marți, 3 ianuarie 2023

Puzzle - Vine trenul in Lionelville (1000) - sectiunea A-


Buna!

In timp ce scriu, in mintea mea canta colinde. Cred ca toate starile ciudatele care m-au colindat in ultimele cateva zile, pe langa vremea de afara care a luat-o razna si poluarea de care s-a plans pana si Tati, mascat fiind, azi dupa-amiaza (nu stiu ce arde lumea... dar.. nu e a buna) si cine stie ce alte nevazute or mai fi, mai sunt cauzate si de ritmul acesta foarte alert - nu mai ai efectiv timp sa te opresti sa iti tragi sufletul. 

In fine - am luat puzzle-ul, pe care il scosesem in decembrie ca sa il fac. Puzzle-ul acesta ... hmmn l-am luat la inceputul anului trecut (cam acum un an) si mi-a placut tare mult. Este mare-70x50 scrie pe cutie... si constat ca nu imi ajunge hrtia pe care o asezasem ca suport - va trebui sa caut una ceva mai mare. Este facut de firma Mappy (luat de pe Emag) - foarte calitativ.


Rukkusu m-a ajutat sa desfac punguta si.... suprize!! Surpriza numarul 1: la capitolul miros - foarte ok (am avut ceva emotii, pentru ca mai am un puzzle de iarna de la aceeasi firma, mai micut, din alta serie - cu imagini Scenic Spot, pe care am vrut sa il fac anul trecut pe vremea aceasta si care are un miros de carton ceva mai accentuat - dar banuiesc ca daca il tin putin deschis, eventual la aer, se va duce - voi incerca pentru ca si pe acela vreau sa il montez).


Supriza numarul 2: pe spatele puzzle-ului exista niste marcaje ( este prima data  cand vad asa ceva - nu ca as fi vazut mii de puzzle-uri la viata mea, desfacute vreau sa zic, nu doar asa in vitrina :))). Desigur - tineti cont ca pana anul trecut, eu nu mi-am luat puzzle-uri. Am avut doua micute de prin liceu si atat. 
Asa ca am zis ca, profit de aceste marcaje - ca sa fac pe portiuni puzzle-ul. Deobicei strategia mea este sa fac in primul rand rama, apoi daca sunt ceva portiuni foarte clare... cam asa procedez (dupa cum spuneam, acesta ar fi al 5 puzzle mai mare montat si primul de 1000, asa ca nu sunt cine stie ce specialist - dar ma straduiesc sa fac treaba buna :)))).


Asadar, m-a ajutat Rukkusu sa alegem A-urile (si cateva piese de tranzitie - adica au si a si inca o litera( si .. ne-am apucat de treaba. Am inceput, bineinteles, cu .... marginea - hahaha. Dupa cum spuneam mai sus, ceea ce numesc eu ”rama”. A fost interesant, pentru ca puzzle-ul in sine, pare mai mic pe partea dreapta decat in imaginea de pe cutie - cred ca puteti observa ca apare copacul conturat, dar nu si portiunea de casa (nu ca m-ar deranja).


Mie lumina imi bate de sus fix pe piese si de multe ori nu prea vad ce e pe ele. M-a ajutat in unele cazuri si forma acestora, mai ales cand erau forme deosebite. Cel mai tare imi place insa cand incep sa pun piesele intuitiv. Imi aminteste de  Casa de Iarna - Ben Guterson (CDL#21).


Si iata si prima parte din puzzle, sectiunea A - care este gata. Cred ca puteti banui ca .... tare as vrea sa il termin la noapte (si nu garantez ca nu voi sta sa le impart pe sectiuni inainte sa merg la somn (oricum vad ca s-a activat galagia la Clubul pierzaniei de noapte de la mezanin. YEY. 😒


Imi place enorm. Ma tot gandesc cum il voi inrama (de depozitat pana la inramat il „stivuiesc ” peste celelalte trei care sunt puse sub masa :)))) Clar. Dar ... e mare! Ce maaaaare e! :D  Este mai mare (ca dimensiune) decat cel de 1500 de piese ... :O. Daaar, aia e alta poveste.

Mereu am avut senzatia ca Marti e zi scurta. Si stiti de ce? Pentru ca obisnuiam sa imi public sa imi programez si public articolul pentru MFC la 00:00. :)) Cred ca merg sa pregatesc pozele si filmuletul - imi va ramane doar poza zilei de facut, alaturi de Rukkusu - poza care va sta cap de afis.

Pe... mai tarziu!

