sâmbătă, 14 ianuarie 2023

Tablou: Bradul - Pururea verde (S2/52)


Buna!!
Va scriu din bucatarie :)))). Sunt iar in exil de ieri de dupa-amiaza. Aceeasi dubiosenie mentolato - arzatoare pe gat (un fel de „cap si umeri” varianta horror care intra din casa in casa si nu-i face fata nici filtrul de aer dat la maxim. Nici aerisitul...
Acum astept sa se faca pizza - de ieri dupa-amiaza abia am baut un ceai. :))) Vorba aia, la mine e invers - din cand in cand mai si mananc, ca in rest fasting - ar trebui sa devin asceta :)))). Dar sunt bine - am simtul umorului neafectat, deci merge.

Sa nu mai pierd insa timp, ca acum e gata! Pizza. Ieri am reusit sa imi iau materialele de lucru si m-am refugiat la Buni. Si cum am avut si party pana pe la 5 dimineata, am mai lucrat cate ceva. Nu am net in zona aia (vorba aia, fibra optica. trebuie sa stai langa router ca sa fii sigur ca prinzi totusi ceva :))).


Am lucrat la doua proiecte - primul este acesta: un tablou realizat din hartie de impachetat si punga de cadouri (care sa stiti ca sunt chiar „craciunesti”). Am fotografiat ce ma gandeam ca voi folosi - pana la urma punga cu crini si niste coli de hartie cu textura, nu au mai intrat in plan. Am folosit in schimb o perluta, ata de cusut, ac si un instrument de gaurit ascutit (parol, doar l-am incercat pe deget.. hahaha).

Bun.... Tablou este a doua tema fixa propusa pentru provocarea de ianuarie de pe  Tranformări creative - Ianuarie 2023 . Am folosit materia prima la tot: fundal, rama si brad. Si acum iau o mica pauza, sa alimentez... revin.



O pizza de casa mai tarziu si un laptop cazut in picior ca sa nu cada pe jos (ca deh, in deplasare nu e ca in sufragerie, pe unde apuci un pic de net - stai ca pe vremuri cu antena de pe bloc). 
Tabloul pe care l-am facut, l-am gandit ca pe un dar de suflet, care sa aiba in el mai multe elemente ce sper sa ii placa destinatarei :). Am ales sa fac un brad in tehnica origami - nu am acum la indemana modelul, dar promit sa il adaug cat de curand, pentru ca am primit de la Buni comanda de tablou :))). 


Nu stiu daca chiar acesta este termenul corect (deja se infiltreaza nebunia prin usa intredeschisa si desi am filtrul pornit la maxim nu face fata) dar cred ca se numeste origami modular. Oricum e facut din module...4 la numar.
De cand am vazut hartia de impachetat la asta m-am gandit... (v-am zis eu ca e club de pitici pe aici hahaha ).


In minunata imagine de mai sus (cand am realizat ca poate e cazul sa mai si poze - apropo, bradul il facusem de cateva zile, dar nu am reusit sa ma ocupde restul) se poate observa spatele tabloului. 
Minunat - iar imi fug ideile care incotro (dar v-am zis motivul.. ).
Asadar... ce am folosit:
  • baza - carton (carton simplu, a venit ca despartitor la un set de ceva masinute cred)
  • fundalul - hartie de impachetat natur, orientata cupartea lucioasa spre exterior
  • spatele tabloului - hartie de impachetat natur, orientata cu partea mata spre exterior
  • bradul - hartie de impachetat cu motiv craciunistic (parol ca asta e, haha)
  • rama si trunchiul bradului - punga de cadou de carton (tot ocazie de Craciun - apropo, mi-am amintit ce e cu materia mea prima furnizata de Mami - fusese folosita intr-un an de ei, la impachetat si ii rugasem eu sa imi pune deoparte, pana la urma mai bine mai tarziu decat deloc sa o regasesc, haha)
  • fir de ata, ac si ustensila de facut gauri (pentru ornat rama, in tehnica strigart)
  • creion auriu, pentru colturile ramei
  • perluta sidefata autocolanta pentru ornament
  • banda dublu adeziva, rigla, creion, foarfeca


