joi, 12 ianuarie 2023

Vis Oriental - puzzle la final.


Bunaaaaa!!
Pentru astazi, aveam alte planuri: mai  precis un tablou. Si vin la voi cu un tablou, dar nu cu cel pe care intentionam sa il termin. 




Va amintiti de puzzle-ul acela frumos cu Japonia despre care am amintit aici - Rukkusu, palaria si puzzle-ul.? Stiti ca il incepusem si va aratasem pe 4 noiembrie cat lucrasem la el: Piesa, cu piesa....un puzzle incepe sa prinda contur. Ei bine, el e gata de pe 8 noiembrie (am mai lucrat putin pe 6 si pe 8 l-am terminat) si mai jos, o sa va arat si imagini din timpul lucrului. Dar azi... ei bine azi... l-am inramat!!!!!!!! :D Asa ca iata tablou:



Sunt super fericita! Mi-a luat Tati 3 rame (2 albe si una cu negru) - si stiti ce inseamna asta, nu? 3 Puzzle-uri inramate. Voi face poze si la cele cu fetitele Gorjuss, cat de curand (trebuie sa incerc si pe lumina, pentru ca becurile de la lustra se reflecta peste tot... nu vrei sa stiti cat m-am sucit si invartit ca sa fac trei poze (la un moment dat, o pusesem pe Mami sa imi tina niste cutii in fata tv-ului sa nu mai reflecte becuri :)). In fine. Reusita imi confirma ipoteza ca, daca gasesc geam din acesta subtire, care nu e geam (lol - ci ceva de plastic), practic imi pot inrama si celelalte puzzle-uri mai mari (la care nu se gasesc rame din acestea) - intrebarea este: unde gasesc eu asa ceva? Sa fie sub 1mm.. sau cel mult 1mm.

Iata si progresul - sa profit ca inca e toamna afara (hahahahah), ca parca vad ca vine zapada, in sfarsit si eu defilez cu frunze aramii. Mai intai ce am lucrat pe 6 noiembrie:




Apoi, de pe 7 am o singura poza facuta:


Si pe 8 nu am mai rezistat sa fiu intrerupta si nu m-am lasat pana nu l-am terminat (eu  pe el, el pe mine..stiti voi,  si reciproca e valabila):















Ei... si ce credeti ca se intamplase in imaginea de mai sus? Imi lipsea o piesa :)))))))) Piesa se afla sub masa, pe unul dintre cele doua puzzle-uri Gorjuss. Din fericire - dar am avut ceva emotii. Alunecase intr-una din zile.

Puzzle-ul acesta are hartia cu un fel de textura usor mata (cand bate lumina pe el... nu vezi nimic :)))))))). Mie ghiciti cum imi venea lumina? De sus... Uneori ma intreb cum am reusit sa il termin. Mi-a placut enorm rezultatul final. Este un puzzle superb, un peisaj minunat si ma bucur mult ca l-am luat.


In imaginea de mai sus, este finalizat (si puteti vedea la ce m-am referit cand vorbeam de felul cum pica lumina pe el, atunci cand lucrezi. Haha. Acesta a fost motivul pentru care a trebuit sa astept sa il inramez ca sa ii fac poze - chiar daca lumina reflecta in geam, totusi, pot sa il ridic, sa ii gasesc cumva o pozitie in care sa se vada.

Rukkusu este foarte fericita, pozeaza iar langa pod :D. Eu sunt si mai fericita :)). Am avut ceva emotii cand le-am pus in rama, dar am reusit (a trebuit sa transfer puzzle-ul de pe hartia pe care fusese montat pe cartonul pe care am pus o alta hartie - cea care venea cu rama, doar ca avand partea alba in sus - pusa pe el). Din fericire nu am avut incidente - puzzle-ul de la Clementoni, adica acesta, este ceva mai lat si vine fix pe latime.. (e orientat ca peisaj).


Acum, mai ramane sa le fotografiez si pe celelalte doua, si sa vi le arat, cat de curand (saptamana aceasta e saptamana puzzle-urilor, clar, haha).

Pe maine!

Later Edit: ar fi fost o idee buna sa ii dau si publica... :))) Dar m-am luat cu alte treburi si cand am vrut sa verific ceva pe blog, am realizat ca nu am facut acest lucru. Haha.

8 comments :

MNiko spunea... [Raspunde]

Cred ca ti-am spus pe atunci că am și eu puzzle cu aceeași imagine dar de 1000 piese. Totuși nu mai știu dacă e Clementoni sau nu. Ba, da, e clementoni, tocmai am găsit cutia în teancul cu cutii de puzzle în care țin plante medicinale.
Trebuie să fac și eu poze puzzle-urilor gata terminate, dar aștept zile însorite. Le-am depozitat în cealaltă casa unde e curentul oprit, iar lumina naturală nu ajunge suficient, iar pe ploaie nu le pot aduce aici.
Îmi place cum se umple puzzle-ul tău, pas cu pas. Eu nu am răbdare sa fac asa poze în timpul lucrului. O singura data am făcut, la calendarul advent din 21, când primea doar câteva piese în fiecare zi.
Salutari lui Rukkusu.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko ahda, mi-ai spus.. doar ca nu de 1000 :))). ci de 100. :))) Char -am mirat putin, pentru ca ulterior citisem ca iti iei puzzle-uri mari.
Dar eu nu l-am gasit cu 1000 de piese, as aca am zis ca poate o fi varianta micuta - am vazut si puzzle-uri mici dificile, deci de ce nu).

