duminică, 15 ianuarie 2023

Vine trenul in Lionelville (1000) - sectiunea F-



Si momentul mult asteptat a sosit! Am ajuns la ultima sectiune a puzzle-ului. In cazul in care nu ati vazut, sau vreti sa va reamintiti, iata care a fost parcursul (sau aventura) montarii pe sectiuni:

  1. Puzzle - Vine trenul in Lionelville (1000) - sectiunea A-
  2. Puzzle - Vine trenul in Lionelville (1000) - sectiunea D-
  3. Puzzle - Vine trenul in Lionelville (1000) - sectiunea E-
  4. Puzzle - Vine trenul in Lionelville (1000) - sectiunea B -
  5. Puzzle - Vine trenul in Lionelville (1000) - sectiunea C-

Cu siguranta ca va mai urma un articol in care sa il arat si gata, inramat Si sper ca acest lucru se va intampla cta mai curand (pentru ca am gasit o rama pe 70x50 si, din nou sper, sa fie ok). 

Partea din stanga jos, notata cu F, deocamdata in cutie, se prezenta in urmatorul fel:





Incetul cu incetul apare bradul impodobit - apar cadouri si Mos Craciun - si, desigur, sa nu uitam de catelus!!



Fetita aceasta mi s-a parut tare dragalasa- intr-un fel mi-a amintit putin de Lizuca (dar intr-o varianta fericita, mergand cu Mama ei si cu Catelusul- un Patrocle ceva mai bine facut, haha- spre gara).






Apropierea de final, pare pe de o parte foarte atragatoare - a fost o calatorie frumoasa, foarte frumoasa si sincer mi-ar placea sa mai gasesc un astfel de puzzle!! A avut ceva magic in el- o intreaba poveste! 




Oricat m-am straduit eu, nu am reusit sa fac o poza in care sa se vada perfect puzzle-ul: ba era blurat, ba imi batea lumina si portiuni nu se vedeau bine...



Acum... mai ramane sa il inramez, dupa cum spuneam! In sufragerie, slabe sanse de poze mai reusite pentru ca nu am unde si nici cum (fiind atat de mare) sa il mut, cel putin pana cand va sta in rama.. si am ceva emotii cu ea, pentru ca, intre noi fie vorba, pare cam subreda..hahahahah. mai ca ma bate gandul sa prind pe margini cu baghete pentru hartie. Ah ce simplu ar fi sa gasesc doar „geam” de plastic ....

Si... gata! Deocamdata :))).

Sa aveti o duminica minunata in continuare ! 

8 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Frumos mai arata! Bravo Rux! Pun pariu ca cel putin cateva zile mereu iti vei atinti privirea spre imagine.
Pupici si o saptamana usoara!😘❤️

MNiko spunea... [Raspunde]

Superbă această călătorie prin care ne-a dus Rukkusu să vedem pas cu pas cum a luat viață acest puzzle. Înțelec că mai aștemtăm o ultimă etapă, înrămarea. Sper să fie rama așa cum îți dorești.
felicitări pentru puzzle.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana sa stii ca il priveam in fiecare zi (pana cand am fost alungata din sufra .. hahaha) si ma si gandeam ca azi-maine il si pun in rama. Dar stii cum este? Cand gasesti in sfarsit ceva... trebuie sa existe un DAR... neplacut in cazul acesta: miroase atat de rau partea de placaj din spate... incat, ca si cand nu imi era suficient tratamentul de vineri-duminica, asta a pus capac. Pus pungile de la Sameday care sunt horror... si azi cand mi-a venit puzzle-ul nou, cum sa zic, mi-a stat in gat la propriu :))). Rad dar stii cum e, ca in Harap Alb. Nu inteleg de ce oamenii folosesc asemenea porcarii. Ma depaseste.
Doamne Ajuta sa fie o saptamana buna (si sa am si cu ce aerisi, ca, sa fie treaba treaba, afara miroase a chimic intr-o fericire.. cica aerisisesc).

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko din pacate asteptam... ma bate gandul sa fur un geam din ala care nu e geam si sa montez pe altceva... dar momentan nu ma incanta deloc ideea sa ies pe balcon sa analizez stuatia, sunt inca in recuperare dupa cate chimice m-au chinuit de dimineata si pana la acest moment.
Stau cuminte....
(Rama e simpla, ca la cel cu Japonia - geamul din ceva plastic ... placajul in schimb, nu stiu daca e el, ca material asa imputit, sau a luat de la altceva din depozite... :O - ceea ce ar insemna un mare ghinion si pierdere de bani).
Pupici!

ps: de-as fi gasit doar folia asta de acoperit, ce bine ar fi fost - vorba aia, am fugit de miros de lipici, si m-am pricopsit cu alta belea :)))

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Tabloul final este minunat ! Orice gară are povești fără număr și aceasta este parte...așa este cu lumina - îngreunează aspectul fotografiei (și eu mă plimb mult când fac fotografii prin casă...)!
Și Rukkusu pare puțin tristă - se obișnuise cu decorul, mai asculta povești de la călători ( de aceea cred că și mai ațipea uneori, destul de repede...)
Pupici ❤️

Diana spunea... [Raspunde]

Pe Kouki mi-l imaginez ca priveste cu interes la catelusul din puzzle. 😊
Despre imaginea din puzzle am mai scris ca-mi place, dar nu strica s-o repet: e foarte faina!

