duminică, 20 noiembrie 2022

Dragonul Albastru Strambache


Buna! Pregatiti-va de un articol cu multe poze :P. Astazi o sa va povestesc despre Dragonul Albastru Strambache :))))).
Se facea ca acum ceva vreme, am descoperit si eu ca o furnicuta harnica si strangatoare (ha ha ha) ce sunt, in timp ce „colindam„ din floare in floare printre chestii creative, niste seturi creative pentru amigurumi. Ochisorii mi-au sclipocit, ca in animatiile japoneze si s-au setat pe mai multe din acele seturi - dar, vedeti voi, furnicutele sunt destul de avarrrr atente cand vine vorba de achizitii, asa ca am asteptat un moment cu reduceri ca sa trec la actiune. Am reusit sa iau doua (acesta este al doilea) si dragonasul a venit fix la timp ca sa pot sa ii fac micului H o surpriza. Ma rog, intentia mea era sa fac doi dragonasi - pentru ca ma cred superRux, mai ales dupa ce le-am cusut in tip record in vara astea: Soricica Albastra cu rochita inflorata si Elefantelul mov. Desigur ca eforia reusitei a cam sters si procesul creativ din amintirea mea, lasandu-ma sa imi imaginez cum voi finaliza eu doi dragoni in doi timp si doua miscari... Da.

 
Inapoi cu picioarele pe pamant - setul este realizat de prietenii nostri nemti (adica, vorba aceea, vine din acelsi loc de unde vin si micii mei dragi). Conform dictonului calitate germana, ma asteptam sa fie mura-n gura sa se faca daca se poate singur. Am si ridicat o spranceana cand am vazut ca cineva a cineva a comentat la unul dintre seturi ca a avut o traducere gresita.. zau asa. Doar exista cartulia din interior, scrisa cu litere de-o schioapa (apropo - tocmai experimentez fluctuatii la electricitate, sper sa nu ne faca vreo figura ...) in vreo 4 limbi: germana, franceza, engleza si italiana, nu? Desigur.... DAR! Instructiunile sunt VARZA. :)))))) Am descoperit si eu cand am inceput sa lucrez (de fapt pe la jumatatea capului cand am realizat ca in loc de picioruse simple scria acolo ceva ce s-ar traduce cu picioruse triple :O. Si-am pierdut o jumatate de ora incercand sa pricep ce vor oamenii aceia de la sufletul meu - ca ce scrie acolo, nu iese neam, cum vor ei sa iasa in poza :)))). Am scurtat la maxim povestea... sa stiti.


Ideea e ca, pana la urma, nu am lucrat cu firele de la ei (cine stie ce surpriza mai aveam si asa sunt de o cantitate indoielnica... eu stiu ce sa cred? calitatea e faina), ci cu un fir de la yarnart, achizitionat recent (bleu acvamarin) si cu unul de la alize (mov). Plus croseta mea de 2 mm (ca mi-a fost lene sa o scot pe aia de 2,5 si am zis sa mai plusez un pic cu chinuitul talentului). 

M-am apucat sa lucrez vineri (ca doar aveam tot timpul din lume pana sambata dupa amiaza, nu? Nu), cand am reusit sa termin cu covrigii si puzzle-urile si ce mai era nevoie sa fac. Asta pentru ca asteptam sa imi aduca Ralu ochisorii de siguranta comandati la ea.... ca doar nu era sa o iau in primire de joi, cum a intrat pe usa: unde e cartea (mi-am luat o carte, hihih), unde sunt ochii... Nu? 

Supriza... ochii sunt in Germania :))))))))))). (rad eu rad, dar atunci nu prea imi venea sa rad). Norocul meu ca fix joi seara a ajuns (in sfarsit) o comanda facuta de mine cu ocazia BF... in care aveam ochisorii aceia cu care va priveste Albastru.


Si dupa multe peripetii, am renuntat sa descifrez ce au vrut oamenii aceia sa zica in model (clar cineva care habar nu are sa croseteze nu va gasi amuzante aceste instructiuni ...) si i-am aplicat regula lui piciorus simplu si aia a lui ce-o iesi o iesi (pe la aripi, urechi si spinare... hahahahahahahah).  Am lucrat insa pe fata lucrului, desi micul H a votat pentru spate, cum lucrez eu deobicei - insa, dragii mei, nu aveam eu timp sa experimentez - era nevoie ca macar un dragon sa fie gata... daca pe al doilea nu aveam sanse, ca ii vazuse micul capul cu ochisorii... si ma intreba mereu daca nu e gata. 
Asa ca vineri seara cand ne-am despartit i-am promis solemnt nu doarme Tutuc la noapte si il termina .... Ma rog, nu intentionam sa fac noaptea alba, ceea ce am si facut, dar nu pentru ca am lucrat, ca imi era prea somn sa lucrez, ci pentru ca am avut un fel de disco fortata... :))) „pana dimineata„ (doar ca varianta cu muzica de-aia minimal care suna la fel si canta in bucla, mai rau ca picatura chinezeasca).