Eu am facut pozele ca sa fiu foarte sincera, mai ales pentru ca uneori, din cauza luminii proaste, nu reusesc s avad foarte clar ce si cum - dar apoi mi s-a parut amuzant sa documentez si.. apoi daca tot le am, le-am pus si pe blog :)))). Ca sa imi amintesc de parcursul anevois cand ma mai inham la chestii de gen. hahahaha Glumesc.

Si aici e o vreme... yucks.

ps: cat despre rabdare :))). Ahhh.. imblanzirea rabdarii :))). da.
Ii transmit :))!
(vai cred ca daca mi se impuneau cateva piese pe zi... si mai spui de rabdare!! daca ai reusit sa rezisti atunci... este tare :D)!

MNiko spunea... [Raspunde]

@copilarim
daca am scris 100, cred ca a fost o greseala de tastare. Eu pentru mine nu iau decat puzzle-uri de la 1000 de piese ăn sus. Fetele își iau și de 500, uneori le fac ele singure, alteori le facem împreuna.
Puzzle-ul primit pe bucăți, nu l-am primit eu, eu l-am dat, domnisăarei celei mari ca activitate de advent că nu avea timp de altceva din cauza scolii. Plus ca nu prea ii place craftul. L-am făcut eu întăi apoi am împărțit piesele in 24 de grupe, dar le-am pus astfel încat să le poate lega de ziua precedentă ca sa nu stea să le adune și abia in ultima zi să le poată asamba. Veși parcursul de la o zi la alta aici https://mniko.blogspot.com/2021/12/jurnal-de-advent-la-final.html

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko ahhh :)) chiar ma intrebam cine te -a chinuit. De fapt ma gandisem ca poate aveati limita de cate piese sa puneti pe zi :))))).
O sa ma uit. Mersi :*! Cand imi recuperez sufra - acum incerc doar sa raspund rapid la comentarii :)).

Diana spunea... [Raspunde]

E superb! Superb, superb!
Pozele tale sunt foarte bune! Am fotografiat puzzle-urile pe care le am deja montate dar sunt tare nemultumita de cum arata - se pierde farmecul! E unul dintre motivele pentru care nu am reusit sa fac vreo postare despre ele - sunt dezamagita de poze! 😊
Arata super cu rama! Inteleg ca ramele sunt speciale pentru puzzle?!

Puzzle-urile de la Clementoni sunt favoritele mele. 😊 Imi place "textura" pieselor - si in functie de aceasta imi dau seama cam in ce "sectiune" isi are locul o piesa (se distinge "textura" si pe imaginea de pe capac)

Spor la montat! 😊
Pupici! ❤

Fara legatura: zilele trecute am constatat ca s-a desfiintat singura librarie din apropiere... de unde luam carton si alte chestii de papetarie. E incredibil sa nu gasesti in ditamai cartierul un magazin unde poti cumpara carton sau... hartie de scris, capse pentru hartie etc..

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Atâta muncă de migală ! Dar a rezultat un tablou excepțional!
Rukkusu se bucură și ea lângă pod - e romantică !
Felicitări din toată inima 👍❤️
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana asa-i? Inca ma minunez de cate ori il vad!! si cam trec des pe langa el :)))) omentan e la Buni in camera (cu cele cu Fetitele) pana cand le gasesc un loc - vreau sa le asez in fata tv-ului pe rand, dar momentan locul e ocupat acolo, hahaha.

Ehe pana cand a iesit o poza daca nu m-am invartit, sucit, rasucit... nu vrei sa stii. Cred ca am povestit ca o pusesem pe Mami sa tina ceva in fata becului sau a tv-ului ca sa nu se mai reflecte lumina in geamul de la puzzle :))))).

Ele oricum stii ca reflecta lumina si cand nu au geam... Dar eu zic sa le mai dai tarcoale, le prinz tu pe picior gresit cand ies bine in poze, poznasele :D. Tare as vrea sa le vad ! :)

Lasa-ma ca daca nu am sucit puzzle-ul asta pe toate partile :)) e drept ca ai vazut cat ma ajuta si lumina, dar nu mi-am dat seama de diferente - poate la cele de 1000. Al meu e de 500..Dar da, au o textura frumoasa, usor mata-matasoasa. Si nu miroase. Motiv pentru care mi-am mai luat doua puzzle-uri Clementoni.

Asta e chiar trist - asa e (sper ca mai e) vis a vis o librarie micuta. Eu nu am mai fost de mult acolo, insa tare imi placea (mi-am laminat odata ceva desen A3. Mama ce entuziasmata am fost :)) Vremuri...

Pup cu drag :)

ps: nu sunt speciale ramele, dar merg perfect, zic eu (trebuie insa sa fac si la cele mari proba (chiar daca nu merge bine rama (mi se pare ca e cam subrezica) recuperez geamurile hahahahaha).

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza cred ca daca nu era vorba de Japonia.... :)) nu m-as fi bagat. La un moment dat vedeam doar rosu :)). Lasand insa gluma, desi nu a fost deloc usor, sunt foarte fericita ca l-am luat si montat .
Acum se aude cum ploua la noi iar... torential. Ce vreme si ce vremuri. Macar in poze sa mai vad o toamna, o iarna.. o primavara sau o vara, asa cum le stiam candva :))))
Iti multumesc mult!!! Imbratisari cu mult drag :*

Trimiteți un comentariu