duminică, 1 ianuarie 2023

Bun venit 2023!


Bine v-am regasit in 2023! 

Tot ce imi doresc de la acest an este sanatate. Atunci cand o ai, poti face orice. Gasesti cumva si timp si forta sa mergi inainte si sa aduci bucurie. Asa ca... asta imi doresc. In primul rand.

Apoi, lista se poate lungi, dar cu lucruri esentiale:
  • mancare buna (fie sa fie oameni care sa aiba revelatia ca suntem ce mancam si sa gasim anul acesta si produse sanatoase)
  • apa (si o sa radeti, dar eu vreau apa de izvor, buna - si acum, din inconstienta multora, treaba asta e o raritate si de multe ori si la noroc)
  • aer curat (azi noapte a vazut si Mami ce se intampla cu aerul noapte in centru....)
Restul, se rezolva, dupa cum spuneam. Gasim timp - ma bucura mult ca Micaelei i-a venit ideea sa ma provoace sa realizez timp de un an macar  poza pe zi cu o papusa, aleasa fiind Rukkusu. Asa am reinceput sa scriu pe blog, ne-am regasit si, iata, e deja a 93 zi de cand nu am lipsit o zi. Si ... credeti-ma, e minunat. 

Mi-ar mai placea ca in acest an sa gasesc o formula prin care sa povestesc despre hipersensibilitatea la chimicale, despre mancare si nu numai - ideea mea este ca nu vreau mila, ci sper ca prin ceea ce voi povesti sa pot pot aduce macar unei persoane lamururi, daca nu chiar un pic de sprijin si, cine stie, poate sa ne mai trezim un pic, sa mai schimba una alta, pentru noi in primul rand... si astfel si pentru ceilalti - sa facem lumea mai buna.

Nu am reusit sa fac azi noapte poze (am trecut in noul an bine, dar se putea si fara micile sicane... ca sa le numesc asa dragut.. haha), insa am facut in seara asta o poza cu Rukkusu si fulgii de pe geamul de la bucatarie.


Fulgii au iesit blurati... Rukkusu nici ea nu e foarte clara :)). Dar am pus niste artificii si-o urare si profit sa va doresc din nou La Multi ANI!!! 

Fie ca 2023 sa fie despre sanatate - despre regasire - despre stralucire - despre creatie - despre moderatie - despre belsug - despre inflorire - despre bucurie - despre prietenie - despre iubire - despre viata - despre vise - despre a darui si despre a primi.

Va imbratisez cu drag!!


PS: uitasem - Anul trecut, am primit in dar un calendar simpatic de la Lego (mi-am cumarat un mic set de creatie Lego , inainte de sarbatori si a venit cu acest calendar la pachet) - si Rukkusu a zis sa vi-l arate (aceasta este fila lui ianuarie). Daca va place ideea si va doriti asa ceva, vad ca il puteti inca gasi aici.

12 comments :

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Sper să devenim mai conștienți că natura este foarte importantă și că trebuie protejată, că mâncăm prea multe chimicale care ne scurtează viața!
Mi-ar placea să citesc despre hipersensibilitatea la chimicale, cred că povestind despre lucrurile pe care le trăim îi putem ajuta și pe alții, chiar și faptul că nu sunt singurii care trec prin anumite situații ajută mult.
Sper ca anul 2023 să fie unul bun și să ne aducă sănatate!
Te pup!
La mulți ani!

Suzana spunea... [Raspunde]

La Multi Ani, draga Rux! Si ai facut un lant de atat de multe idei. Daca este sa aleg o radacina ar fi sanatatea si bucuria...
Pupici si spor la toate proiectele! 😘❤️

MNiko spunea... [Raspunde]

Rukkusu s-a înnoit de Revelion? Îmi place rochița ei.
Pentru oamneii fără probleme dorințele tale nu par mare lucru, dar pentru cineva care trece măcar tangențial prin ceea ce treci tu, dorințele tale sunt și ale lui.
M-aș bucura să citesc depre acea hipersensibilitate a ta. Sper să găsești formula potrivită pentru tine de a povesti. Uneori ne confruntam cu anumite probleme fără a e da seama că ceva ce ignoram ca nesemnificativ este de fapt cauza tuturor lucrurilor. Astfel de povești ne pot scoate din ignoranță.
La multi ani!. Un 2023 așa cum îți dorești!