Mai aveam coada si chestia aia de pe spinare da facut... asa ca m-am trezit (dupa vreo 4 ore de somn) cu forte proaspete (stiti episodul acela cu Tom si scobitorile, sau bete de chibrit, ce erau?) si am reusit sa finalizez si ultimele piese alea puzzle-ului. dupa care a venit o cursa cronometru in care m-am gandit ca mi-ar fi prins bine niste ace de gamalie, caci la capitolul cusut, s-a strambat treaba la propriu. de unde Strambache. 

Acum, eu il iubesc ca l-am facut cu drag, ce pot sa zic... e perfect asa cum e... si uitati-va numai ce privire dragalasa are. Va las cu poze cu el, alaturi de Rukkusu, pe cand se pregatea (el) de reuniunea cu micul H ( rasuflari usurate - in sfarsit a terminat cu romanul):














Eheeei si, daca tot ati ajuns pana aici, iata de unde l-am luat eu pe Dragonel. E ultimul produs in stoc, bag seama. Dar nu va bazati pe model - chiar ma gandesc ca, poate, cand s-or mai aranja lucrurile, o sa incerc sa fac si eu un dragon, cumva mai compact (ca sa nu fie nevoie de atata cusut... si bataie de cap - ce parere aveti?)

Si acum merg sa verific aparatura, ca a fost iar o fluctuatie uratica - si ieri au fost, ciudat. Probabil se suprasolicita reteaua pe undeva - poate prin bloc, ca s-au auzit miscari. Si voua va las o mica imagine de pe masuta mea din sufra:



Pe maine! Cand dam startul la impodobitul Bradului de anul acesta. Dar nu uitati nici de Impodobim (si) Bradul anului trecut? XII (pana pe 30 noiembrie).




12 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Nu ma gandeam la o mascota dragon... Arata fain si setul de poze e pe masura! Ma surprind putin culorile pentru un astfel de personaj, sau e modalitate de a parea mai putin periculos!
Bravo Rux. Abia astept sa incep si eu cursurile, sa-mi fac de cap!
Desi cu provocarile astea am ramas in urma cu multe chestii, asa ca trebuie sa ma repliez!
Pup si o saptamana usoara!❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana cei de la Folia au mai multe seturi din acestea - ca sa fiu sincera, m-a atras unul veverita, dar fix pe acela nu mi l-am mai luat, pana la urma. Am luat acest dragon (pentru baieti, special) si un unicorn (tot cu gandul la ei).
Fiecare set are carte cu model (si niste hartii in romana - cele de la dragon sunt de o brambureala totala, lol, inclusiv originalul - daca lucram cum zic ei acolo nu iesea absolut deloc ce se vrea in imagine). Au ochi negrii, croseta, fire si puf.. nu am folosit nimic din kit, am lucrat cu ce aveam eu.
Cred ca H a ales culorile care sa fie asemanatoare cu cel de pe cutie (am pus insa mov, pentru ca lui ii place). N mi-a dat comanda rosu, albastru, portocaliu :))).

Nici eu nu am mai avut timp sa ma apropii de cursuri ..si abia astept!! :*

Fie sa reusim sa ne gasim timp pentru tot ce avem de facut (si mai ales si pentru noi, hihih).

Pupici cu drag! Sa fie!! :*

Diana spunea... [Raspunde]

E dragalas de numa'! Ochisorii sunt expresivi foarte!
Moaaamaaa! In timp ce citeam ma lua cu oboseala - si nu pentru ca e ora 1 a.m., ci pentru ca-mi imaginam cam cum te simteai tu "dand din colt in colt" - un fel de a spune. 😊 Toata stima pentru perseverenta si rezistenta. Felicitari pentru frumuselul albastru!
Pupici cu drag! 😘 ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ma bucur mult ca iti place!!
Nu ai idee ce emotii am avut cu ochisorii... Pfiu! Bine ca s-au potrivit!! :D
Da, am vazut si eu cat e ceasul. Duminica am fost toata ziua molesita si nu am reusit sa ma concentrez la nimic. Culmea e ca de pe la 10 seara am inceput sa functionez si eu cat de cat normal :))) - acum as fi in stare sa le dau atentie la crengute, dar il iau pe kouki si merg in camera sa profit. Sa fie si liniste si aer...

