luni, 2 ianuarie 2023

Atentie! Proiectul Provocari Verzi se intoarce ....


Buna!! 

Rad de ce titlu am pus.. il si aud rasunand in urechi, rostit de o voce foarte simpatica, din capul meu. :)))). Nu stiu cand trece timpul, dar clar, astazi suntem in 2 ianuarie, deja! E bine... ieri am lansat o prima provocare - nu este usoara, va zic de pe acum, dar nici grea. 

Acum cativa ani, pe cand plecasem pe urmele Zanei Verde Fluturas, am lansat invitatia sa veniti cu idei de teme. Si, nu stiu daca va mai amintiti (cei care au participat, desigur), dar rezultatul colaborarii a fost unul foarte frumos. Imi propusesem atunci sa incerc sa fac o carticica urmarind firul povestii. Cine stie, poate candva...

Asadar - ideea este in felul urmator! Va invit si de data aceasta sa fiti parte din poveste nu doar participand la teme, ci si propunandu-le. Ganditi-va la:

  • ce mesaje credeti ca ar trebui sa fie facute cunoscute de mesagerii Provocari Verzi - papusile salvate?
  • ce filme/ animatii / carti / piese muzicale - ati vrea sa apara in poveste?
  • ce materiale credeti ca si-ar gasi locul in aceasta avetura?
  • ce locuri v-ar placea sa promovam / vizitam / ajutam (chiar)?
  • ce fiinte au nevoie de noi (protejare/aparare/facut cunoscut etc)?
Si lista ar putea continua, dar eu ma opresc aici - asa, 5 puncte de reper. Desigur ca puteti propune teme si in afara acestor repere, se intelege, sper :).
Aveti o luna intreaga sa va ganditi si sa inscrieti propunerile voastre aici: 2023 cu bine! Voi dati temele, noi startul unui nou an de Provocari Verzi! 

Nu este o misiune usoara - dar este o misiune pe care, sanatosi fiind, o putem duce cu bucurie. Si fiecare mica schimbare in bine, ne va face viata atat noua, cat si celor dragi, mai buna. Nu avem nimic de pierdut - eu cred ca avem doar de castigat. In plus... joaca e cel mai bun tratament pentru orice. Sa te joci creativ, este o binecunvantare.

Rukkusu abia asteapta noua misiune. Din februarie incepem incalzirea, cu un proiect care sper sa va placa tare mult! Va puteti pregati de pe acum o cutie cu papusi ce trebuie salvate - pot fi de toate felurile - de la cele de carpa, la hartie, portelan (aici intra si bibelouri), lemn, cauciuc etc. Si in alta cutie, materiale pe care credeti ca le puteti folosi in aventura noastra. 
Odata ce voi avea si propunerile voastre, voi face povestea provocare - ce va incepe in luna martie si se va incheia la sfarsitul lui mai. Chiar daca raman teme ce nu vor intra in aceasta editie, sa nu va para rau - pentru ca mai facem :) - recuperam. Sunt multe de spus... multe de atras atentia, multe de reamintit, multe de descoperit. 

Este un volum foarte mare de munca, stiu - dar sunt foarte fericita si sper sa reusim, impreuna. :) Si abia astept propunerile voastre (avem si noi listuta pregatita :D).

Asadar... sper sa va alaturati si sa facem fiecare ce ne stan in putere, ca sa ne fie un pic mai bine... tuturor. Si ... sa dam glas papusilor salvate - ca prea se arunca cu usurinta de toate. La gramada... Se ard tot felul de lucruri - de nu mai poti respira... ne sufocam planeta si implicit pe noi. Si ne mai si intrebam... de ce suntem bolnavi. Sa.. mai si reparam, reinventam, reciclam.. reutilizam. :)

Pe locuri, fiti gata... START!!

ps: Atat Provocari Verzi, cat si Copilarim, nu sunt proiecte avand ca nisa (ca sa folosesc asa termeni in trend) copiii. Din contra, au fost gandite ca un loc de intalnire, de refugiu, de creatie.. pentru adulti. DAR, sunt doua proiecte prietenoase. Si ma bucur daca cei mici, alaturi si sub indrumarea parintilor, bunicilor (in fine un adult, se intelege) participa la provocari, sau afla despre activitatile acestea care au, in fond si un caracter educativ. Pentru mine, aceste lucruri se subinteleg, ce e drept. Totusi... dupa ce s-a intamplat cu youtube (si probabil ca voi scrie la un moment dat si despre acest subiect - macar asa, sa ma descarc), simt nevoia sa mai fac din cand in cand precizarea aceasta. :)))). 