Nu stiu la voi cum este dar... de cate ori imi propun sa keep it simple, vorba aceea, de atatea ori.. parca dureaza mai mult ca oricand. Chiar ma amuzam aseara dupa vreo 2 ore de impuns cu acul, cu Buni.  Dar sa revenim. A pornit centrala si (e putin nemultumita, desi am incarcat-o... dar tare nu vreau sa merg in sufragerie acum sa vad cum mai e cu teava - au trecut ai mei sa le dau un pachetel si cand am deschis usa la casa, pe holul blocului era fix acelasi miros... ca acela care patrunde pe langa tevi in sufra. 😝bleah)
Am lipit pe baza, de fapt pe fundal, primul modul (cel mare) dupa ce am calculat eu cat vreau sa aiba rama si cam la ce distanta sa asez bradul. Initial nu voiam sa ii mai pun si trunchi, dar cand am taiat materialul pentru rama, mi-a ramas o bucatica mica si s-a potrivit asa de bine, incat a intrat si ea „in puzzle” ca sa zic asa. Dupa baza, au urmat si restul de module. In varf (dar nu lipita de varf), am pus o perluta.


Ramele.. ideea mea a fost sa introduc elementul de infinit  in tablou. ca sa intareasca mesajul bradului. M-am gandit ca ar fi interesant sa fac asta, folosind tehnica stringart. Am cautat pe internet ceva modele pentru romb macar si nu am gasit nimic (or fi, eu nu am gasit). si... colac peste pupaza, nu mi-am gasit nici carticica. :)))) Nu ca as fi avut modelul acolo, dar asa, ca reper.
Asa ca am facut si eu cum m-am priceput. Am intors pe partea cealalta hartia si am facut masuratori. Am lucrat cate doua laturi odata. Intai am inceput cu cele mai scurte, de 18 cm. Am lasat cate 2 cm in capete, apoi am impartit in sectiuni  egale si am gaurit in functie de desenele facute respectand masuratorile. Evident ca... au iesit perfect. :))) Se vede cu ochiul liber, nu?
Ahhhh intotdeauna mi-a placut sa ma joc cu seturile de la sa tesem frumos sau sa coasem frumos. Si totusi, trebuie sa recunosc ca, sa cosi pe hartie, e un adevarat test. Desi eu am facut acele repere urmand desen facut cu rigla.. vedeti si voi cum arata dupa ce cosi.


M-am resemnat - nu sunt masina.. De placut, mie imi place (dar piticii, ei bine ei trebuie sa comenteze si sa stirbeasca putin din entuziasm). Dupa ce am cusut ambele parti, am taiat pe mijloc si le-am lipit la locul lor.


Am repetat procesul cu celelalte doua laturi, mai lungi - pe acelasi principiu 2 cm in capete, liniat, calculat desenat si perforat pe spate



Apoi am cusut o latura, dupa care am trecut la cea de-a doua. Eu am procedat asa: intai am cusut conturul (plecand dintr-un capat si mergand ca pe in zigzag, pana jos si intorcandu-ma pe aceeasi cale inapoi ca sa fie cusut tot, mergeam pe cealalta parte tot in zig-zag si ma intorceam inapoi ca sa finalizez o coloana). Dupa aceea, umpleam coloanele.


Dupa ce le-am lipit si pe acestea, am facut patru colturi, pe care le-am decorat cu un creion foarte interesant, usor metalic, auriu. Am vrut sa folosesc markerul dar era in sufra si la acel moment nu era indicat sa merg acolo.


Lui Buni i-a placut asa de mult. ca a vrut si ea un tablou :D - asa ca probabil voi mai face o versiune si pentru ea, dar cel mai sigur dupa ce fac coperta.




Am inceput sa stranut - semn ca va trebui sa imi strang cat mai repede „catrafusele” si sa merg la adapost, la Buni in camera. A trebuit sa las intredeschisa usa de la sufra (partea buna cu aerisitul e ca Bradul a stat toata ziua la „aer”, sau macar la temperaturi mai scazute, asa) si cum a pornit si caldura se intensifica chestia aia puturoasa. Daca inchis usa... apoi imi intra in lucruri si alta distractie...


