duminică, 8 ianuarie 2023

Concertul de Anul Nou Viena 2023


Buna!

Stiu ca am spus ieri ca s-a incheiat sezonul la sarbatori de gen...... daaaaaaar! Am gasit o inregistrare foarte faina (calitatea imagine - sunet ) a concertului de la Viena. Saptamana trecuta l-am vazut via ceva canal spaniol, pe youtube, cam de pe la jumatate - a fost o editie foarte interesanta, mai ales ca au filmat la Abatia de la Melk. Un loc pe care l-am vazut si eu, de pe autostrada ce e drept, in cele cateva ocazii cand am trecut prin zona. Si un loc pe care l-au descoperit parintii ulterior si in care chiar s-au intalnit cu Ralu si cu baietii intre sarbatori. Este foarte frumos, pitoresc si linistit (ma intrebam chiar daca are legatura cu Melc, melc, cocobelc... vorba aia Dunarea e acolo, hehehe). Bine, nici ei nu vizitasera Abatia - asa ca a fost o surpriza cu atat mai placuta!

Asadar, gasind inregistrarea integrala, am vazut si partea pe care o ratasem si m-am gandit ca daca l-ati vazut la tv probabil va va face placere sa il revedeti, iar daca nu, sa il descoperiti, in cele ce urmeaza:

Cand eram mai mici, dansam cu Mami (mici... nu eram chiar mici, haha, in fine), cand eram in formula intreaga, acasa. Mai ales Marsul :)))). Intr-un an Ralu si Mami asa dragut au dansat. Hihi.


Si lui Rukkusu i-a placut tare mult, mai ales ca s-a imbracat potrivit pentru eveniment - spune ea :P. Ah.. si l-am valsat un pic pe Kouki... :)))))))). A fost cam la fel de „incantat” ca si Dodo, pe vremuri. Baietii astia... nu stie el ce pierde (si cat efort am depus sa il valsez.. pfff). Noroc ca l-a impacat Rukkusu.

Nu stiu daca ati observat... dat am ajuns la ziua #100. Eu am observat dupa ce scrisesem deja articolul si am facut si poza cu Rukkusu. Ma bucur si mai mult ca m-am gandit sa scriu despre acest concert :).

Pupici!


8 comments :

MNiko spunea... [Raspunde]

Ce elegantă e Rukkusu, potrivit evenimentuui. Îmi place rochița că pare alta ăn funcție de lumina care cade pe ea.
Ai văzut câte dezbateri au fost cu privire la decizia TVR-ului de a difuza in continuare acest concert după ce Austria a fost împotriva noastră la aderarea în Schengen? Personal cred că tot ceea ce ține de cultural nu ar trebui ingrădit de decizii politice. Presupun că pentru cei cu tradiție în a urmări ca tine acest concert ar fi fost o decizie proastă să se renunte la difuzarea lui.

Suzana spunea... [Raspunde]

La postarea anterioara am fost anonima.... Ce bine ca ai pus concertul, ca anul asta nu am ajuns sa-l vad!
Pupici, draga Rux!😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko de cate ori fac poze cu laptopul in spate ies de un galben fermecator :)))). Asta cand binevoiesc sa iasa.
Rochita are trei straturi in partea de jos - propbabil ca de aceea face jocuri de culori :).
Ca sa fiu sincera .. nu.:)) Habar nu aveam, dar am vazut la un moment dat niste atitudini infantile pe facebook in feed. Sunt de acord (cred ca am vazut ceva atitudini infantile legate de teatru referitor la autori rusi... ce pot sa zic... ceva de genul imi iau lopatica si plec).
De fapt... nu m-ar afecta deloc. Nu am mai deschis tv-ul pe cablu de ... nici nu mai stiu cand. Si, oricum, din fercire, pot sa vad concertul online. Nu stiu de ce aveam senzatia ca ultima data cand l-am vazut la tv era pe protv :))))). Asa ca iti dai seama. Imi place insa sa urmaresc postul youtube al tvr unde pun inregistrari din emisiuni muzicale vechi. :D

:*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana sa stii ca nu mai am niciun comentariu - nici in spam . Cred ca nu l-a salvat!!! :O. L-am cautat peste tot :))))).
Ma bucur mult - mai ales ca l-am gasit la o calitate mult mai buna decat cea la care am urmarit duminica trecuta o parte din el. Vizionare placuta (are niste lucruri foarte interesante - o expozitie a lumii si inca o filmare pentru gurmanzi :)).
Pupici cu drag!

