duminică, 26 februarie 2023

Snowy Morning - Puzzle (1500)


Ma intreb si daca reusesc sa finalizez articolul azi :)))). Sa vedem - am descarcat toate pozele, le-am indreptat (pe una mi-a salvat-o cu capul in jos, motiv pentru care copilarim va sta „pe  cap” ca sa il cite pe micul N.

Nu sunt chiar 100 de poze, dar sunt - pentru ca puzzle-ul a fost mare (1500 de piese) si a durat ceva pana l-am facut. Piesele au fost mici, cromatica destul de inselatoare, cu putine pete de culoare. Am avut si o incurcatura, despre care voi scrie cand voi ajunge la ea... Dar sa incepem intai cu piesele:



Care s-au prezentat, dupa cum se poate vedea in pozele de mai sus. Calitatea pieselor - buna. Imi plac puzzle-urile de la Castoland. Piesele, mici, in comparatie cu cele pe care le-am montat pana acum. Si mai era ceva - nu se fixau foarte bine - daca miscam coala, fiind si foarte mare puzzle-ul, incepea sa se unduiasca ”rama” - pentru ca de la ea am inceput montatul:





Am inceput lucrul la el pe 31 ianuarie, cu entuziasm - adica aveam impresia ca il voi termina cat ai zice peste si.. trebuie sa recunosc, pentru cat era de chioara lumina si  el de dificil. mergea treaba binisor. Dar, a picat fixat in perioada aceea in care mi-a pus capac prima sesiune de chimic in baie  (pentru ca a doua nu s-a mai finalizat nici azi - continua sa persiste, la intensitate mai mica, dar despre asta am hotarat ca voi povesti in jurnal) si, astfel, am lucrat cat puteam eu in perioada respectiva, ca sa nu ma obosesc, din contra sa incerc sa imi ridic  moralul si sa ma detasez de toate cele mai putin bune. 
De exemplu, primele doua poze, cu conturul, sunt facute pe 31, iar urmatoarele doua pe 1. Progresul pe 2 (primele 3 poze), 3 si 4 februarie, arata astfel:






De multe ori, abia ma aplecam asupra lui, pret de cateva minute. Nu stiu, dar cred ca la acest puzzle era nevoie de ceva mai mult timp sa te poti deconecta de la bruiajul din afara si sa poti sa te dedici montarii. probabil de aceea, in unele perioade, a mers traeaba foarte incet. Dar, trebuie sa recunosc ca, nu regret absolut deloc ca am luat acest puzzle. Este o poveste in sine. 

Mai departe, in zilele de 6(2 poze), 7 si 8 (2  poze), montajul a decurs dupa cum urmeaza:






La acest moment, partea de jos era finalizata si bucuria mea, pe masura. Am organizat piesele dupa forma, in capacele de la acest puzzle, dar si de la inca doua (cel cu Yazakura - puzzle 500 si cel cu caii albi in galop), plus cateva coli albe A4.

A urmat apoi o incercare de a continua tot de jos in sus, pe 10, ca apoi pe 12 (2 poze) sa atac cerul....hahahahaha.




Da, poza de mai sus mi-o orientase in program invers, asa ca semnatura blogului este in consecinta, trecem cu vederea si continuam 😅.
Pe 14 am lucrat destul de mult - am avansat binisor (deja imi pierdusem rabdarea si mi-am acordat ceva mai mult timp pentru montare):




Mai ca nu imi venea sa ma opresc :))). Mai ales atunci cand reuseam sa mai deblochez cate un segment si lucrul se desfasura lin... Totusi intre 14 si 15, s-a strecurat o mica greseala - care a condus la o situatie comica (si putin tragica, daca nu s-ar fi rezolvat rapid) atunci cand am finalizat puzzle-ul.
Ziua de 15 februarie, se prezinta astfel:





In penultima poza de mai sus, in stanga, grupul de 2 piese - acolo (mai precis in stanga lor) s-a intamplat „greseala”. Piesele insa se si potriveau si se si imbinau perfect si, cu toata lupa mea din dotare (pe care am imprumutat-o de la Mami din trusa) nu am sesizat-o.

