marți, 31 ianuarie 2023

Inainte de a porni in aventura pe Provocari Verzi.


Buna!
Ultima zi din ianuarie. cam geroasa, dar luminoasa.  Vesti bune, inainte de a porni in aventura lunii februarie ....si inca o mica provocare, sau mai bine zis, o invitatie! 
Dar mai intai as vrea sa va spun ca Micaela are un adevarat ajutor in Pitica si va invit sa decsoperiti micile comori cumparate deja: Pitica și Provocările Verzi!
Pe mine aceste lucruri ma entuziasmeaza si imi ridica moralul. Ba, mai mult, imi aduc un pic de energie, ca e nevoie.

Si acum invitatia: pentru ca ne dorim ca premiile sa va aduca bucurie si sa va fie si folositoare, ne-ar ajuta foarte mult sa stim... cateva lucruri. Asadar, puteti raspunde intr-un comentariu la acest articol daca va este mai usor la cateva intrebari:
  • ce tehnici de lucru va plac, va atrag? (aici ne va ajuta sa ne orientam la partea de carti/reviste/materie prima)
  • ce papusi va plac/aveti (ca format - inaltime, mai ales ne-ar interesa: gen barbie. aradeanca, din paterial, portelan  etc) - atat ca idee pentru a ne orienta catre papusi ca atare cat si spre carti cu hainute / accesorii


Apropo, pe Provocari Verzi am adaugat in meniul site-ului (dreapta, in partea de jos, la versiunea desktop/laptop se vede, de pe mobil, trebuie selectata versiunea aceasta ca sa apara) codul de la colectia cu teme - si il voi lasa mereu deschis (daca cumva uit imi reamintiti sa il redeschid lunar), asa ca, atunci cand va simtiti inspirati, va asteptam cu drag.

Ja ne!




6 comments :

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Dulcica de Rukkusu are în minte acum doar întrebări 🙃🙂
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza si abia asteapta sa primeasca raspunsuri :)))). Ca sa le noteze, sa ii povesteasca prietene-i ei Pitica :)). sa puna tara la cale.
Pupici cu drag!!

MNiko spunea... [Raspunde]

Pai să incercăm să răaspundem, dar le iau pe dos. Nu am o preferință anume la păpisi, dar păpusile mele care trebuie salvate sunt cam de mărimea celor gen barbie. Mă gandeam să aleg una din aceste păpusi.
Ca tehnici de lucru mă tentează aproape orice, mai ales dacă nu am încercat, deși cel mai mult îmi place să lucrez cu hârtia și cartonul. Nu cred că se potrivește prea mult cu păpușa. Probabil că tema mă va inspira în alegerea tehnicii de lucru.
Si acum să revin cu picioarele pe pământ. Maine e deja februarie? începem prima temă? Eu încă nu am înțeles exact care e. Doar că ne trebuie mascotă. Și am uitat să aduc azi o păpușă acasă. Dar rezolv asta mâine.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko hartia si cartonul sunt foarte bune prietene cu papusile(de la mobilier, la decor, la papusi din hartie chiar si cate si mai cate :D .. vorba aceea, timp sa fie. Si tocmai mi-ai dat o idee de tema: marioneta - cred ca ar merge f bine si ca mesaj pv).
Pai.. asta e tema: sa facem un mesager Provocari Verzi - si tu alegei ce vrei sa fieȘ mascota, muza, mini-tu, o papusa ”reconstituita” ca nu imi vien acum alt termen, o papusa facuta de la zero in orice tehnica dorita din materiale la indemana... etc.
Dupa ce avem mesagerul, acesta ne va ajuta pe parcursul a 13 teme sa transmitem mesajele pe care le avem de transmis.
Daca ai mai multe papusi ce au nevoie de make-up, nu e bai, din contra ... dar am zis ca incepem cu tema aceasta, a mesagerului, tocmai pentru a ne face incalzirea si a ne permite se reconditionam (daca e cazul - asta era cuvantul) o papusa, sau sa o modificam, sau sa o cream de la zero etc.. un proiect mai amplu, care ar necesita mai mult de 1 saptamana. Si pe care sa il facem in tihna.. fara stres.

Pupici si multumesc pentru idee :D!

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Tehnici de lucru... croșetat, tricotat, croitorie basic:))) origami/orice implică hârtia, refolosirea micilor comori din natura - fructe uscate, crenguțe, pietricele, scoici și pot spune ca și Niko - mă atrage sa incerc tot timpul ceva nou, din cauza asta nici nu m-am perfecționat într-o tehnică anume, totul la nivel de amator :))))
Păpușile îmi plac mici și finute, gen Barbie Kurhn mai ales că sunt mai mici. Îmi plac și cele de porțelan, dar en pic mai greu de lucrat cu ele.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso weee!! Merci mult! Am notat! Si mie imi place la fel, sa stiu cate ceva sa jonglez - sa caut solutii...
Notat si la papusele :D
Pup cu drag!!

Trimiteți un comentariu