Cristi spunea... [Raspunde]

La multi ani! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă si eu imi doresc la fel!
Imi dau seama pe zi ce trece, ca de vreo 30 de ani, ritmul impus si mirajele induse, au contribuit din plin la distrugerea noastra... In tot acest timp „Desteapta-te Romane” e la liber, dar s-a devalorizat ca si cuvantul „valoare” - alaturat de „poetii” momentului. Vorba lui Eminescu „E usor a scrie versuri - Cand nimic nu ai a spune”. Doar ca atunci cand ele sunt repetate ca o mantra... devin program... si rezultatul se vede in jur.
Pup cu drag! Si optimism. Sa fie bine!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana da - sanatate si bucuria :*! Si cea mai mare bucurie e atunci cand poti imparti o bucurie oricat de mica :).
Doamne ajuta - sa fie :*!!!
Imbratisari :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko doar... s-a schimbat :D. Nu am reusit sa ii fac nimic nou. Desi mi-ar fi placut :).
Asa este - ai dreptate.
Voi incerca - mai ales ca povestea mea, poate fi a multora din jur si poate cu nu toti vor avea norocul ca, in cele din urma sa si afle motivul.
Si eu le sunt recunoscatoare celor din Franta - care au avut curajul si puterea sa creeze asociatia. Datorita lor am aflat... in lumea medicala este inca ignorat, inca respins si in unele loculri (inclusiv la noi) nu exista un cod de diagnostic. E ceva ca un ghimpe in coasta pentru ca, e incurabil - medicamentos vorbind.
Sa fie cu sanatate - sa fie cu bine :*!!!
Pup!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Cristi La multi ani!!! Sa ne fim sanatosi :)!

Diana spunea... [Raspunde]

La multi ani! Sa fie anul asa cum iti doresti (asa cum l-ai "descris" il doresc si eu) 😊
Ar fi ideal sa gasesti timpul necesar pentru a scrie despre hipersensibilitatea la chimicale. Indirect, cam stiu cum este...

Am, asa, un (pre)sentiment ciudat: "protejarea naturii" devine o notiune lipsita de sens... Se vorbeste mult, se distruge mult in numele "protejarii" naturii, dar se testeaza bombe felurite, se lanseaza in atmosfera mii de sateliti, se "lucreaza" cu chestii care "aduc ploaie", "racesc aerul", se exploateaza subsolul pentru litiul necesar bateriilor (pentru "salvarea" naturii) s.a.m.d. Eolienele "dau" energie "ieftina", dar distrug habitate... navele militare (si civile) distrug viata subacvatica... Se foreaza dupa petrol in... Antarctica... Unde-o fi "protejarea naturii" in toate astea?

Iti doresc sa fie cat mai bine in acest an!
Te imbratisez cu drag! ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

„Protejarea naturii” este acolo unde este si „ simplificarea vietii” de care se tot vorbeste cand ni se cere si nr de la ch...pantofi :))))).

Iti multumesc mult pentru urari!! Sa fim sanatosi si ... atat cat putem sa facem mici schimbari in bine :*.
Voi scrie. Inca nu stiu cum, dar voi scrie (chiar o intrebam pe Mami azi daca nu se anunta vreun cod pentru chestia asta. Nici vorba.... in fine. in italieni ne e speranta - tot incearca din 2016 sa obtina recunoasterea la EU - de ce nu reusesc? Ha.. interese economice mai mult ca sigur. Pesemne stii faza cu aditivii cancerigeni din produsele pt copii - gen „ recunoastem ca produc cancer, dar„ cu m au zis?.... ahhh ceva de genul „ prejudiciul economic ar fi prea mare” :)))))))))

Da...
Puuuup cu drag si imbratisari (ps am tuns rockerul. am pui).

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Rukkusu este atât de dulcică, cochet îmbrăcată...are și un admirator (deja din ianuarie...😃)...
Poate ar fi bine ca Rukkusu să scrie zilnic câte ceva despre delicatețea ei (mâncăuri preferate dar sănătoase, cu cât mai puține chimicale...sau câte o mică rețetă...) ...
Dacă ai observat, tăvălugul știrilor arată că nu s-a schimbat ceva în bine... noi, ca popor, suntem ospitalieri, primitori, etc... dar privitor la "social", cred că mai avem ceva de lucru până să formăm și noi ce au avut polonezii cândva... (la 1989...) ...
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza :*
Cred ca admiratorul Lego e admiratoare :))))). Hahaha daca ma uit mai bine. (eu am calendarul in fata).
Daca ar fi sa scrie in fiecare zi, cred ca o saptamana ar fi prea mult... :))). Dar noi speram sa reusim sa progresam - si anul acesta sa fie unul mai generos :) la acest capitol.

Nu ma mai uit la stiri... (in afara faptului ca cele televizate sunt latrate si efectiv imi fac rau fizic, numai chestii negative se dau). Uneori mai citesc (si regret cam in secunda doi)... :)). Dar, desigur, nu inseamna ca stau ca strutul. :) cat de cat aflu cam care e pulsul.

Dar din ce vad dincolo de stiri, se strange latul - mai toata lumea ii da cu intolerante si alergii si alte cele. Si totusi... se persista in aceasi treaba .
Puuuuupic cu drag :*

Trimiteți un comentariu