Nsol de tot cu mirosurile, dar e posibil sa se "aeriseasca" - macar puzzle-ul (am avut si eu unul care mirosea puternic a... vopsea, cred, dar s-a "aerisit" in timp ce-l montam - daca il lasi pe balcon, eventual, se va aerisi, chiar daca mai vin damfuri diverse de afara... Cel putin asa sper!)

Plexiglasul pentru "geam" ar fi o solutie - dar nu-mi dau seama unde mai poate fi gasit si... are miros cand e nou, dar se pierde. Foliile folosite entru laminare ar fi bune, dar nu stiu care-i grosimea cea mai mare e care o oti gasi in comert. Iti iei un sul pentru laminat "pagini" A1 si il tai tu (dar cred ca are miros) :( M-am gandit si sa duceti puzzle-ul sa fie laminat, dar... cred ca s-ar diminua farmecul... Nu prea imi pot imagina un puzzle laminat decat ca si cum ar fi... turtit. 😊
Zic prostii, cu laminatul puzzle-ului! Asa-i?! 😊

Pupici! ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza :D macar telenovela a avut un final minunat, nu? :)))
Nu cred ca voi mai face chiar in asa fel documentare - ceva mai scurt, da - sau in cazul in care rezist si nu il montez tot in aceeasi zi, ci in mai multe.

Dar inca nu imi vine sa cred ca am montat puzzle-ul. Adevarul este ca am avut ceva emotii cand l-am luat, pentru ca cel mai micut, de la aceeasi firma (dar alta serie) e ceva mai mirositor si l-am tot amanat.
Eu sunt ceva mai trista decat ea, pentru ca se pare ca mai am de astepta cu inramantul, pentru ca ramele mari au probleme (la placaj cred).... si tot astept sa se aeriseasca si nu dau semne... :))
Pup cu drag!!

ps: de cate ori ma uit la gara aceasta si la personaje, ma duce cu gandul la alte vremuri si la un timp carre trecea, cumva mai... incet. :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana si mie imi place tare mult - am vazut multe puzzle-uri cu tematica de iarna, desenate, frumoase, dar acesta...mi se pare fascinant (nu pentru ca l-am luat si montat eu...). De cand l-am vazut mi s-a parut o poveste.. si, mai mult, desi este static - pare extrem de... viu cumva. De parca simti ce se intampla acolo. Dar nu o agitatie ca acum, ci altfel de agitatie.. :)

Asa am facut cu cele care miros ceva mai tare (a ceva gen detergent, sau poate au folosit lipici parfumat cand au facut piesele, materialul..). Si poate fi da, si vopseaua folosita la imprimat - chiar, cel de la mappy mai mic, din seria scenic spot, are un miros ceva mai puterinic si un aspect mai lucios al hartiei imprimate. Dar tot vreau sa il montez - va trebui sa vad daca si celalalt de 500 e tot asa. Sigur cele de 1000 sunt superbe si foarte calitative ... uite o idee - cand voi face o pagina pentru puzzle-uri (deocamdata le tin pe pagina Joaca) o sa scriu si care a fost experienta mea cu fiecare marca. cred ca ar fi interesant.

Plexiglasul vad ca este cam prea gros... dar ar fi varianta aceea de care ti-am scris cu PET. daca ar fi cumva mai accesibil ca sa vedem ce si cum.. adica sa fie si prin magazine din tara (nu doar Bucuresti...). Folia de plastic aceasta de la tablouri e foarte ok. Chiar m-a impresionat pozitiv (si culmea e ca protectia ei mirosea a parfum si ea nu - are nota 10 din partea mea).

Da... dar nu stiu daca sunt chiar suficiente - adica clar pentru 50x70 nu prea (la alte firme de puzzle cel de 1000 e ceva mai mic stai sa ma uit de ex 68x47... dar tot nu stiu cat ne ajuta. Si eu m-am gandit la aceasta varianta... Nu am vazut pana acum de A1. :D Poate au doamnele de vis a vis daca mai exista magazinul. Chiar.. am sa ii rog pe ai mei sa le faca o vizita si sa vada daca imi pot lamina cateva coli pe dimensiunea 50x70 sau cea de gen (intrebare, oare daca laminez un A1.. daca apoi tai... se desfac cele doua parti? sau raman ca geam - asta ca sa nu crezi ca tu zici prostii.. pentru ca nu cred ca ar fi chiar o problema daca ar fi laminat, cred ca ar arata cam ca si cand ar fi ... vidat? :)))) Hai ca e bine... lol).

Pupici!!

(ps stiu ca A3 laminat nu ma deranja - A4 nici atat, dar ma refeream ca marime... adar probabil ca mai conteaza si cine le face.. ce stiu eu, materia prima.. ca uite ce am patit cu placajul de la ramele mai mari - si pare a fi la fel ca cel de la cele mici... eu tot sper ca va iesi... dar e nasol stii? cand aveai si tu o bucurie, gasisei ceva si apoi nu te poti bucura ..

Trimiteți un comentariu