vineri, 4 noiembrie 2022

Piesa, cu piesa....un puzzle incepe sa prinda contur.


Buna!
M-am apucat pe 26 octombrie (profitand ca era sarbatoare) sa fac puzzle-ul. Stiti voi, acela frumos, cu Japonia - Rukkusu, palaria si puzzle-ul?
Ei bine, nu va entuziasmati foarte are, n-am mai avansat de atunci. Dar... intentionez sa il mut de pe colile A4 pe care sta acum (foarte câș) pe o hartie care e dintr-o bucata :D si atunci... Oricum, pana la sfarsitul toamnei trebuie sa il termin. Nu de alta dar am doua puzzle-uri de iarna pe care vreau sa le montez si sa le admiram in calendarul advent de anul acesta.... Sper. :)) 


Acum, eu sunt bine intentionata - dar sa ne reamintim cu ce anume ne confruntam...... Profit acum ca e Mami la mine si am lasat-o sa curete ea cartofii (deobicei, iau ustensila aceea speciala si ii curat eu... ok... ne vedem dupa ce curat cartofii.... 😒😩😫😏)

Asa..... unde ramasesem (😵 - am inchis intre timp si geamurile - nu de alta, dar mai tarziu risc sa ”aerisesc” cu fum). La puzzle..


Cam asa se prezenta gramajoara de 500 de piese, la start. Promitator, asa-i? Ei bine, am observat ca, mie cel putin, imi e mai usor daca incep un puzzle realizand intai rama - adica pun deoparte toate marginile. Apoi ma orientez in functie de puzzle, cum sa atac problema :))). (nu ca as avea foarte multe la activ)



Am fost surprinsa sa descopar ca puzzle-ul acesta are colturi rotunjite. Ce dragut!! Am reusit sa fac marginile destul de usor - mai apoi a inceput sa fie usor dificil... Cred ca puteti observa si voi ca piesele nu se vad foarte bine - odata din cauza felului in care cade lumina, dar si a faptului ca, desi are un aspect mat, parca efectiv nu vezi ce imagineste imprimata :))).


Poate in poza de grup se vede mai bine cum arata de aproape piesele - am incercat eu sa le grupez apoi. S-a conturat cat de cat partea centrala, dar a trebuit sa renunt pana la urma, pentru ca incepusem sa il montez peste puzzle-urile cu Gorjuss (500 de piese de puzzle dintr-un puzzle de 365 de zile (Gorjuss meets Licca) si Sarbatorim ca suntem :D ) pe niste coli A4. Si mi se miscau colile, se impotmoleau piesele si sareau de la locul lor.. Mai batea si lumina asta chioara in asa fel incat nu vedeam ce e pe piese bine.. 


Cam asa arata puzzle-ul la momentul la care m-am hotarat sa renunt momentan. A trebuit sa il mut de pe celalalt si am improvizat din doua cartoane de la calendare (insuficient de mari), pe care am pus hartiile A4. 


Apoi ar fi fost mai greu sa fac transferul. In poza de sus (facuta azi), alaturi de Rukkusu am mai avansat foarte putin, unind insula din mijloc - adica portiunea pe care am reusit sa o fac - cu rama de jos. ma gandeam sa desfac hartia cumparata recent sa vad daca merge sa il transfer - asa poate reusesc sa mai misc ceva duminica. Intre timp sa imi tineti pumnii sa termin de lucrat la petecutele paturicii - ca cel tarziu luni sa termin si sa o cos si crosetez de jur imprejur.

Pe maine!






10 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Iar mi-ai adus aminte de nefacute! Nu-i cinstit!
Arata minunat si asa, partial. Imi dau seama cum va fi cand va fi gata!
Spor la potrivit, draga Rux! Pup!❤️😘

Cristi spunea... [Raspunde]

Culori frumoase de toamna! :)

MNiko spunea... [Raspunde]

Mi-amintesc că a admirat într-o postare anterioară cu Rukkusu, acest puzzle și mă gândeam că îl am și eu. Nu am remarcat atunci că al tau e de 500 piese. Al meu are 100 de piese și e posibil să fie și de la altă firmă. L-am făcut demult și nu îl mai am acasă ca să-l verific.
Mi-am cumpărat niște cartoane ai groase pentru puzzleuri și am mai recuperat de la cutiile mari de la masina de spalat de ex, si mi-am făcut planșe pe care să le pun. Dar după ce strâng mai multe făcute, le lipesc cu adeziv special pentru puzzle și le depozitez într-o cutie pe care am primit-o de la o cunoștința. Mai am unele puse perete la fete și le mai schimbăm din când în când.
Mult spor la asablarea puzzle-ului.