Iti multumesc mult pentru tot! :) Si ma bucur ca iti place de albastrel. :*
Imbratisari cu drag si de la noi si pupici!!!!!! :*

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Mi-e drag dragonelul și cred că și lui Rukkusu (după cum îl ține în brațe...)!
Pupici ❤️

Cristi spunea... [Raspunde]

Seamana cu Rudolf al lui Moș Crăciun. :)

Stef Rof spunea... [Raspunde]

No, de data asta chiar te-ai întrecut!😇
Nu știu, ca să lucrezi la un astfel de proiect, îți trebuie ceva răbdare și timp, dar și abilități creative, nu?
E foarte frumos, și te felicit pentru reușită!
În ultima poză, Rukkusu pare supărată pe dragonel..mno, totuși e un dragon, chiar și din joacă i-a putut produce o mică arsură fetei. Dar totuși, albăstrelul o privește și își cere scuze. 😁😆
O săptămână frumoasă îți doresc!

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza da - era asa de usurel, desi cat ea de mare aproape :)))).
Mi-e ca va trebui sa ii fac si ei unul - sper doar sa nu vrea sa i-l fac din ata :O. (cand imi amintesc ca am lucrat cu fir subtire ca ata mi se pare ireal.. hahaha)
Pupici!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Cristi haha - e ca si Rudolf, special. :D
Poate ar trebui sa fac si un Rudolf, candva. Ce idee faina !

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof sa stii ca imi propusesem sa execut un model aparent simplu :))))))). Doar ca modelul este scris prost... daca faci ce zicei acolo nu iese deloc ce e pe cutie.... asa ca am sfarsit prin a ma stradui contratimp sa fac ceva care sa arate ca ce trebuia sa fie - cel mai greu a fost la urechi si aripi. Probabil ca daca nu ar fi fost atat de scurt timpul nu ar fi fost atat de mare presiunea. Plus ca am lucrat cred cu o croseta un pic cam mica (dar nu am mai stat sa imi iau croseta de 2.5).
Rukkusu e in siguranta. E un dragonel albastrel care nu scuipa foc :D. Hehehe.
Dar are o inima calda, de bunatate .
Iti multumesc mult! si noi tie!!
:D

MNiko spunea... [Raspunde]

Strâmbache e drăgălaț de numai. De-acuma cred că deja s-a reunit cu micul H. și cred că a fost apreciat pe măsură.
Seturile astea cu tot ce trebuie par ceva minunat pentru începători până
dau de instrucțiunile alea care nu se aplică și nu iese lucrul. Mă gândesc că unii deja încep să creadă că ei sunt nepricepuți și nu știu cum să facă, doar cei mai experimentați cu croseta își pot da seama că instrucțiunile sunt să te facă să renunți la croșetat. Tu ai reușit un dragonel minunat și cred că deja de-acum îți poti face tu propriile jit-uri de jucării.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko daaaa, a plecat cu el acasa :D Fix in ziua cand am facut pozele.
Azi l-am revazut pe whatsapp, cand am vorbit cu un pic si l-a vazut H pe celalalt dragon. L-a adus pe al lui la vorbitor. a fost asa de dulce :))).

Nu as fi zic.. Eram convinsa ca voi avea un model simplisor de urmarit :)). Asa ca sa ma relaxez.. Da de unde! Vorba ta! Eu initial (e scris si foarte mic) m-am uitat doar la numerelede ochiuri. Dar cand sa incep sa scad (plecase cel mic la culcare si m-am uitat si la ce scria dupa numar) am observat ca erau niste termeni care insemnau cu totul altceva. Nu avea cum sa fie asa ceva pentru ca ce scria acolo implica automat sa pice tot puful prin gauri afara :))))). Cu toate acestea am desfacut si incercat s afac cum ziceau ei acolo. am pierdut vreo 20 de minute ca sa ma conving ca ar iesi o grozavie. Si astea erau instructiunile cu explicatii in germana - franceza, engleza si italina, in original. Nu pot sa reprosez ceva traducerii in romana.

Vreau sa ma uit si pe celalalt set, nu am apucat inca, sunt foarte curioasa daca si acolo e asa.. :O.

Cred ca as putea sa incerc sa scriu cum l-am interpretat eu - cand voi avea timp (poate imi fac si mie unul), oricum am facut ceva modificari fata de original si poate mai fac cateva... sa vedem :)

Am o gramada de hieroglife de pe la jucariile amigurumi create de mine in timp (din 2010 incoace), dar am simtit nevoia sa imi iau cateva carti, cursuri si seturi din astea, pentru ca in ultima vreme nu am mai reusit sa lucrez si nu am timp sa creez in ritmul meu si atunci voiam ceva mura in gura ca sa ma relaxez, ca nu a iesit e partea a doua. Dar de relaxa, cand a fost gata, tot m-am relaxat... si bucurat, mai ales. Haha

Trimiteți un comentariu