Cu ocazia asta, am mai bifat o tema ce ramasese descoperita la Provocari Verzi -  Tema # 54 " Tablou Stringart". Si ma bucur tare mult... incet, incet, cred ca voi reusi sa completez si acel puzzle. 


PS: acum sunt in dilema - initial imi pregatisem pentru azi si maine ultimele doua parti din puzzle...  dilema e, ca nu stiu daca reusesc sa le mai si finalizez. Cred ca iau laptopul cu mine in camera si o sa vin mai tarziu prin zona (sa le dau si testoaselor de mancare) si atunci il public - ca acum chiar nu mai rezist sa stau.

Ja ne!!

10 comments :

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Chiar este frumos! Îmi place tare mult! Felicitări!😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă ma bucur tare mult. Iti multumesc :*!!

MNiko spunea... [Raspunde]

Superb. O idee foarte buna si perfect pusă în practică. Felicitări!

Suzana spunea... [Raspunde]

Frumoasa compozitia! Un bradut ce va rezista mai mult decat cel real.
Rama este chiar deosebita cu string-urile.
Bravo! Ai mai bifat o piesa ce lipsea, intr-un mod foarte creativ!
Pupici si o duminica placuta, Rux!😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko ma bucur mult ca iti place :). Iti multumesc pentru provocare :D!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana asa m-am gandit si eu - un bradut vesnic verde...
Si mie mi-a placut mult ideea de coloana a infinitului :D.
Iti multumesc mult!! Pupici!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

O adevărată operă de artă ❤️👍
Pupici și să ai zile liniștite ❤️

Diana spunea... [Raspunde]

E foaaarte fumos! Felicitari o mie! pentru idee, pentru realizare, pentru... rabdare! 😊

La scoala - in generala - imi placea si mie "sa coasem/tesem" frumos apoi... mai greu! Imi placeau acele cartonase cu "schite", unde faceam gauri pe contur apoi coseam. La tesut imi placeau colile acelea "feliate" (ca urzeala de gherghef) si teseam cu fasii de hartie colorata. Apoi ne-a cerut profa de lucru manual gherghef cu urzeala din ata... - cate "covorase" am mai facut!!! 😊 Imi facuse tata un cadru dreptunghiular, cu suport rabatabil, si teseam de zor! 😄 Azi... pace buna! Am mai facut covorase din resturi de materiale impletite, apoi coarda impletita 'infasurata" sub forma de oval sau rotund - ceva de gen parca as mai face...

Noh! De la bradutul tau origami am ajuns la... amintiri din copilarie! (daca ai scris despre "sa coasem/tesem frumos"!) 😄 Nici eu nu ma inteleg cu piticii.

Pupici! ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza ma bucur mult ca iti place si iti multumesc mult! Nu stiu daca e chiar opera de arta, dar a fost balsam pentru mine sa pot lucra la el, m-a ajutat foate mult sa trec peste weekendul cu restrictii :)).
Pup cu drag!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana iti multumesc mult si ma bucur ca iti place :*!

Ohh si mie imi placeau cartoanele si hartiile de tesut :D Am tot zis ca o sa fac ceva de genul acesta :)). Si lipiciul acela imi placea :)) - am prins unul care mirosea ok (stiu ca erau si loturi mai puturoase).

Am avut un razboi micut - si ma prezentam cu el la sezatoare (la prima sezatoare am avut furca si fus!!! :D)
Nu am prea tesut mare lucru din pacate (am facut ceva acum cativa ani la provocari verzi, dar cat mi-a permis timpul... mi-ar placea insa sa fac cateva covorase ...
Wow - ce lucruri minunate ai facut :*!!!

Imi plac piticii tai - seamana cu ai mei (banuiesc ca ai observat ca si eu ma trezsc povestind diverse si pornesc de la cu totul altceva :P).

puuuuup!!!

ps: sau poate ca bradutul a dat verde la amintirile copilaresti care ne mentin mereu tineri!! :D

Trimiteți un comentariu