luni, 7 noiembrie 2022

Drumul de la Planificare la o Papusa.


Buna!
Nu-mi vine sa cred ca este 23:32! De cand am inceput sa pregatesc articolul - si o sa apara fix ora aceea cand se va pulica, probabil a zburat timpul ca vantul si ca gandul :)))).
Ma asteapta paturica sa o asamblez, asa ca voi tura putin motorul si sa incepem! Astazi va voi povesti despre prima parte a cursului, mai precis capitolele unu si doi. (articolul principal de prezentare il gasiti aici: Curs Amigurumi - Domestika - Ameskeria - Sa cream Hainute, Par si Accesorii.)
In primul capitol avem trei filmulete in care autoarea se prezinta si povesteste ce a mai facut de la primul curs realizat pe platforma, unul in care ne prezinta ce anume a inspirat-o atunci cand a realizat acest curs si, desigur, ne povesteste despre ceea ce urmeaza sa cream. Tot in acest capitol veti avea acces si la cateva modele create de autoare, pe care le puteti descarca gratuit.


Dupa care, urmeaza capitolul al doilea - pregatirea pentru cursul propriu zis: crearea de hainute, pieptanaturi si accesorii pentru papusile amigurumi. Acesta este impartit in patru parti:
  • mai intai vom stabili paleta cromatica pe care o vom folosi (si aici aflam tot felul de informatii utile si interesante)
  • apoi urmeaza sa desenam - sa facem o schita a proiectului nostru (ceea ce am incercat sa fac eu mai sus, in caietul meu de curs); un sfat util este sa atasam cate o bucatica din firul folosit si sa notam despre ce este vorba, ca sa stim daca vrem sa refacem proiectul.
  • ne povesteste despre materialele necesare 
  • in cele din urma primim cateva sfaturi despre cum sa realizam papusa.
Bun, cursul nu implica si sa invatam sa facem o papusa (asa ceva se poate face la primul curs, despre care am povestit deja: Curs Amigurumi - Domestika - Ameskeria - Sa cream personaje cu croseta). Dar autoarea ne-a oferit un model pe care il putem lucra, daca dorim. Pentru ca toate hainutele sunt create pe masura lui. Totusi, daca cineva vrea sa faca hainutele pentru alta papusa si acest lucru este posibil - va voi povesti despre asta maine.

Eu am ales sa fac papusica folosind ce materiale aveam la dispozitie (imi comandasem si bumbac, dar a ajuns prea tarziu). Voiam sa ii fac cadou lui Buni de ziua ei. De aceea am si lucrat papusica pe dos :))). Chiar - iata cum arata lucrul pe dos fata de cel pe fata:


Mangato e lucrat pe fata. Papusica, pe dos. Mie mi se pare ca seamana cu goblenul, respectiv brodat in cruce.

Initial am vrut sa ii fac parul saten - dar firul s-a dovedit prea subtire (desi teoretic era aceeasi dimensiune ca si cel de la corp, dar deh, Red Heart Detroit au aceasta problema :D). Nu ii statea rau, dar nu avea deloc volum - voi folosi acest „par„ la alta papusica....





A fost prima data cand am folosit ochi de siguranta - nu vreti sa stiti cat de greu i-am gasit online. Inca nu imi vine sa cred :))). Oricum.. am avut noroc ca am lucrat cu fir din acesta pentru ca papusica a iesit mai mare si am putut folosi ochii...


Bonus, cu un Kouki adormit - ca tare mult muncise el atunci :)))))). De fapt exact asta face si acum - doarme. Copil cuminte. Si destept. Eu ma pregatesc sa inchei, dar nu inainte sa va ofer si voua doua poze cu floricelele frumoase pe care le-am primit de peste munte:D.



Pe maine!! :)



8 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

E simpatica papusa! E ochioasa. Acum vor urma hainutele...
Aeste papusi, dupa crosetare, sunt umplute cu vata sau melana sau ceva, asa-i? :) Asa pare, dar sa fiu sigura. :)
Spor la lucru! Pupici! ❤ Si pentru Kouki adormit. ❤

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Ruxi, mi-e dragă păpușica dar nu ai ținut-o cam mult dezbrăcată pentru foto ?!
Minunate flori !
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ador sa fac astfel de jucarii - nu te mint, uneori iti vine sa te sui pe pereti tot crosetand in cerc :))) mai ales la chestii f mici.
La inceput le umpleam cu vata (din bumbac, in ideea ca e mai sanatos - dar! daca cumva speli bumbacul se face cum se face... si am renuntat si acum folosesc umplutura de perna... :)))) In curand raman fara perne =)))). Glumesc. Adica sper sa nu raman fara materie prima - am niste perne pe care nu le-am folosit ca erau prea mari si le-am sacrificat de dragul artei. :D
Pupam si noi (el e adormit si eu trebuie sa il urmez ca ne trezim f devreme).

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza nici macar - a durat f putin sa fac pozele - asa pe repede inainte :))))) Are un costum intreg de culoarea pielii :)))) Sau lenjerie invizibila :))))).
Si mie imi plac. Mi-as dori sa am in gradina:D. poate candva - Maia avea o gradina superba... si Tanti la fel... si eu aveam un balcon de poveste. :)
pupici!!

ps: sper sa si pot dormi ca vad ca prietenii cu muzica de la mezanin au pus ceva ritmuri cu tobe de zici ca suntem in jungla :)))

MNiko spunea... [Raspunde]

Foarte simpatică păpușica. Mi-a făcut mama demult niște păpuși pentru fete, dar nu cred că era fix în acestă tehnică. Știu că la un moment dat am învățat-o cum să-și caute diverse modele pe youtube. Și-a făcut niște genți și căciuli din ce a descoperit singură.
Deși am învățat să croșetez, pentru mine nu a devenit o pasiune. Foarfeca și hârtia mi-au plăcut mai mult.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko este foarte posibil sa fi fost in aceeasi tehnica, crosetate, adica. Doar ca eu lucrez deobicei pe dos si se vede un pic altfel decat pe fata. :) Pe fata e ca si cum ar fi un goblen, ca niste dungi orizontale paralele.. nu e cine stie ce descrierea, dar cam asa arata.

Imi plac si mie si foarfeca si hartia.. dar cu lipiciul e o mica problema :))). Ca pana si pe ala l-au facut parfumat. Sau pute de nu il pot folosi. Greu gasesc ceva tolerabil.. :)) si acum nu am nici cobai sa ma ajute (sora mea sta departe... :)).

:D

MNiko spunea... [Raspunde]

@copilarim

Ai mai scris tu pe ici pe colo că ai o problemă cu parfumurile și îmi dau seama că e destul de serioasă, dacă și la balsamul de rufe foloseti unul special. Sper să găsești și un lipici care să ți se potrivească.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko la balsam folosesc otet. Otet alb :)))). E super ieftin, foarte bun pentru masina de spalat (nu mai e nevoie de calgon si alte treburi)... curata de impuritati hainele si le lasa fara sa fie usor slinoase de la detergenti/sau balsamul clasic.. si improspateaza culorile.Si nu miroase (eu mai pun cate o clatire suplimentara de 15 min.. ).
Si eu sper sa gasesc - am unul la stick, cica pentru copii, non toxic..bine ca e parfumat, ce pot sa zic. doar ca nu il pot folosi :))). am incercat sa fac niste quilling si cu doua masti si am renuntat .

Hehe

Trimiteți un comentariu