Diana spunea... [Raspunde]

Superb! Imi place si imaginea, dar si "coeficientul de dificultate" - in sensul ca sunt multi pomi pe acolo si culorile seamana... si e un pic mai dificil de potrivit piesele chiar daca piesele sunt taiate diferit.

As zice ca ai avut curaj sa completezi o buna parte din centru. O singura data am procedat astfel (manastirea Voronet) si cand sa "unesc" centrul cu marginea de jos... am pus gresit o piesa (se potrivise de parca acolo ar fi fost locul ei!) si totul s-a dus stramb mai apoi...

Puzzle-ul pe care tocmai il montezi e de buna calitate si poti "diferentia" piesele si observand "textura", care difera in functie de zona unde ar trebui sa fie plasate (indicatii in acest sens gasesti in imaginea de pe capac). Noh, m-am dat destul mare pe uscat si-am explicat de-am inteles doar eu! :))
Spor la paturicit, mai ales! :)
Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ah --- sunt foarte happy. Mi-am amintit ca am niste coli de hartie mai mari si l-am mutat pe una (de bucurie am si uitat sa o netezesc, dar merge). Azi am reusit sa completez coltul din stanga jos (cum privim).
Eu tot sper sa il termin toamna asta :D
Multumesc mult! (la fel, sa se faca nefacutele hehe).
Pup!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Cristi sunt superbe... mi s-a parut atat de frumos incat l-am luat stiind ca va fi destul de greu de potrivit :D!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko super tare! :D Nu l-am vazut la 100 :O. Ce fain! Dar am si eu o masina (de fapt i l-am luat lui Tati - si e inca in cutie) cu 500 de piese si am vazut variante cu 250 apoi. :D

Da - si eu vreau sa le asez pe carton si sa le pun geam dar nu de sticla... Am la unele Educa un lipici special (e un praf in pliculete dar nu l-am preparat ca nu stiu cum si daca miroase ... adica daca ar fi un cobai disponibil: mama, sora mea.. haha, poate m-as risca).
Si eu tot intr-o cutie vreau sa le pun si sa le asez in fata tv-ului apoi asa pe rand, dupa dispozitie .. hahaha

Iti multumesc, sa fie!! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana oho... vorba aia, imi da de furca nu gluma.
Sunt si pomi si frunze la greu.. si cromatica...
Am inceput cu parea centrala ca ... oarecum puteai construi ceva acolo (erau piesele care formau cel putin obiectele vizibile clar). Pana acum pare ok si am mai avansat azi un pic (soooo happy :D)
Textura e la fel la toate (sau nu vad eu diferenta - insa am niste puzzle-uri care pe spate au niste patternuri diferite - nu, nu le-am facut inca ...dar unul e de iarna si o sa fac atunci poza).
Am si eu o mananstire de la Tati. I-am zis ca vreau castelul Neu... fir-ar iar am uitat cum se scrie (ala din Chitty Chitty Bang Bang) si mi-a adus manastirea :))))). Nu e inca asamblata. Si nu mai stiu exact care este.

(n-am gasit nimic pe capac- asta al meu e defect, nu are :)))) poate ca au la cele de 1000 ma gandesc, totusi)
Dar merci mult ca mi-ai zis - o sa fiu atenta la celelalte. :D
Merci mult - sper sa le termin ca mai am doar luni la dispozitie :O

Puuup

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Ansamblul va fi minunat! Cred și eu ca este o activitate dificilă cu atâtea nuanțe ...oricum Rukkusu este gata să te ajute deși cred că își va face ochi 🙃🙂 printre nuanțe...
Eu îți doresc să ai spor la tot ceea ce vrei să realizezi (printre picături)👍
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza este :D
Am profitat marti ca a fost sarbatoare si mi-am facut un cadou - am terminat puzzle-ul. La un moment dat imi venea sa ma sui pe pereti :))) Efectiv nu vedeam ce era imprimat ca batea lumina in asa fel incat nu mai vedeai ce e pe piesa :))). Dar l-am terminat si acum nu imi vine sa cred ca e gata. Nu iti zic ca la final imi lipseau doua piese :))) - una se pierduse pe covor si alta ma sfida de pe celelalte doua puzzle-uri care sunt gata si sunt sub masa puse pe ce le-am lucrat.
Iti multumesc mult! si eu tie :*
Pupici cu drag

Trimiteți un comentariu