Pe 16 am finalizat de montat puzzle-ul:







Portiunea cea mare a fost prima atacata si, bucata cu bucata, rezlvata - recunosc, ma intriga foarte mult cazul celor doua piese grupate, inca de pe atunci, pentru ca se micsora numarul de piese si nu vedeam ce ar putea sa se potriveasca acolo.



Pana cand s-a ajuns la situatia aceasta.... acum, erau doua variante: ori aveam doua piese gresite/  in plus, ori era pe undeva vreo greseala :)))). Nu era, in niciunul dintre cazuri, o perspectiva prea placuta. Asa ca am facut urmatorul pas: o poza. Cea de mai jos. Dupa care am marit cat am putut de tare imaginea si am incercat privind poza originala prin lupa, sa vad daca e totul ok pe creanga aceea:


Si am avut noroc. Fix piesele de langa cele doua (cum privim spre stanga, erau cele care fusesera puse gresit. Am remediat si... gata puzzle-ul.

Desi nu l-am inramat inca, il voi inscrie totusi asa in tabelul gazduit de Mihaela (Mniko) aici: Club de puzzle .


Este cu siguranta unul dintre cele mai frumoase puzzle-uri pe care le-am vazut / montat. Si... sta pe un alt puzzle poveste - Vine trenul in Lionelville (1000) (al carui colt se iveste in partea dreapta, haha), pana cand voi reusi sa le inramez. 

Ja ne!!

8 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Este intr-adevar foarte frumos! Si poti spune ca ai mereu zapada in fata ochilor!
Pupici si noapte buna! 😘❤️

CARMEN spunea... [Raspunde]

oh wow... ce tareee! Felicitari! Peisajul se potriveste perfect cu vremea care este acum la noi! A nins azinoapte, azi a dat soarele si s-a topit un pic, apoi a fulguit din nou... Un ciudat start in luna martie ;-)
Pupici Rux, inca o data felicitari si pentru puzzle si pentru fotografii (tot puzzle)! ♥

MNiko spunea... [Raspunde]

Wow, migală multă la acest puzzle dar si un rezultat deosebit, pe măsura muncii depuse. Chiar e spectaculos!
Felicitări!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana da - abia astept sa il inramez. Deocamdata am recuperat „geamul de la rama” si rama . problema e placajul care inca miroase deranjant. Ghinion curat. Ca la celelalte rame nu am avut problema asta (aceeasi firma).
Pupici cu drag!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN a nins?? wooow. Mie mi se pare dragut! :))) Eu sunt un om privat de zapada in ultimii ani. :)) Obisnuit cu zapezi - Doamne si ce zapezi prindeam si cand eram inca la facultate. Cred ca abia de prin 2010 incoace au inceput sa mai fie si ierni faraasa multa zapada, dar ca in ultimii 3 ani... :O.

Ma bcuur mult ca ti-a placut puzzle-ul. Este intr-adevar foarte frumos.

Puuup!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko ma bucur tare mult ca iti place! Este foarte deosebit. Si sunt tare fericita ca l-am luat si ca am reusit in cele din urma sa il si montez. Am pus acum pe el o coala alba, ca sa il protejez. Dar cred ca voi mai desface una dintre ramele mari, ca sa recuperez „geamul” sa il protejez mai bine..

Pupici cu drag!!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Ce să admir mai mult ? Aventura realizării unui puzzle dificil colorat ? Tabloul minunat de la sfârșit ? Ambele ❤️👍
Rukkusu cred că a adormit până la urmă (fiind obosită ca și Kouki) de febra creației prin care ai trecut 😃
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza Ma bucur mult ca iti place - si eu il gasesc fascinant. Inca nu imi vine sa cred ca am reusit sa il finalizez :).
Ei doi m-au sustinut (desi e posibil ca in unele momente sa isi fi dorit sa termin mai reped ca sa le acord lor atentie :)))) ). Totusi, puzzle-ul a fost la momentul potrivit, pentru ca m-a ajutat mult in perioada respectiva.

pupici cu drag💗 !!!

Trimiteți un comentariu