joi, 5 ianuarie 2023

Felicitare - Prietenia - o Bagheta Magica. (S1/52)


Buna!
Am impresia ca a trecut o vesnicie de cand am publicat ultimul articol... nu am reusit sa intru sa citesc mesaje / sa raspund la mailuri - dar, o voi face dupa ce voi publica articolul, sau... mai degraba, dupa ce vine Mami si ne linistim si noi putin. 

Ciudate zile - nu stiu cum se simt la voi, dar aici, eu cel putin, resimt un fel de mare tristete, amestecata cu oboseala, usor spre depresie. In aer, in atmosfera.... in jur. Este un sentiment cam... coplesitor. Dar a ignora ce se intampla, nu schimba cu nimic treburile si nu le face sa dispara. E ca atunci cand ingroapa pisica stiti voi ce. 

Imi tin mentalul (lol) ridicat asa cum pot. Am terminat ieri puzzle-ul - dar am hotarat sa il prezint sectiune cu sectiune (am facut si poze) - ca un fel de serial. Stiti si voi cum sunt piticii (ar trebui sa facem si clubul piticilor, hahahaha), cand li se pune pata.


Totusi, dincolo de beneficiile (relativ recent descoperite) terapeutice demonstrate ale jocurilor de constructie (de exemplu puzzle, lego etc), nimic nu este mai placut ca momentul cand mesteresti tu ceva, cu manutele tale. 

Anul acesta s-au aliniat planetele foarte frumos. Prietena noastra Mihaela, a ales ca tema generala pentru calendarul Recreativ din acest an reciclarea. Stiti ce inseamna asta, nu? :D Inseamna ca.... Rux are in sfarsit inca un motiv in plus sa recupereze temele vaduvite de creatii (pentru ca nu am reusit sa salvez chiar toate fotografiile si unele lucrari nu le mai am) de pe Provocari Verzi. Fix ce imi doream, aia am primit! 
Tranformările creative din Ianuarie 2023 au ca tema (re)folosirea hartiei de impachetat, sau a pungutelor pentru cadouri. Cu aceasta ocazie speciala, am apelat cu incredere la surioara din dotare (sperand la ceva bucatele salvate din ambalajele pentru Craciun) si la Mami. ......... Anul trecut, ma rog acum vreo 2 saptamani (probabil, poate mai putin chiar, indata ce am aflat ca ne-ar trebui aceasta materie prima) am dat strigarea, dupa care am repetat ca un magnetofon stricat aceeasi rugaminte. 

Evident, am avut un ecou maret. De aceea ma prezint la prima tema (sunt patru teme lunare) cu....... hartie de impachetat din care folosesc eu. Natur :)))). Totusi, sa privim partea pozitiva a lucrurilor: mai sunt inca trei sanse pentru pungute de cadou si hartie de impachetat fistichii, in ton Craciunistic. (Tocmai i-am repetat cererea lui Mami, primimd asigurari ca se rezolva - vedem joia viitoare, hahahahaha).


Si acum, sa va spun si depre felicitare cate ceva. Subtema de la care am plecat, a fost data de Tema #47 " Bagheta magica a Zanei " si de faptul ca aceasta mi s-a parut foarte potrivita cu mesajul pe care voiam sa il transmit: Prietenia este o Bagheta Magica.

Bagheta pe care am realizat-o are doua elemente: o stea, realizata in tehnica origami, si partea pe care este fixata, din hartie rasucita. Modelul de stea, este cel pe care il puteti vedea in acest clip:


Am vrut sa refac un model mai vechi (de pe un semn de carte, facut tot la provocari), dar nu mai stiu cum se facea si nici clip nu am gasit - asa ca, iata, am zis sa inserez si clipul, sa il avem ca model. 

Eu mi-am taiat un patrat din bucata de hartie si apoi am urmat pasii din filmulet. Cu siguranta voi mai face o bacheta si pentru mine - aceasta va calatori, cu mesajul ei - catre o prietena draga :).  Cat de curand.


Kouki si-a dat acordul, desi eu maraiam ca e prea putin sclipici, ca cel argintiu nu se prea vede... si asa mai departe. El a zis ca ii place inimioara pusa in mijloc - ea face magie... si trimite raze speciale catre celelalte strasuri de pe felicitare.

Ce vedeti voi ca niste rame cu model repetitiv (jos  inimioare, pe laterale 2 modele cu flori / fluturi) sunt un fel de banda decorativa pe care am primit-o acum cativa ani de la parinti si pe care abia asteptam sa o „incerc” intr-un proiect. Am mai folosit lipici cu sclipici (care a colaborat mai mult sau mai putin), diverse pixuri cu gel la fel de  pline de personalitate :))) si creioanele noi care, din fericire, nu ma imi tradeaza asteptarile.


Si desigur... mult suflet (stiti voi ... hehehe). Acum eu am fotografiat cand inca lipiciul cu sclipici de pe stea nu se uscase complet... pentru ca vreau sa ma asigur ca public azi articolul. :D Sper ca stralucitoarele sa nu cada - pentru ca am folosit doar banda dublu adeziva.


