luni, 28 noiembrie 2022

Si astazi, si maine


Buna!
Ne pregatim sa ne luam ramas bun de la toamna. Am realizat ca Rukkusu nu a purtat costumul acesta deloc. Si ca un facut, povestea de azi se potriveste foarte bine cu aceasta costumatie, intr-un fel.....
Imi propusesem sa fac un review la culori (au venit, sunt foarte dragute :D), dar ceva m-a deturnat: o melodie. As vrea sa impart descoperirea cu voi, in speranta ca va aduce si voua bucurie.... Iar culorile pot sa mai astepte un pic - poate ca pana atunci, voi gasi si niste coli potrivite ca sa le incerc, nu doar foi de xerox.


Piesa se numeste Si astazi, si maine si este o colaborare frumoasa si sensibila intre Smiley si Horia Moulescu. O surpriza placuta, care ... oarecum echilibreaza putin tot mai multa lipsa de armonie din lumea muzicala actuala. Smiley are foarte multe piese frumoase - lucrate pe toate planurile si nu pot decat sa ma bucur pentru el, si sa il felicit. 

Voiam sa adaug si versurile la toata piesa (compuse de Dana Dorian), dar... a inceput bruiajul din fiecare seara (noroc cu duminica spre luni si binecuvantata liniste) si cu greu ma mai pot concentra, asa ca voi astepta sa apara pe net si le voi adauga ulterior (daca nu uit... lol - eventual imi puteti reaminti, nu ma supar, din contra!). Asa ca ma voi rezuma la un foarte scurt pasaj, care mi s-a parut ca surprinde o esenta:

„Sper sa fii mereu cum vrei tu,
Nu cum vreau eu. Si astazi, si maine. Cu mine”
Clipul este foarte reusit - subtilitati, trairi, povesti... viata. Mi-a placut enorm finalul, pe care eu il vad... fericit. Si nu chiar ca pe un final.. ci ca pe o continuare. Si cred ca avem nevoie si de asa ceva, mai ales in aceste timpuri, cand suntem efectiv sufocati de programe nocive.

📚📚

Acest articol este inscris in tabelul gazduit de Suzana la rubrica Jocul de luni, facand parte din Serialul ”Citate favorite”😊

Pe maine!



12 comments :

MNiko spunea... [Raspunde]

Îmi place Smiley, îl ascult cu drag de fiecare data, dar aici...chiar nu i se potrivește, e prea fortat, mai mult recită si sună de parca n-ar avea voce deloc. Se simte Horia Moculescu, ca și compozitor. Chiar nu știu de ce mă gandisem la colaborare Smiley- Moga și ascultând am recunoscut stilul lui Moculescu și recitind ce ai scris mi-am dat seama că s-a produs undeva in creierasul meu un scurtcircuit. La final cantț chiar Moculescu, si Doamne ce diferență, ce frumos sună vocea lui.
Melodia, povestea, videoclipul îmi plac, tot ce mă deranjează e vocea lui Smiley.
Rukkusu se pregătește de zilele reci, la noi chiar se simte miros de zăpadă în aerul rece.
O săptămână cu spor!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko da, cred ca stiu ce vrei sa spui - e destul de liniara interpretarea lui, abia la refren pare ca se nuanteaza un pic. Am sesizat si eu - sunt foarte curioasa insa cum suna live-ul. Ma gandesc ca poate a vrut sa fie asa intentionat, pentru contrast cu finalul. De aceea zic ca as vrea sa vad cum e live interpretat.
Ai observat ca la un moment dat muzica e mai incet, apoi mai tare, ca si cand ar fi o piesa, sau film la care se uita dl Moculescu?

Pai da, cand spui Smiley te gandesti si la Moga, automat :). Probabil de aceea.

Si la noi s-a simtit saptamana trecuta intr-o zi.. :). Astept 25 decembrie. Deobicei atunci se goleste orasul de masini si parca faci un salt in timp in vremuri mai bune :))) - adica aerisite, linistite.. haha. Desi in 2019 a fost oribil, asteptasem un an ziua aia si ... in fine.

Sa fie. iti multumesc!! :) Si la tine :D

Diana spunea... [Raspunde]

Rukkusu e frumoasa tare si cu aceste hainute.
Tocmai am ascultat melodia, pe un alt blog, si acum imi dau seama ca am uitat sa apas "apreciaza".
Zi frumoasa, Rux! Pupici! ❤

Suzana spunea... [Raspunde]

Auzisem melodia la Cristi. Mi-a placut mult. Asa cum imi place si Smiley. Si citatele le dau drumul la sfarsitul saptamanii, le voi introduce atunci.
Rukkusu pare fascinata de melodie? Asa pare!
Seara buna, Rux! Pupici!❤️😘


prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Rukkusu este atât de elegantă, de feminină !!!
Felicitări pentru rochiță !
Iar melodia - eu zic că este gândită piesa așa, cu două voci distincte: una tânără, necunoscătoare în viață, și cealaltă, la bătrânețe, ce știe prea multe... oricum față de ceea ce se cântă în general în ziua de azi, eu admir încercările de ies din "trend"...👍
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana da - i lefacusem si nu a avut inca ocazia sa le poarte. Acum, o bucata de vreme, pana mai reusesc sa fac ceva nou (sau sa gasesc ceva potrivit) parca vad ca o sa le tot poarte :))).
Mie mi-a aparut ca sugestie pe youtube - probabil pentru ca sunt abonata pe la Smiley :).
Pupici cu drag!!! :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ahhh, chiar - asa e, blogul de wordpress. Pe acela nu cred ca mi l-a bagat in feed (in blogger) - deobicei imi apar postarile de pe celalalt blog, cel cu mfc.
Iti multumesc mult - voi actualiza si eu linkul, sper doar sa nu uit .
Cred ca ii place :D lui Rukkusu melodia.
Pupici cu drag :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza ma bucur mult ca iti place - m-au inspirat tinutele din alte vremuri... :). Iti multumesc!!
Da, da - si mie mi-a placut din motivele enumerate de tine. Pup cu drag :)

Suzana spunea... [Raspunde]

Noul joc al citatelor: https://suzanamiu.blogspot.com/2022/12/citate-favorite-154-ganduri-despre.html
Am introdus eu postarea. Pup.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana multumesc muuult!! Am modificat in articol :D
Pupici!!

Daurel spunea... [Raspunde]

Sunt personaje interesante. Muzica e cam puțină...
Inspirație și spor!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Daurel multumesc mult! Am mare nevoie :D!
Sa ne aduca numai bine Mos Nicolae azi :D

Trimiteți un comentariu