cap. Arata fain si pare sa si stea acolo, nu sa o tot tii cu mana!
Felicitari, Rux! Weekend placut! ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana da, stiu. E irezistibil. :)) Asa „ranit” cum e (cu scarpinatul lui cu tot - ca are niste gherute pe care eu i le scurtez, dar imi da niste emotii la unele inchise la culoare ca nu vad pana unde... :O).
Sa stii ca initial voiam sa decorez inelul. Eu am tot facut dreamcatchere pe baza din asta, sau coronite de Craciun. Ceva de gen voiam sa fac si acum, doar ca, asa cum o vezi de dragalasa, castana nu a vrut neam sa intre in acel joc..Era cat pe ce sa desir ce lucrasem :))
Chiar... sa incercam sa ii facem si cornite de ren.. hihi (daca nu uit)

Asa -i ca pare util pentru zapada? Culmea e ca japonezii chiar au asa ceva...am vazut la un moment dat niste gadget-uri foarte simpatice :))).

Sa avem spor! Si sa ne fie bine :*!! Pupici cu drag :D

ps: cartofi facusem... :))

Ma bucur

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko hmmm cred ca mai trista sunt eu decat el - se scarpina, ca tot cainele, doar ca uneori se mai intampla accidente de gen. Deja e ok si sper sa nu mai repete figura. Oricum il pieptan si perii in fiecare zi mai nou (nu as vrea sa il tund prea curand si asa evit sa se incurce pletele si scapam si de perisorul in plus).

Da, asa m-am gandit si eu - la cozoroc :D. Ma bucur ca iti place! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă ma bucur ca iti place - si mie imi plac aceste doua nuante! Tocmai lucrasem cu ele ceva dragalas (mie asa mi se pare cel putin) si le aveam la indemana - ideea mea fusese sa fac ceva pentru castana, dar uite ce a iesit :)))
Iti multumesc! Si tie la fel :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof oh da, si mie imi place mult de tot poza aceea. Se vede ce fetisoara dragalasa are :).
Iti multumesc si ma bucur ca iti place.

Noi ne-am obisnuit deja cu soneria, dar la inceput, uitam de ea si ma asezam si cu spatele la cuptor de saream de pe scaun cand bazaia :)))))). Nu mai zic de Mami si Buni :)).

Iti multumesc mult! Si tie :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana sta, sta :D
Eu am avut o caciulita (de fapt era a lui mami, dar facua din firele mele - Buni ne-a facut la toate) care statea asa (dar cred ca a pierdut=o.. pfff, fix pe aia...). Bine, fara suportelul acesta, dar aceeasi forma.
Iti multumesc!! Sa fie un weekend linistit :*
Pup!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Bietul Kouki - chiar un îngeraș !
Rukkusu este fotogenică - și dacă ar fi în zdrențe, ar fi frumoasă !
Prima fotografie (Rukkusu singură) m-a făcut să-mi zboare gândul la o imagine cu aztecii - aveau ei ceva asemănător pe cap 😃
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza :)))))) nu te lasa pacalita... sa vezi tu ce frumos mi-a sapat azi domnul intr-un cearceaf din acela cu elastic de pus pe par cu gherutele... mi-a facut de lucru. :)) L-am intrebat daca macar a plantat ceva serios - rosii, cartofi, fasole... ca de gaurici pe care va trebui sa le cos acum ... nu prea aveam nevoie.
Dar este un scump si un intelegator, chiar daca mai face gardina uneori (si Dodo facea la fel haha)., nu e distrugator.

O ... chiar, ce idee... acum ca spui, stiu la ce te referi... interesant cum se fac legaturile..hm :)

Pupici cu drag :*

Trimiteți un comentariu