Lipiciul cu sclipici: rosu - albastru - roz/violet - argintiu - auriu pe stea, trasnmit straluciri magice catre cele 5 strasuri. La fel si cel verde, de pe „tija” (nu stiu de ce mi-a venit sa ii zic asa, ca nu e floare, dar nu mai modific).


Mie cel mai mult imi place cum mi-a iesit M -ul de la Magica :)))). Ca in rest.... Si imi place mult si bagheta. 
Acum sper sa aduca bucurie.
Merg sa o adaug in colectia cu felicitari si...  sper sa revin mai tarziu sa vad ce s-a mai intamplat cat am lipsit din online. 
Pe curand :)


Ps: Rukkusu cred ca vrea si ea bagheta - nu zice nimic, dar deja o cunosc... :O. 

10 comments :

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Waw! Îmi place foarte mult felicitarea ta! Într-adevăr prietenia este o baghetă magică!
Felicitări! Te pup și te îmbrățișez!

Suzana spunea... [Raspunde]

Toata lumea e fericita ca are o bagheta magica la dispozitie!
Felicitarea este frumos inspirata, dar rochita lui Rukkusu imi place mult! Daca nu e noua te rog sa ma scuzi, dar acum eu o vad ca noua!
Pupici, draga Rux!😘❤️

Diana spunea... [Raspunde]

Ce felicitare frumoasa ai facut! Si mesajul e super! Daca si-a dat Kouki ❤ acordul inseamna ca totul e ok! Pe blanosii care zic "ham-ham" trebuie sa-i credem! Au ei niste simturi speciale!
Am observat imediat "M"-ul din "magica" pentru ca mi se parea ca nu e M-ul (apoi m-am prins!) Faina idee!
Pupici! 💕
P.S. Cat de dragalas e Kouki! Cum adulmeca el totul! ❤

MNiko spunea... [Raspunde]

Îmi place mult felicitarea ta cu bagheta magică(M-ul e deosebit). Kouki nu avea cum sa nu aprecieze, la fe cum cred că va face și destinatara acestei felicitări.
PS: cand ajungi pe la mine, lasa-mi o listă cu materie primă ce ti-ar trebui penntru transformarile creative. Până joi nu știu dacă va ajunge la tine, dar măcar pentru utimele două lucrări îți trimit eu și hârtie de împachetat crăciunistică sau festivă

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă ma bucur tare mult! Chiar ma gandeam asta ca, pe langa cocori (de care, recunosc ca nu am mai facut de mult timp) si pliculete origami, as adauga si baghete magice pe lista lucrurilor dragute, pe care sa le trimit celor dragi :D.
Si eu te imbratisaez cu mare drag !! Pupici !! :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana :D
Eu ma bucur ca am gasit modelul acesta. Mi se pare asa draguuut!
Iti multumesc :*
Rukkusu ma bombane :))) Este, de fapt, prima ei rochita :)))). Doar ca nu ma apuc eu sa ii fac nimic nou.. poate am noroc azi... :D
Pupici cu mare drag :*!!!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ma bucur ca iti place :D!! Din foarte multe motive ma bucur :)))).
Si stiam ca o sa te bucuri sa il vezi pe Kouki :D.
E un M special :* Din inima.

I-am zis sa ii dea un pupic inimii, ca sa faca felicitarea si mai speciala :)).
Pupici cu drag!!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko ma bucur! :).
Sa stii ca mie imi place mult hartia asta - am avut muuuulte proiecte cu ea de-a lungul timpului (intr-un timp o coloram.. ii faceam modele.. ehhh ) -ma bucur ca va place si voua.
Am avut cateva proiecte si cu hartie din cealalta - stiu ca facusem ceva pe un cd parca.... si era o hartie cu ceva ingeri :))).

Cred ca maine iti voi scrie - am vazut articolul de pe bloc, - Calendarul de anul trecut. Iti multumesc tare mult pentru diplomele minunate si surpriza. :)!!!
Acum nu prea mai rezist si... maine ma trezeste Mami devreme :)))). Pupici cu drag :*

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Ai "bughisit" ceva timp la felicitare: rezultatul este chiar magic !
Rukkusu, dacă a fost vreun picuț atentă la ce ai realizat tu, ar putea să încerce singurică să-și creeze baghetuța (fiecare cu magia ei...👍)!
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza ma bucur mult ca iti place. Singura nu a facut bagheta, dar am reusit impreuna ceva - ai vazut-o deja :d Hihih.
acum mai ramane sa vrea si kouki o bagheta - sau mai bine zis cred ca el ar vrea sa folosim bagheta ca sa ii facem o .... gradina de morcovi :)))). e cel mai iepuras dintre catei :))))
(Bine, si Dodo era la fel.. hahaha)
Pup!!

Trimiteți un comentariu