joi, 26 ianuarie 2023

Aripi de fluture - Coperta (S3/52)


Buna!
Timp de doua zile am avut trei fire de zapada inghetate pe acoperisurile mai ferite... Acum ploua iar. Se anuntau ninsori si ... viscol. Eu sunt foarte fericita pentru ca sunt, in primul rand. Dar si pentru ca, in sfarsit, am reusit sa termin coperta. Teoretic, ar fi trebuit sa ma ocup de ea saptamana trecuta, dar atunci mi-au dat toate planurile peste cap (si nu numai planurile) niste neprevaztute. Inca sunt in recuperare ... 


Pentru saptamana a treia din ianuarie, am avut de pregatit tema coperta, dar eu am facut schimb cu saptamana patru, cand am realizat ca nu e chip sa ma ocup de ea. Si.. trebuie sa recunosc ca si la acea tema am improvizat - pentru ca initial aveam altceva in minte. Dar, cine stie, poate ca voi face si acel proiect daca timpul si nu numai el, imi vor permite. 
Luna ianuarie am avut ca materie prima de lucru hartie de impachetat si pungi de cadouri la Tranformări creative - Ianuarie 2023. Ideile mele s-au tot schimbat pe parcurs, incercand sa ma adaptez situatiei, dar ideea de baza, am pastrat-o.



Am ales sa folosesc hartia de impachetat natur (care pe o parte este lucioasa si pe cealalta mata), punga aceea maro, primita acum ceva timp de un Craciun, banda dublu-adeziva, panglica recuperata tot de la un pachetel primit de sarbatori, carton (recuperat de la niste seturi de hainute)... niste perlute adezive decorative si veti mai vedea pe parcurs.


Ideea mea a fost ca aceasta coperta sa aiba mai multe functionalitati. Si sa fie detasabila. In plus, stiti ca incerc sa imi recuperez si din temele vaduvite de poze de la Provocari Verzi. Asa ca, oricand intrevad o posibilitate, incerc sa o transform in realitate. 
Aveam vreo trei teme pe care le-as fi putut bifa cu acest proiect. M-am rezumat insa la doua: Tema # 54 " Tablou Stringart" si Tema #40 "Aripi de fluturas". De fapt cronoligic ar fi trebuit sa le asez invers.. 

Pentru a impaca si capra si varza.. aveam asadar nevoie de o coperta detasabila, care poate deveni foarte bine si tablou. :)). Am facut acest lucru creand o coperta pe principiul simplu de 3 piese care sa cinfere rezistenta: doua parti egale de carton pentru laturi si una pentru ”cotor”.


Le-am lipit de coala de hartie, lasand partea lucioasa la exterior. Pe interior am lipit tot hartie natur, doar ca am folosit partea mata la vedere. Am facut coltare din punga de cadouri pe care urma sa fac si decoratiunea pentru coperta - tabloul stringart. Am desenat doua variante de fluture.


Mi-am amintit ca am un set cu perforator primit de la parinti acum ceva ani (de la Lidl mi l-au luat). M-am apucat sa fac marginea dantelata - abia la ultima latura am realizat ca perforatorul avea si niste desene ajutatoare care se montau in lateralele perforatorului, pe suport. Hahaha.



Am lasat in mod intentionat in partea de jos doua terminatii mai lungi - pentru ca voiam sa leinserez in coltare. 
Am ales pana la urma modelul doi de fluturas (cel din poza de mai sus aflat in partea de jos). Am gaurit cu ustensila cu maner rosu pe care probabil ati observat-o ceva mai devreme prin poze. Am folosit un fir putin mai gros si mi-a placut mult efectul.
Iata o imagine a copertei, cand deja montasem primul suport panglica, sub tablou:




Cu ajutorul acestui suport panglica pot fixa coperta cartii (sau caiet, sau ce vreau eu sa pun in coperta). Initial ma gandisem sa cos pe orientare portret fluturele, dar apoi am realizat ca pe orientarea peisaj (orizontal) poate fi folosit si pe post de tablou, foarte bine. :D

Am adaugat doua perlute sidefate - in ton cu cremul de la aripi) si, desigur, panglica de fixare de pe cealalta parte a copertii (care este nefixata de baza - pentru ca mi s-a parut mie mai la indemana asa (o pot la nevoie misca).


