joi, 10 noiembrie 2022

Magie in bucatarie - Rukkusu si varza


Buna!

Am primit o varzuca. Am curatat ieri frunzele de deasupra, am spalat-o si am tocat-o. Din cotoare am facut o ciorbica (plus alte legume: dovlecel, dovleac, fasole verde, rosiute cherry si zarzare - de la congelator, o codita de praz, usturoi, cartof ) pentru Buni. Varza am tocat-o, dupa cum spuneam, am pus putina sare (din cea cristale) de himalaya si am amestecat - apoi am pus-o in doua borcanase de 800 de grame. Azi am amestecat cu o lingurita cu coada lunga - Buni zice ca deja a inceput sa se faca. :) Sper sa pot manca si eu din ea. Hihihih.

Voiam sa va mai arat cateva poze facute ieri, cu globul pamantesc. Vreau si eu unul :))). Doar ca mi-ar placea in tonuri sepia. Sa vedem. Poate au ceva oferta acum, sau de Craciun. Ar fi asa de frumos sa il pun sa lumineze seara. Oare or avea si cu incarcare solara? (n-au... pfff - si probabil ca daca ar fi ar batea spre sume maricele, desi.... sa gandim pozitiv :D).


Privind spre Romania.... o vedeti? Hihihi.. Rukkusu se uita direct spre ea. Si iata cum arata globuletul baietilor:


Acum sa vedem si cum arata cu lumina stinsa! (apropo - are incarcare tip usb - deci merge pus la incarcatorul telefonului, partea aceea in care intra cablul usb si are si un intrerupator.)


Acum vedeti Romania mai bine? Daca nu... ghidati-va dupa cizma :)))). E ceva mai la stanga cum privim la poza (cizma.. adica Italia, se intelege).


Dupa ce s-a asigurat ca a facut 3 poze in care se vede Romania, nostalgica, Licca Rukkusu s-a gandit sa va arate si tara din care vine ea: Japonia, desigur. 
Este un glob dragut - are si animalute / pasari / pesti pe el. Sper ca v-au placut si voua pozele! 

Pe maine!

ps: de fapt poate reusesc mai tarziu sa public o noua fila de caiet de amintiri - sa vedem cum stau cu timpul. daca nu, maine sigur o sa o vedeti. Si, daca vi se face si voua pofta sa completati in caiet, dati-mi e veste!
                                                                                                                                                                                                          

12 comments :

Mor Düşler Kitaplığı spunea... [Raspunde]

Lovely. Thanks for sharing. Have a good day :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mor Düşler Kitaplığı I am glad you like it! Thank you for the visit! hugs :)

MNiko spunea... [Raspunde]

Cu ceva postări în urma întrebam cine e Licca. Înțeleg acum că e Rukkusu. Am avut și noi un astfe de glob pământesc. L-am dat din lipsă de spațiu, am preferat lămpi mai mici pentru lumina de veghe.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNikochiar ea.
Lipsa de spatiu este un alt motiv pentru care nu am. Acum ma gandeam ca ar arata bine agatat de tavan :)))))). Ahhhh.. cred ca mi-ar face si singura unul. :))

Eu am nevoie de chestiuni care sa se incarce la soare. Am prins drag de ele recent. La mine in camera e o problema cu lumina si am renuntat la ea (unu la mana ca mai fac si eu economie, doi ca ar fi problematic sa chem acum electrician si daca am gasit alternativa chiar nu vad de ce m-as complica).
Ah am vazut de curand o chestie interesanta niste mici lampi de veghe care merg cu apa... :O. generatir cu apa
Pare ceva foarte interesant....

MNiko spunea... [Raspunde]

@copilarim
Interesanta ideea cu lămpile cu apă.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko foarte :D

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Am și eu un glob pământesc, cred ca este de aceeași mărime, doar că al meu nu se aprinde.
Mi-ai făcut poftă cu varza! Imi place foarte mult salata de varză, dar și călită cu multăăă grăsime.
Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă sa stii ca si noi aveam unul in copilarie dar nu stiu ce au facut ai mei cu el:(. Tot fara lumina. Ba am avut unul mic mic pe post de pusculita.. pfff

Si mie imi place tare mult - mancam f multa salata :D. Incerc acum sa vedem daca reusesc sa mananc asa (am facut calita si nu am tolerat-o ... pf:()
Puuuup

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Mă bucur ca un copil, împreună cu Mihaela și Rukkusu pentru acest glob minunat ! Cândva, în timpuri parcă imemoriale, am avut un glob mic pământesc, pe care l-am transformat (cu aracet, pânză albă, cubulețe mici dintr-o oglindă, un motoraș) în ceva deosebit, ca la discotecă, montat într-un colț al sufrageriei (când locuiam la oraș...) !
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza woooooow ai avut glob din acela magic?????? ce tare!!!! Stii ceva? ar trebui sa ne mai facem cate unul. Fie si mic de tot , de pus in brad. Acum stau si meditez daca am vreunul din polistiren (glob) - cred ca nu am... sau as putea folosi un glob banal ( cu ce sa lipesc ? poate cu banda dublu adeziva...) S-au pornit motorasele :))))). Stai sa trag frana de mana, ca pana la astfel de mici nebunii (desi, de ce nu... am putea face provocarea asta. poate chiar acum, in iarna) trebuie sa merg sa pun la cuptor ca sa si mancam in seara asta :)).
Pupici

ps: presupun ca nu ai poze cu el nu? wow si avea si motoras :D

Diana spunea... [Raspunde]

E frumos globul!
Nu vad Romania bine! ;)
Anul trecut am cautat prin tot orasul un glob pamantesc "normal", dar n-am gasit... Cum nu fac comenzi online... mai caut! 😊 Sigur, ce tot ce lipseste din casa noastra! :))
Pupici! ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana :)))) se cheltuie multa lumina acolo si e asa de luminoasa ca nu se mai vede bine :))).
La mine e tocmai invers... nu zic ca nu mi-ar placea sa fac comenzi in magazine fizice, dar Doamne, nu stiu daca mai exista fara pufaitori vreunul (moda stupida ...).
Ah... stai ca s-ar putea sa stiu un magazin in care sa aiba glob. E din Brasov, dar nu stiu unde are sediul fizic (ca eu il stiu din online.. haha).
Pupici!!

Trimiteți un comentariu