sâmbătă, 7 ianuarie 2023

De ... Craciunul pe stil (rit) Vechi.



Si... a cam trecut si Craciunul pe stil/rit vechi. Aveam pentru astazi un plan „maret” de ordonare pe blog. Tot ce am reusit sa fac insa (excluzand covrigii, mancarea pentru Kouki si pizza) a fost sa trimit niste poze pe mail :)))). Ah, da... si am reusit sa mai fac cateva poze, in afara de cele prezente azi in articol.

Ieri seara ma gandeam ca ... totusi ar fi cazul sa o schimb pe Rukkusu. Dar cu ce? Apoi mi-am amintit ca aveam o rochita originala de Licca Chan. Povestea este cam asa: am mai multe papusele Licca, dar doar una este via Japonia (cu escala in Germania), second hand ce e drept, dar ca noua. Cand am luat-o pe aceea, am primit la pachet si cateva hainute originale. Printre care, rochita de mai sus. Sau... o puteti admira in totalitate, imbracata de data aceasta de o alta papusica dragalasa, mai jos:


Pantofiorii i-am cumparat pe vremea cand Aliexpress era accesibil si se puteau primi prin posta, acasa, comenzile mici, sub 10 dolari ... Acum platesti indiferent de suma vreo 7 ron si asta sa zicem ca nu ar fi nimic, dar s te mai cheme si la posta vamala... bleah. Ma lipsesc. Nu merita... stresul.


Pana cand ii voi crea alte hainute, mai imprumutam tinute - momentan chiar o tinuta creata pentru ea, cred eu potrivita cu evenimentul de astazi. Hihihi. In plus - iata o ocazie excelenta de a da atentie si celorlalte Licca Chan (hahahaha) care stau cumintele in cutie.

Sigur mai aveam sa scriu ceva - dar am uitat ce. Apropo - si lavoi scade intensitatea luminii uneori? Adica asa, ca un fel de fluctuatii (dar nu sa fileze becul, pur  si simplu sa fie atat de anemic ca simti ca ti se inchid ochii) energetice. Macar e liniste.


Inainte sa inchei articolul, vreau sa va arat si voua ce imagine draguta m-a intampinat pe laptop, cand l-am deschis in seara aceasta.  :)
In rest... cred ca voi incerca sa vad daca reusesc sa mai organizez totusi macar un pic pe blog, informatia. Ma intriga aceste valuri de apasare / oboseala inexplicabile. Si ma si enerveaza (intre noi fie vorba) un pic. Nu este oricum prima data cand le resimt (si nu doar eu). De aerisit am aerisit - ca miroase doar a fum in camera mea unde am uitat mai mult geamul deschis e partea a doua), am si filtrul pornit, nu e nici foarte cald...  Uneori mi-as dori sa am niste aparate care masoara nivelul radiatiilor. Si nu doar electromagnetice (sau Radon), ci si din celelalte. Nu de alta dar, cam la 25 de km  (peste deal) se afla Institutul de Cercetari dar si Fabrica de combustibil nuclear. De institut stiam de mult... dar de fabrica.. am aflat si eu acum cativa ani cand ma uitam cat de departe e Cernavoda. Dupa ce am facut haz de necaz ca mai aproape de noi e de fapt Kozloduy, decat Cernavoda, am facut descoperirea cu fabricuta... :)))))). 

In fine. Desi oficial maine s-au cam terminat sarbatorile de iarna.... eu sper sa reziste bradutul cat mai mult! Nu am nici cea mai mica intentie sa il desfac.... e oaza mea de bucurie, natura, si minuni. 

Pe maine! :D

6 comments :

MNiko spunea... [Raspunde]

Rochița am admirat-o la celalat articol, cu poza nr 100 de care am uitat să menționez. O spun acum, feicitări pentru această cifră și spor să atingi nr 365. Păpușica blondă este o scupă și ea. Sigur este prietenă bună cu Rukkusu și își pot împrumuta ținute una alteia, mai ales la ocazii deosebite.
Spor în tot ceea ce ți-ai propus.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko si eu am avut o mare surpriza cand am primit Papusa originala si rochita aceasta (un strop de Japonie in mainile mele.. si acum cand imi amintesc ma bucur ca un copil mic :))). Adica autentic.
Iti multumesc mult! Si eu iti doresc la fel - ASta mai inseamna ca, pe langa faptul ca ducem la bun sfasit o provocare personala, ne putem bucura de mici intalniri virtuale, zilnic :).