8 comments :

MNiko spunea... [Raspunde]

De obicei nici u mă uit la puzzle-urile sub 1000 de piese. Nu am reusit să-l termin încă si chiar as sta la noapte dacă nu ar trebui să merg maine la București.
Am mai văzut un singur puzzle cu marcaje pe spate, il am si acum, dar nu l-am facut. E turnul Eifel si are mult cer, iar montarea pe partea cu marcaje nu a mers. Iar piesele sunt aproape identice, nu au forme diferite ca al tau. Cred că il am de vreo 14 ani. Am făcut altele intre timp, dar majoritatea cu forme diferite. Imi plac cele de la Clemantoni si Trefl. Mai merg si cele de la D-toy, dar nu sunt fan. In schimb, nici nu vreau să aud de Noriel. Mi se par imposibile.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko eu nu ma uitam deloc :)))). Aveam 2 puzzle-uri mici de tot luate prin liceu (acum foarte mult timp, lol). Intamplator am luat un puzzle de la prietenii tai (Noriel, hahahah), la finele lui 2020 - ii spun puzzle-ul cu Cioburi. M-a rupt si corupt :)))). Mi-a placut mult ideea de vase pictate traditional si voiam sa il inramez ca sa il pun in balcon (si acum troneaza pe masa din sufragerie ( de fapt este sub bradutul artificial pe care l-am pozat la MFC, hahahaha).

Dupa episodul acela cu Ceramica pictata, am inceput sa imi iau puzzle-uri. Am cateva de la Mappy (ca acesta, doar ca mai mici, de 500: cu un peisaj de iarna si cu o straduta itorasca si unul mare cu o terasa). Nu stiu daca mai este vreunul numerotat - eu am folosit nomerotarea strict ca sa ma rezum la sectorul A in seara aceasta (evident ca as sta sa il fac pana maine, dar nah). In plus trebuie sa gasesc ceva sa il pot monta pentru ca ce am e clar insuficient si apoi il mut mai greu.
Mai am Clementoni (frumosul cu Japonia pe care l-am finalizat - dar nu si inramat - chiar, ar trebui sa scriu si despre el ca am pozele... dar nu acum...) Si.. stai, tocmai am realizat, de fapt mai am un puzzle de 1000 luat acum cativa ani :))))) Valul lui Hokusai. Hahahahaha. Ma uitam fix la el acum. Poate la vara ii vine randul.
Mai am 2 de la Castoland (unul e luat pt Tati, lol). mai multe de la educa ( tot vreau sa gasesc pe cineva care a folosit lipiciul care vine la pachet cu ele sa imi spuna daca miroase au ba ..haha si cum se foloseste) si cred ca am si Trefl unul primit cadou .... D-Toys am micute (cu mos Craciun si Omul de zapada.. hahahahaha). Si desigur.. NORIEL :))))) - Mocanita (ca sa fie treaba treaba). O cascada super faina din China (si Japonia si Constanta pe lista)- de 1000 si mai am doua de 500.
Tati mi-a luat unul cu o manastire... ca sa fie treaba treaba :)).
Pupici!!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Este minunat jocul...❤️...Rukkusu se bucură mult și descopăr că efectiv lucrează cu piesele...spor la lucru 👍
Pupici ❤️

Suzana spunea... [Raspunde]

E clar! Trebuie sa-mi termin si eu puzzle-ul inceput... habar nu am cand! Daca si Rukkkusu lucreaza la asa ceva...
Pupici si multumesc pentru mobilizare, draga Rux! 😘❤️

Diana spunea... [Raspunde]

E frumoasa imaginea! Spor la montat!
Ziceai ca nu se vede toata casa... Daca ai nevoie sa se vada pentru a sti cam cum vin piesele vezi pe laterala cutiei, unde desenul e mic-mic, dar poti deduce ce si cum.
Cu cat privesc mai mult imaginea cu atat imi place mai mult! 😊
Pupici! ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza asa face - am fotografiat-o ieri, pe cand am facut si celelalte sectiuni. :D
Este chiar minunat. O sa vi-l arat incet incet :).
Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Da... ieri nu s-a lasat pana nu l-am terminat!!! :))))))) Ma tot intreaba pe cand urmatorul.
Mi-a placut foarte mult acesta si recomand puzzle-urile astea de la mappy (de 1000 de piese 70x50) pentru ca pot fi facute pe sectiuni si pentru cand esti obosit si vrei sa te relaxezi sunt mai prietenoase decat celelalte. Desigur nu se face singur, dar..

Pup cu drag :D

Ps: abia astept sa vad ce puzzle ai tu :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana e gata montat :D Mai trebuie sa il inramez. Cumva.. candva.. :))).
Poza se vede foarte bine, voiam sa zic ca puzzle-ul are imaginea cumva mai decupata din dreapta si partea de jos. Adica atunci cand l-au facut au taiat din imaginea de pe cutie putin.
Dar da - ai dreptate - nu mai stiu la ce puzzle nu aveam imaginea intreaga ca referinta si de nu m-am chinuit :)))). Nu o avea nici mica in laterala. Haha - cred ca la cel luat pentru baieti (unul de 99 de piesecu masini).
O sa iti placa sigur tot trag nadejde ca le inramez, ca sa le pot face poze ca lumea.. :)
Puuup

Trimiteți un comentariu