sâmbătă, 21 ianuarie 2023

Salopeta veseliei.


Buna!

Astazi este ziua surioarei mele mai mici! 
🎂🎉🥳 La multi aaaaani, Rha!!

Am sarbatorit cu gandul, asa la distanta - dar e bine! Am reusit sa ne vedem, Buni i-a cantat, ne-a trimis sa vedem ce program artistic au pregatit gugustiucii :))). A fost dragut!

Va povesteam ieri (cred lol), in treacat, ca am inceput sa ii fac lui Rukkusu o tinuta noua. De cand imi tot propun si.. nu reusesc. Dar... ieri am gasit din nou YarnArt Jeans Crazy multicolor (imi luasem initial doar 5 sculuri, ultimele disponibile si mi-ar fi placut sa imi fac ceva din firul acesta) si mi-am comandat. Asa ca, m-am gandit ca pana ajunge comanda, sa lucrez ceva pentru prietena noastra micuta. Am ales croseta de 1,6mm (Tulip - Japan).


Nu stiam nici eu exact ce ii voi face, dar voiam sa fie ceva cu pantalon - ca urma sa fie un costum intreg, sau pantalon.. sau altceva, ma hotaram pe parcurs. Iata si cum se prezenta lucrul la primul crap de pantalon (mai jos am facut doua poze, ca sa vad cum as vrea sa pozitionez modelul pentru fata:



Azi am reusit sa reiau lucrul si m-am si hotarat sa fac o salopeta haioasa. Deja avansasem si la cel de-al doilea crac de pantalon.


Imi place mult firul - lucrat cu aceasta croseta iese foarte batos, dar nu este deranjant. Am lucrat relativ usor (atata timp cat nu am fost mereu intrerupta, pentru orice. Modelul l-am creat pe parcurs ce lucram:





Rukkusu a venit cuminte la proba, mereu. Am ales sa nu ma complic cu nasturei si alte accesorii pentru ca firul acesta este el, in sine o simfonie de culoare. Si... oricum nu am nasturei atat de mici :)))). Nici macar in dreptul soldurilor nu am mai schitat buzunarele, pentru ca mi-a placut cum se vedea fara. 



Bretelele sunt prinse la spate tot cu croseta. Mi-am bucurat ca am avut inspiratia sa fac partea din fata a salopetei suficient de mare si astfel o imbraca frumos - nu mai aveam cand sa ii fac bluzita si.. nici sa caut una. 

Am gasit in seara aceasta o lampita cu leduri, pe care o pot atasa de exemplu la laptop - cu ea am facut cele doua poze de mai sus si urmatoarele de mai jos:



Lampita aceasta am castigat-o acum ... prin 2004, sau 2005 (parca suna mai bine asa, hahaha), pe cand aveam cont pe un ste cu o grafica foarte draguta. Se numea Prizee si daca adunai puncte, iti puteai alege premii pe care le primeai prin Posta (sau.. nu, haha). Nu a durat mult minunea (probabil se pierdeau prea multe pachete, lol) si serviciul de premii nu a mai fost disponibil la noi. Hmm... uite ce idee - o sa incerc sa va arat, in timp, ce lucruri simpatice am primit (ce mai am - pentru ca unele au fost ale lui Rha).


Revenind insa la salopeta, sper sa va placa si voua - mie mi se pare foarte vesela si dragalasa. Cred ca mi-ar placea una si pentru mine :)))))))).


Am lucrat bine si cu croseta - mi-am luat-o inainte de sarbatori. Initial am ezitat, pentru ca sunt unele cu maner mai comode, dar este foarte bine facuta. Nu ca scrie pe e Japonia :D.


Ja ne!!