10 comments :

MNiko spunea... [Raspunde]

Cutia cu păpuși ce trebuie salvate e pregatita. Le-am tot luat de la fete sa le repar și...nu le venise rândul presupun. O sa aștept temele propuse sa vedem ce putem face.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko si eu astept sa se si propuna teme :))) ca sa fac povestea. In februarie ne facem incalzirea - am tema deja - pot spune doar ca vom avea nevoie de ceva pe care sa il personalizam, sa il transformam chiar radical, la nevoie. V fi... interesant si dragut :D.
Sper sa iti placa :D

Suzana spunea... [Raspunde]

Rux, pentru mine e prea mult. Doar sa reusesc anul acesta sa repar ceea ce e de reparat... Ca am tot zis si nu a fost sa fie!
Spor la tot si imaginatie! Pupici!😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana tocmai asta este ideea, de aceea am si ales ca luna ianuarie sa fie cu propuneri de teme, ca voi sa va ganditi ce v-ar placea sa faceti / ce mesaje credeti sau oricum v-ati dori sa faceti cunoscute cu ajutorul proiectelor voastre.
Altcefl, as fi putut sa aleg eu temele si sa fac ca data trecuta - dar tocmai pentru ca vreau sa ne jucam impreuna si sa facem lucrurile acestea cu placere si intr-un timp mai lent, m-am gandit sa o luam usurel.
In februarie ne vom ocupa de o singura provocare care va implica o .. papusa. Si apoi din martie vor fi temele propuse de voi, de noi (echipa)...

Imbratisari (Sper ca totusi sa iti fie la indemana :* ar fi mult mai frumos sa fii acolo in aceasta poveste :*

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Eu nu am păpuși...și nici teme nu-mi vin în minte :(.
DAr sunt nerăbdătoare să văd ce teme se vor propune si care va fi provocarea!
Pupici.

Diana spunea... [Raspunde]

Toate papusile pe care le am le-am "salvat" cu ocazia primei editii (doua dintre papusile noi le-am dat deja). 😊 Le pot salva si a doua oara, daca reusesc. 😊 Cele doua papusi "Aradeanca" sunt tot decapitate - nu am reusit sa le prind capul desi mi-ai dat indicatii precise, ilustrate. Undeva gresesc, dar nu-mi dau seama unde. :(
N-am idee de o tema anume - adica, nu-mi vine in minte ceva cu... sens = nu stiu cum s-ar potrivi, de exemplu, "salvarea balenelor" cu provocarea.
Pupici! 💕

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă atunci ... poate vei salva una :). Daca vrei sa vezi cam ce am facut la prima editie, pe provocari verzi, in caietul de teme - vei gasi la 2019 lista cu temele (13 la numar) de atunci. Ianuarie e generos - sper sa gasesti timp sa te uiti pe ele, sa vezi ce idei iti vin - pentru alte teme pe care ti-ar placea sa le vezi ilustrate.
Puuuup cu drag (in februarie - poti avea ocazia sa rezolvi lipsa papusii :D).

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana sigur ca da !! :* Pot fi aceleasi - februarie poate ca va fi un ajutor de nadejde pentru Aradence, cine stie :D Sau primavara - de ce nu :D!
Salvarea balenelor se poate potrivi de minune!! Papusile vor fi mesagerii - uite, poate fi Free Willy o idee de tema? sa zicem? Ce parere ai? Putem crea un poster, o mascota.. in fine ... sunt multe posibilitati.
:* Doar sunt mesagerii nostri papusile!
Pup cu draaag!!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Vă voi urmări, cu atenție, activitatea 👍
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza si daca iti vine vreo idee de tema, sau ti-ar placea sa regasesti ceva in poveste te rog, sa ni te alaturi cu propuneri :). M-as bucura :D
Pupici!!!

Trimiteți un comentariu