Diana spunea... [Raspunde]

Imaginea cu micul-mare Kouki si Rukkusu iar ma duce cu imaginatia la "Marele caine rosu"! 😊 ❤ (un film) Delicios ai aranjat papusica langa catelus! ❤

De cate ori e vorba despre Concertul de Craciun de la Viena imi amintesc cat de jenata m-am simtit cand - cu ani in urma - m-a sunat o prietena a mamei si mi-a zis sa dau pe nu stiu ce canal TV 'ca a inceput concertul... Nici nu stiam despre ce vorbeste. :(

Zile senine iti doresc, Rux! Si cu, macar un pic, de zapada! 😊
Pupici! ❤

Felicitari pentru poza cu numarul 100! Mai sunt cateva si gata anul! 😊
Ma repet: va admir pe cei care puteti face astfel de tururi de forta!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Ooo, am râs de nu mai puteam: Rukkusu i-a luat și pantofiorii !!!
Eu credeam că Rukkusu încerca să îl atragă pe Kouki la un vals...
Ticuțu (Bunul Dumnezeu să-l odihnească!) m-a învățat să valsez...și îi plăcea să urmărească de Anul Nou spectacolul transmis de la Viena (orchestra, apoi balerinii ce valsau, costumele ce aminteau de alte timpuri, muzica minunată care doar atunci puteai să o asculți...)...am și un disc cu valsuri ...🧚‍♂️🧚‍♀️
Mulțumesc frumos pentru bucuria sufletească pe care mi-ai făcut-o cu acest spectacol ❤️
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana hihihi - va trebui sa caut si eu filmul candva :).
Ma bucur mult ca ti-a placut - sper sa inceapa sa ii placa sa faca poze :D - parca vad ca imi cere sa il platesc in morcovi si sedinte de masaj :)))))))).
Ce bine ar fi sa fie un pic de zapada macar. ma gandesc ca pana si zapada ne ocoleste - oamenii cum o vad o murdaresc, o ranesc... o distrug.. Poate ca nu mai meritam sa cada, sa curete, sa vindece, sa improspateze aerul..

Eh... nici noi nu l-am vazut chiar mereu... dar era dragut cand il vedeam - macar Marsul lui Radetzky.

Iti multumesc mult! :)
De mult nu am mai bifat 365 de zile si imi era dor... :D Sper s afie totul bine, sau macar la fel de bine ca pana acum :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza eh... aveam si roz dar nu stiu unde am pus punguta :))))))))) e sigur intr-una dintre cutii... dar nu am avut timp sa ii caut. si am zis sa nu fie tot cei albastrii Plus ca astia sunt caldurosi (daca ciorapii nu i-am dat, macar atat :))))).
Mai stii, poate incerca (am inercat si eu putin mai devreme de poza aia..)
Si lui Mami ii place (apropo de vals, la noi a fost invers, eu l-am facut pe Tati sa valseze prima data :) - cred ca era simpatic- practic eu conduceam, dar faceam in asa fel incat sa nu se vada- adica sper..hehe). Vezi ca la un moment dat e Valsul Dunarii albastre si e chiar la Abatia Melk filmat (spre final) - cu siguranta iti va placea - cred ca biblioteca e fenomenala.
Ohhhh ce frumos! Asa-i ca discurile suna altfel? :*
Cu mare drag - nu stii cat de mult ma bucur!!! Imbratisari si pupici!!! :*

Trimiteți un comentariu