Papusica cealalta are, de fapt, parul chiar albastru - nu este de la lumina sau poza. :D Mie mi se pare ca are o fata adorabila. Ce e interesant .. pentru mine cel putin, e faptul ca i s-a intarit capul in timp... :O. :))) A venit fara haine, asa ca de aceea era imbracata cu acea rochita. Mi-ar placea in timp sa fac rochite si alte hainute :D.

Diana spunea... [Raspunde]

Am zis ca ochioasa are par vernil (ceva pe acolo) dar aflu ca e albastru. E dragalasa foc, cu ochisorii ei rotunzi, dar Rukkusu e si frumusica, nu doar dragalasa si rochita i se potriveste mai bine. O! De n-as fi vazut rochita pe Rukkusu as fi zis ca i se potriveste de minune micutei cu par albastru. 😊

Noi avem fabrica de ciment (nu foarte aproape de mine) si fabrica de mobila cu laminate si alte cele), asa ca tot poluare scrie si pe noi... :(
De vreo juma de an, noaptea in special, se simte miros de... paie umede, de grane (ceva de gen)... si nu gasesc o explicatie logica; cineva zicea ca asa pute de la masinile cu combustibil "bio"... (dar de unde astfel de masini cu motorul pornit in miez de noapte? 'ca nu se aude niciun motor)

Deja-mi pare utopie sa sper ca se termina cu duhorile! :( Of.

Pupici cu drag! ❤

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Deși împrumutatä, rochița îi vine ca "turnată" lui Rukkusu și este tare frumușică și cu această culoare...ptiu, să n-o deochi !!!
Da, cam triste vecinătăți...bine că mai păstrezi brăduțul împodobit ca să înveselească atmosfera 👍
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana este un bleu foarte deschis de fapt. am sa o invit sa ni se alature intr-o poza mai la lumina zilei :D - desi se anunta vad ploi si vreme neluminoasa zilele astea).
E foarte dulcica. Si are articulati si un corp subtirel. Chiar i se potriveste rochita, de aia i-am si dat-o ei :D. Mi-ar placea insa sa fac un mic dulapior cu tot ce am hainute de Licca (adica papusi ca rukkusu) si sa fac si unul cu hainute pentru papusile care au venit fara... hehe).

Noi avem un aer irespirabil - probabil ca pe langa fabrica de prefabricate (cu folma) turceasca si alte minuni din zona. mai avem si o gramada de inconstienti care ard tot felul de porcarii (de la haine vechi la plastic si nici nu vreau sa incerc sa imi imaginez ce alte chestii - cert e ca pana si autoritatile anunta ca dupa 4 sa nu se mai aeriseasca :))))). Ce poti sa mai zici.

pup cu drag

(inainte cand mai ningea si era aer de munte.. oh cat de bine era, si venea cate un dotat cu masina din aia bolid de o tura in parcare de nu puteai respira de la un capat la altul al bulevardului.. pt ca sarmanul om trebuia sa isi tina singurul neuron la caldura in timp ce asculta muzica indoielnica sa auda si aia de afara ce grozav e el ... poate si de aia fuge zapada de noi)

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza adevarul este ca o strange putin - chiar m-am mirat, pentru ca rochita este facuta fix pentru papusi ca Rukkusu. Si mie imi place mult ... ce m-am bucurat cand au ajuns papusile si hainutele luate atunci. Cred ca am topait putin :))))). Sa rada cine vrea, Dar asta e chiar terapie curata - te conectezi cu tine si simti autentic :D.
Il pastrez - azi i-am schimbat si improspatat apa, incerc sa aerisesc cat se poate ca sa aiba si racoare.. si sa ii vorbesc si sa il mangai. E atat de frumos... nu as fi fost de acord sa fie taiat - dar oricum acolo trebuie tuns / taiat... si daca tot trebuie, macar sa fie intr-un scop, nobil ca sa zic asa :).

pup cu drag!!!

Trimiteți un comentariu