miercuri, 15 februarie 2023

Puzzle Moment - Wood (200)


Buna!

Acum cateva zile, cand v-am povestit despre Covoras - o carpeta portocalie. S6/52, am promis sa va arat si puzzle-ul pe care il folosisem pe post de decor. Ma gandeam sa astept pana cand il voi inrama (in ideea ca as gasi ceva potrivit pentru el, dar nu am gasit, asa ca deocamdata il las asa. Nu ocupa nici mult spatiu si sta binisor si fara sa fie lipit, chiar.


Am luat puzzle-ul acesta micut (200 de piese), atunci cand am comandat caii albi in galop. Ma asteptam sa fie putin mai mare (ca dimensiuni finale), dar este doar putin mai lung decat o coala A4 (adica are 21x33cm). Ceea ce e usor nesuferit, pentru ca, daca era fix A4, aveam in ce sa il inramez. Hahaha.

L-am luat pentru ca imi placuse imaginea de pe cutie - in ideea de a avea si un puzzle si un decor, pentru poze. Este, dupa cum se poate observa pe cutie, de la Ravensburger (l-am avut cateva zile pe balcon, pentru ca avea un miros ceva mai puternic, dar s-a dus, deci e ok). calitativ e fain - piesele sunt ceva mai grosute decat la alte puzzle-uri.


Ma gandeam ca il voi corupe si pe Tati, dar am esuat, asa ca l-am facut singura, la sfarsitul lui ianuarie. El, teoretic, nu este foarte greu de facut (piesele sunt maricele, in fine, obisnuite, eu zic maricele, din cauza ca acum lucrez la cel de 1500, cu piese mici), dar cromatica este dupa cum se poate observa, cu ochiul liber.


Mi-a placut insa sa il fac - a ajuns intr-un moment in care aveam nevoie de ceva de genul. Ei zic pe cutie 40 de minute... Habar nu am cat mi-a luat - a fost in perioada aia cu multe chimicale (nu ca acum ar fi mai putine.. dar acum sunt inca pe linia de plutire si sper sa ma mentin).  Nu am de atunci multe poze, doar cele trei de mai sus si una de cand l-am terminat:



Am convocat-o pe Rukkusu la poza zilei, dupa care.... am pus puzzle-ul la loc. Doar ca sa constat ca nu am o poza prea prezentabila cu el. Asa ca l-am scos din nou :))). Ma bucur ca se fixeaza destul de bine piesele (am avut emotii cu vreo doua de jos care se agatasera dar.. e intreg.




Probabil ca pare ca toata ziua fac puzzle (ceea ce nu e deloc adevarat - doar marti am stat ceva mai mult cu cel de 1500), nu 😅😅😅? De fapt, am reusit zilele acestea sa ii citesc lui Buni din Agatha cateva povesti mai mici (dar la lumina asta, parca nu mai focalizez deloc bine - ceea ce e un pic deprimant). Cu proiectele celelalte sunt cam in pom - am baia inca blocata si asta ma incurca extraordinar de tare. Vorba aia - buricul targului. Sunt foarte recunoscatoare pentru tot ce am - sa nu fiu gresit inteleasa, dar nu pot spune ca sunt incantata ca platesc niste sume extrem de mari, pentru chestiuni de care nici macar nu beneficiez (, ca la termoficare, pentru niste tevi si... iar a venit la apa ca am cheltuit 10mc... 10 000 de litri? zau? cand parintii cara apa de la izvor cu bidoanele, cumparam apa imbuteliata... in fine - nu are rost sa ma mai supar, doar zic si eu.. asa - ca am totusi un apometru ramas si si daca il inmultesc consumul indicat de el cu 4, hai 3, sa zicem, tot nu imi ies 10).
Si desigur, voi adauga si acest puzzle in clubul gazduit  de Mihaela (MNiko).

Ja ne!!