10 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

O, La Multi Ani pentru surioara si pentru voi toti pe langa ea!
Imi place salopeta multicolora! Cred ca Rukkusu chiar mai mult decat mie, ca o si poarta!
Pupici si multa veselie la voi! Pupici!😘❤️

fiordaliso spunea... [Raspunde]

La multi ani surioarei tale! Ce noroc avem cu tehnologia, ii aduce aproape pe cei care sunt fizic departe de noi.
Salopeta e geniala! Evident ca si firul folosit e un adevarat spectacol. Cum tu esti atat de subtirica, sunt convinsa ca ti-ar sta foarte bine si tie o asemenea salopeta, sau pantaloni cu o bluzita scurta lucrata separat.

Diana spunea... [Raspunde]

La multi ani, cu sanatate si bucurii pentru Rha! ❤

E foarte, foarte frumoasa (si vesela!) salopeta! E excelenta! Imi place cum ii sta imbracata cu ea! Acum, isi ia pe ea hainuta groasa si... asteapta iarna. 😊
Felicitari!
Pupici cu drag! ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana multumim mult!!! :*
Asa sa fie. :)
Si mie imi place tare mult - azi mi-au sosit firele (evident ca nu suficiente pentru asa un proiect, dar pentru o bluzita sper sa fie suficiente.).
Imbratisari cu drag :*!!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso multumim mult!!! :*
Asa este - ne ajuta foarte mult- ne putem vedea aproape in fiecare zi. Altfel, cu siguranta ar fi fost greu....
Ma bucur mult ca iti place :). Firul este relativ grosut (cred ca cele pentru ciorapi ar fisi mai bune, dar sunt si foarte scumpe si nici nu am gasit.. haha). Insa am lucrat cu 1.6 mm si asa a iesit chiar mai bine decat speram.
Sper sa reusesc sa imi fac o bluzita (si sa imi ajunga :))). Azi mi-au ajuns cele 10 sculuri (dar sunt micute.. 50 de grame unul).

Pup cu drag
(ps niste pantaloni scurti mi-ar placea sa incerc :))))) cred ca salopeta cu pantalon scurt ar arata foarte haios... iar :))

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana multumim mult :* !!!
ma bucur mult ca iti place. Sa stii ca i-am pus o bluzita :D. Mi-am amintit ca aveam unala rochita aceea cu Magic, pe care a tot purtat-o de sarbatori.. hihihi. Am si o geaca de blug... dar trebuie sa o identific.. cam am idee prin ce cutii e :))))). si e super cute, e din anii 80... vintage :)). Ma intreb daca ii mai intra hainuta pufoasa ... cred ca si aceea merge :D

Sa vina odata si iarna.. ca mi s-a luat d eploi torentiale.. :O

Pupici cu draaaag!

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

La mulți ani pemtru Rha!! foarte frumoasă salopeta, imi place mult! Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă multumim muuult!!
Ma bucur tare ca iti place :D!
Pupici cu drag :)!!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Iar mi s-a șters un comentariu aici azi noapte ...🙃🙂
La mulți ani - pentru toți din familie ! (Surioara mea mai mică își serba și ea ziua când era a mea, pentru a primi cadouri...😃)
Salopeta este minunată și ca realizare și ca nuanțe - Rukkusu este un fotomodel grozav !
Aș vrea și eu una așa 😇
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza :O imi pare rau :(. Eu ma uit mereu si in spam (se mai intampla sa ajunga acolo comentariile) - mie mi s-a intamplat sa pierd comentarii pentru ca uitam sa salvez daca voiam sa ma uit pe un link din articolul la care comentam. De aia incerc sa pun sa se deschida in fereastra noua la mine pe blog.

Iti multumim tare mult!! Ce idee faina avea surioara ta. De fapt, si noi cand era ziua uneia, primea si cealalta atentie :)))). Ca sa zic asa. Era tare frumos.

Ma bucur mult ca iti place salopeta. Si eu as vrea :)))) Numai la ea ma uit!! :))) O mai am si pus strategic, in fata. Dar cat fir ar intra :O..... :)) si cat ar dura!! Probabil as reusi ceva cu pantalonasi scurti...

Pup cu drag :D

Trimiteți un comentariu