joi, 19 ianuarie 2023

Huzzle Cast - Harmony (puzzle japonez)


Buna!!

Azi voiam sa fac coperta... ca o tot fac si nu o mai fac :)))). Cand ajung si eu sa ma asez fata in fata cu materialele intervine ba una, ba alta. Si... nu cred ca mai reusesc sa mai fac ceva in seara aceasta.
Asa ca... Rukkusu a venit cu ideea salvatoare: sa desfacem puzzle-ul japonez :D.


Am tot vazut in ultima vreme niste puzzle-uri japonezecare se numesc huzzle ( はずる). Nu arata deloc ca niste puzzle-uri obisnuite, din contra. Sunt mai mult un fel de joculete de perspicacitate, formate din mai multe piese metalice. Firma care produce aceste joculete se numeste Hanayama si functioneaza din 1933).
In sfarsit am vazut un model care mi-a placut foarte mult. Are si un nume frumos: Harmony. Puteti citi mai multe amanunte despre el, aici. Eu va mai spun doar ca tema acestui puzzle este: playing music... si mie imi place sa cant.


Am avut ceva emotii - nu stiam cum sunt materialele. Am avut o surpriza foarte placuta. Puzzle-ul a venit intr-o cutiuta micuta. Pus intr-un suport de plastic. In cutie mai este o hartiuta pe care sunt inscrise in mai multe limbi doua vorbe despre puzzle si inca una, ca un fel de catalog cu modelele existente (un fel de ghid al colectionarului.
Aceste puzzle-uri au si trecut pe cutie si gradul de dificultate - acesta are 2 stelute. Adica ar fi destul de usurel de rezolvat.


Am rezolvat puzzle-ul sub 1 minut. Nu imi venea sa cred (culmea este ca la inceput am incercat sa gandesc strategii, dupa care pur si simplu m-am detasat de toate si m-am trezit cu cheia sol intr-o mana si cu nota muzicala in cealalta :)))).

Am reusit sa il montez si la loc, pentru ca Rukkusu sa poata face poza zilei si... ca sa vad cum se descurca ai mei cu el :)))). Abia astept sa o prind pe Mami „la cotitura” si sa ii inmanez Armonia !


Eu mi l-am luat de pe Emag. Probabil se mai gaseste si prin alte parti. Imi mai place unul cu o inima (dar nu l-am vazut inca la noi  intre timp, nu doar ca l-am gasit, dar mi l-am si luat si abia astept sa il primesc 😍). Am gasit insa un filmulet facut de producator si vi-l lasa sa il vedeti (se pare ca ar intra in categoria o steluta - adica fun, amuzant, dar, ca sa fiu sincera, eu l-as alege pentru ca imi place designul :D.


De curiozitate m-am uitat pe site-ul Hanayama si la alte nivele... si am am mai gasit un model interesant: Planet. Acesta este notat cu 4 stelute (hard - dificil). 

Voi le cunoasteti? Aveti in colectie? Care modele vi s-au parut interesante sau v-ar placea? 

Ja ne!

8 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Super interesant! Habar n-aveam ca exista asa ceva! Datorita tie am devenit mai informata! Am fost tentata sa scriu mai "desteapta", dar am vazut jucaria "Planet" si mi-a trecut - doar privind-o am avut senzatia ca se incovoaie neuronul! :)) Dar sunt super faine!
Frumoasa cheia sol si nota! Si-s mititele tare, imi dau seama (in raport cu Rukkusu, care pare foarte incantata de noua jucarie) :)

Pupici cu drag! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana Chiar asa ! Eu am vazut de ceva vreme chestiuni de gen, dar nu prea m-a atras (din fericire) designul... adica, nu stiu, ma uitam la ele sa le pot folosi si in alte activitati - de exemplu cele trei alese spre prezentare, arata bine si montate si demontante (pana si planeta) dar sunt unele.. care nu prea imi zic nimic. Mai sunt niste inele dragute (iar) si cu coaster parca. Sper sa nu spun prostii, dar nu mai stau sa verific.
Sunt relativ mici - cam cat palma mea e cheia sol. Si nota cam cat un deget (am maini mici, Rukkusu e mai micuta decat o Barbie obisnuita, sa zicem vreo 20 de cm (22 - am masurat acum).
M-am tot jucat aseara cu ea vreo 5 minute asa, e relaxeaza.

ps: Pana la urma, am mai gasit cateva interesante si cu potential de folosit prin proiecte, macar montate:UFO, Ring (I si II), Spiral, Cage, Cake (lol), News (care arata bine si desfacut - nu stiu de ce nu il observasem...), Coaster, Helix (si el arata f bine si desfacut :D.
Norocul meu ca sunt cam scumpe.. asa ca pana nu e vreo promotie nici ca mai am sanse sa iau vreunul :))))))).

Suzana spunea... [Raspunde]

Arata minunat! Nici eu nu stiam de asa ceva. Insa am mai vazut jocuri din lemn de perspicacitate, foarte interesante, la care trebuie sa misti niste parti componente parand imposibil acest lucru!
Minunate pozele. Deja ai ajuns la 111! Bravo, Rux! Pupici!😘❤️

MNiko spunea... [Raspunde]

Îmi plac foarte mult acest gen de puzzle-uri, deși le stiam sub denumirea de jocuri logice. Urmaream pe cineva mai demult pe net cum rezolva diverse astfel de jocuri si de metal și din lemn. Avem și noi un set de 10 puzzle-uri de metal. O să le fac poză și un articol despre ele.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana da jocuri de perspicacitate am vazut si eu!! :D
Chiar scrie la ele in descriere puzzle. Interesant conceptul.
Cel mai tare m-au amuzat cele doua U-uri.. cu suruburi... :))))))).
Da, 111... 112 vineri :D.
Pupici cu drag!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko mi se pare ca la aceasta categorie si sunt trecute logica si indemanare. Dar chiar scrie pe ele ca sunt puzzle-uri. :)
De curand a fost si o emisiune cum s-a rezolvat o enigma foarte veche - ceva de lemn si era un biect crae trebuia scos... nu mai tin minte exact, dar mi s-a parut interesant. Totusi m-au atras acestea doua (abia astept sa vina si inima) pentru ca arata foarte frumos si montate si demontate.. :D.

Vai abia astept sa vad - sa faci poza :). M-ai facut curioasa. Stiu ca mai erau puzzle-uri 3D din metal ... superbe.. (si f scumpe.. haha).

:D

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Foarte frumos !
Rukkusu parcă era câștigătoare la "Steaua fără nume" (parcă...)!
Mulțumesc frumos pentru filmuleț: scurt dar amuzant !
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza Hihi - ai dreptate! Asa se numea. Era sambata seara (dupa telenci:D). Imi placea mult. :P
Ma bucur mult ca ti-a placut. Intre timp a venit si inimioara. Ma uit acum la ele cum stau cutiutele una langa alta. Si ... de cate ori vad scrisul in japoneza,,, zambesc.. :D
Pupici!!

Trimiteți un comentariu