6 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Pe noi ne-a obligat sa ne schimbam apometrele, cu acelea cu ecran cu trei zecimale, pentru a fi niste cifre mai reale de consum prin comparatie cu cele primite pe intreg blocul.
Imi place mult imaginea, desi e simpla, insa etapele alea de culori sunt minunate. Lucrurile se deruleaza nu intotdeauna dupa necesitatile noastre, din motive cumva independente de noi, asa ca eu una exersez detasarea, chiar daca ajung sa incalzesc apa.
Noroc cu jocurile astea, ca am mintea ocupata...
Pupici si seara linistita, draga Rux!😘❤️

MNiko spunea... [Raspunde]

Arata foarte bine puzzle-ul si cred că va fi perfect pentru decor așa cum ți-ai imaginat și l-ai și folosit deja.
Și eu mă gândeam că am pus multe puzzle-uri în ultima vreme și că tot așa pare că numai asta am făcut toată ziua, deși așa cum știi și tu nu doar asta ne ocupă timpul. Dar să fim sincer, ca articol de blog ai mai multe de spus despre un puzzle ( plus poze) decțt despre un fragment dintr-o carte pe care îl citești tu lui Buni sau despre orele mele zilnice de șofer de ex.
Spor să avem la tot ceea ce facem, indiferent cât de mult putem sau nu vorbi despre ele pe blog. Și spor și la alte puzzle-uri. Eu am recidivat iar și i-am mai comandat unul cu forme speciale. deocamdată nu desfac coletull să nu mă tenteze să-l fac că am alte proiecte de terminat.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana am schimbat tevile acum cativa ani - cu alte cuvinte, am „tras tevi” si ne-au pus jos contoar. din cele vechi a mai ramas insa unul in bucatarie (dar in baie l-au scos). Insa vin niste sume ecagerate si mereu stas (si cifra intreaga: 9 - 10 - 13 metri cubi). Doar cand au schimbat contoarul au venit 5 metri cubi (lol - culmea e ca in luna aia am cheltuit mai mult decat in altele, in fine). Nu inteleg de unde acest consum exagerat. Cand eram toti acasa consumam 7 metri cubi. Toti, cu baie in cada, cu dusuri multe, cu gatit... adica consum normal. Acum consum foarte putin comparativ. Ni s-a sugerat sa vedem daca nu s-a agatat cineva... multumesc de sugestie.

Asa este - e simpla imaginea - si pe mine m-a cucerit tot cum se vad nuantele - cromatica este superba.

Dupa cum bine observi - si eu imi dau silinta sa ma detasez de chestiunile gen facturi nejustificate, mai greu este cu lucrurile pe care nu e pot controla/preveni/gestiona si care ma afecteaza direct - gen gazul acela care vine in baie, pe coloana ... Ma vlaguieste. Ma retrag si eu in sufragerie, dau drumul la aparatul de filtrat aerul (mai ajuta, dar nu face fata) si incerc sa fac cate ceva. Sa ma detasez - de fapt, daca nu ma inseala memoria, puzzle-ul asta l-am facut la sf lui ianuarie, cand a fost alta sesiune de chimicale pe baie, dar mai scurta. Acum nu se mai termina odata...

Pupici!!

PS: pe cuvant ca ma tenteaza sa fac azi un puzzle cu mami (doarme la noi). :))))

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko sa stii ca e dragut ca decor :D

Din pacate nu... (uneori mi-as dori sa am o saptamana in care sa nu fac decat asa ceva, hahaha). Desi, din ianuarie de la episodul urat pe care abia il depasisem si reusisem cat de cat sa ma pun pe picioare, a tot venit Mami pe aici si am reusit sa mai misc - ba un puzzle, ba ceva de creat... asa putin, dar totusi.
Mi-ar placea sa scriu si despre carti - dar nu ma pot concentra. Ma simt foarte obosita. Abia imi revenisem si acum iar sunt extrem de vlaguita as zice... otravita de la ce arunca inconstientii pe canal. :(

Sa avem spor, da :D.
Si eu mi-am luat :)))).Sunt deocamdata la parinti pentru ca se pare ca la Cargus Pitesti e o problema serioasa cu pufaitori in depozit ceva - a ajuns si la ei tot la fel de parfumata cutia, incat, a trebuit sa o lase afara din casa. Vai si ce mult imi placeau cutiile de la Ozone :(((((, Pfffff.

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Parcă simt mirosul pădurii 👍
Rukkusu parcă visa - efectul aerului curat din pădure 👍
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza si mie tot aceasta senzatie de padure mi-a placut... imi imaginam ce frumos s-ar vedea de pe fereastra unei casute :)))
Pupici cu drag!!

Trimiteți un comentariu