In poza dde mai sus se vede cum se fixeaza coperta in fata si mai jos se vede semnul de carte - ah, da, am pus si un semn atasat pe cotorul copertii, realizat din aceeasi panglica.


Asa am facut sistemul de prindere de la partea din spate a copertei - pur si simplu am realizat o fundita:



Ma bucur ca am reusit in sfarsit sa termin proiectul. A fost placut sa o vad gata - acum le voi imprumuta parintilor cartea sa o citeasca. :D
Imi place mult si faptul ca asezata ca in poza de mai sus, arata ca un mic tablou, de care sa te bucuri atunci cand ... nu citesti :)).




Ja ne! :)

12 comments :

Mor Düşler Kitaplığı spunea... [Raspunde]

What a beautiful book cover. I love it. :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mor Düşler Kitaplığı I am so glad you like it! Thank you :)!!

MNiko spunea... [Raspunde]

Superb. Îmi place cum ai îmbinat atțâtea tehnici într-o singură lucrare. Și eu mă lupt cu recuperarea proiectului de saptămâna trecută, chiar speram că o să-l fac azi, dar iar a intervenit ceva și...poate mâine.

Suzana spunea... [Raspunde]

Nici ca se putea o coperta mai frumoasa pentru o astfel de carte!
Este minunata, Rux! Cu adevarat minunata! Ai avut mai multe idei
excelente! Mai ales sa o lasi ca un tablou avand cartea inchisa.
Imi place stringurile, chiar daca nu prea am practicat sportul asta.
Felicitari. Pupici! 😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko mult spor :).
Ma bucur ca iti place cum a iesit. Si ma bucur ca am reusit in sfarsit sa il fac :).

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana de cand am vazut tema am ales cartea aceasta. Ma bucur mult ca iti place :).
Nici eu nu am lucrat foarte mult in tehnica aceasta, dar imi placea in copilarie „sa coasem frumos” :D
Iti multumesc mult!
Pupici! :)

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Inca o lucrare marca Rux: perfecta. Imi place tare mult cat esti de atenta la detalii.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso sa nu vorbim de perfectiune decat subiectiv.. ca obiectiv .... :)))
Dar ma bucur mult ca iti place. Si mie imi place - mai ales cum se vad firele folosite.. au asa o .. stralucire interesanta.
Pupici cu drag :*

Diana spunea... [Raspunde]

E arta coperta pe care ai facut-o! Nu ma mir! Doar constat, din nou! E frumoasa tare, si-mi place combinatia de culori (sau nuante) 😊
Jocul "sa coasem frumos" imi placuse si mie... dar azi... "string-ul", e clar: nu-i de mine! Am dovedit-o din plin in martie, cand cu o felicitare!
Inca o data: superba coperta! Felicitari!
Pupici! ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana nu am ajuns pana in martie :D - dar nu cred ca a fost asa de grav :). Faza e ca si eu observ toate cusaturile care nu se aseaza cum ar trebui- uneori de la firul de ata (poate prea subtire pentru suport, cum mi s-a intamplat recent). alteori pt ca, oricat m-as stradui, cand gauresc hartie unele locuri sunt mai largute... sau nu sunt chiar simetrice... in fine.
Dar chiar si asa, tot ma fascineaza si ma relaxeaza:D
Ma bucur mult ca iti place :*. Pupici!!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Minunată copertă ❤️👍 Rukkusu parcă iese, ca printr-o magie, din cartea cu coperta minune 😇❤️
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza ma bucur mult ca iti place!Tot privesc coperta... e inca pe masa (nu a fost luata cartea la citit) si din diverse unghiuri fluturele cumva isi schimba culoarea. :)
Pup cu drag! :*

Trimiteți un comentariu