vineri, 10 martie 2023

Martisorul lui Kouki.


Buna!!
Asa  cum va spuneam, anul acesta am reusit sa margelesc cateva floricele martisor. Spre marea mea bucurie. Nu cate mi-as fi dorit, dar... sunt recunoscatoare ca am reusit si atat. Mi-as dori insa ca la anul. sa gasesc o solutie ca sa pot  sa fac ceva mai multe martisoare calatoare - asadar trec aici dorinta, ca sa incolteasca si sa dea rod 😁🤞.

Sa revin insa la subiectul articolului de astazi. Rukkusu poarta in piept, martisorul lui Kouki. I-am facut si lui - ce credeati! Si lui Dodo ii faceam :D. 


Am adus la sedinta foto si margelutele folosite (perluta din mijloc a fost unicat) si acum am constatat, amuzata, ca se vede si scrisul meu pe plicuri - eram foarte organizata (intre timp unele pungute s-au rupt si e un pic de haos... as vrea sa le pun in cutiute / sticlute (ca sa le pot folosi mai usor la proiecte diverse).


Rukkusu mi-a reamintit in timp ce faceam poze, sa va arat si voua tutorialul de la care am pornit sa fac floricelele - martisor. Iata-l, in cazul in care vreti si voi sa faceti floricele:


Cu precizarea ca eu am facut din ce margelte am avut si am mai schimbat pe ici si colo cate ceva. Dar cred ca au iesit dragute si floricelele mele chiar daca am folosit margelute imperfecte - asa ca sa incercati, daca va place sa margeliti. Inca ceva, stiu ca parca am spus prima data - am folosit atat normala, de cusut, lucrand cu ambele parti ale firului trecut prin ac (nu doar cu fir siplu).


Si acum, sa va arat cateva poze cu zanul purtand martisorul. A fost foarte incantat sa il descopere :))). Si sa stiti ca nu am regizat deloc pozele - asa este el talentat 😂, artist. Tocmai mi-am amintit cand am pus o poza cu Dodo imbracat cu hainuta de Craciunel. Si cineva mi-a comentat (in gluma ce e drept, dar alte persoane au luat de bun) ca il chinui. Desigur, pana atunci fusese cu gura pana la urechi... zbantuindu-se. Cum a vazut camera a devenit ganditor si privea asa in zare, melancolic. Dupa cum spuneam artist. La fel si Kouki:





M-am bucurat mult cand l-am vazut cum ii da un pupic florii - alunecase de pe cap si s-a apropiat sa o miroasa, i-a dat un pupic si apoi chiar a stat asa un timp.. asa ca i-am facut poza. Dupa acest martisor am prins curaj sa incerc si alte variante si combinatii de culori :D. Dar despre ele, cu alta ocazie - v-am spus eu ca o sa vi le arat pe toate (probabil ca vor mai fi... sa vedem - vreo 9 articole, estimez.


Ei bine, sa nu uit! Miercuri s-a lansat cea de-a doua tema din prima grupa de patru, din Salvam Papusi, pe Provocari Verzi: #02 Salvam Papusi // Save the Dolls: Un personaj prinde contur. Este o provocare foarte interesanta - propunerea a venit din partea Micaelei (si a pregatit si o imagine inspirationala superba, pe care o voi insera mai jos) si am incercat sa o facem cat mai accesibila tuturor. Aveam o idee, pe care as fi vrut sa o pun in practica (dar nu gasesc cartea... haha), asa ca deocamdata nu m-am hotarat ce voi face. Mi-a adus Mami cateva carticele si ma voi uita azi pe ele (sper, daca nu maine cel tarziu) alaturi de Raza de Soare. Sa vedem ce vom pregati. Si.. cum :)). Asa ca va doresc si voua, de pe acum, multa inspiratie si spor - pentru ca abia astept sa vad ce veti alege si cum va prinde forma.


Ja ne!!

10 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Kouki fericit cu Martisor de la Mami ♥
Foarte frumoase martisoarele pe care le-ai facut anul acesta. Mi-a placut fiecare combinatie de culori!
Felicitari ♥
Un start bun in weekend, Rux draga! ♥

MNiko spunea... [Raspunde]

Cât de dulce e Kouki cu mărțișorul lui! Dar îi stă bine și lui Rukkusu cu el. Cred că până la urmă o să-și împrumute de le unul la altul toate mărâișoarele, doar sunt prieteni buni.
Am văzut tema de la provocări verzi. M-ai cam încuiat puțin că nu mai știu ce carte să aleg ținand cont de ceea ce urmează.

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN dragul de el :D
Ma bucur mult ca iti plac! Nu prea am avut o varietate mare la dispozitie (mai am cateva margelute dar s-au spart pungutele si e valea plangerii - va trebui sa imi fac curaj sa intru sa le sortez cumva in punguta mare. sa vedem cand voi gasi ins ao fereastra de timp pentru asa ceva).
Iti multumesc mult! Sa avem un weekend fain. Pupici cu draaag 🌸

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko Asa-i? :))))
Am vrut sa ii fac si ei unul micut.. poate la anul, sau candva anul acesta.. sa termin cu restantele, sa fiu la zi.. si apoi s-o ivi vreo ocazie :D. Sper.
El imprumuta mereu (si oricum, Rukkusu va lua in custodie floricica- chiar va trebui sa facem o cutiuta).

Ah, bine ai venit in club. :))) Si eu am intampinat aceeasi problema - m-am uitat pe ce mi-a adus Mami dar efectiv nu merge nimic, as aca sper acum sa imi gaseasca o anumita carte :)). Eu trebuie sa termin pana luni de lucrat la personaj....
Ceea ce urmeaza nu e neaparat greu (eu am tendinta sa imi pun singura bete in roate si sa ma complic). Ce vreau sa zic este ca nu e nevoie sa faci un roman, sau sa faci o mie de elemente de decor. Pur si simplu alegi cartea si personajul si ceva ce ai vrea sa pui in scena din carte. Ca e o ilustratie, ca este coperta.. sau poate fi un text pe care sa il interpretezi. Cateva obiecte de decor pe care le consideri reprezentative si apoi totul pus in scena.
Ziceai ca ai vrea s afaci dintr-o carte de activitati e f ok si asa. Si ca te intrebai daca poti face sub forma de carte 3d sau pagina dintr-o carte 3D. Merge de minune.
Personajul poate fi facut 2d (adica din hartie / carton ce vrei tu) sau 3D fie ca faci tu o papusa sau efectiv imbraci o papusa intr-o costumatie care sa defineaza personajul ales.

Ideea asta cu salvatul cartilor mi se pare foarte buna (a venit de la Micaela, sa slvam carti cu povesti si ilustratii frumoas din copilarie) si cred ca e si benefica pentru noi pentru ca ne stimuleaza creativitatea. Am zis sa facem asa o mica incalzirea acum... pentru ca la vara vrem ca cele trei luni sa avem cate o luna la dispozitie ca sa putem face proiectemai in tihna asa.

Nu stiu cata coerenta am, ca ma grabesc sa atac o oala cu iaurt sa fac branza.. :))))
Dar daca ai intrebari sau orice, stii unde ma gasesti.
Pup🌸

Suzana spunea... [Raspunde]

Parca le faci deja pe banda rulanta! Le-ai invatat pe de rost. Arata minunat martisorul! felicitari, draga Rux!
Dincolo si mie mi-e cam neclar!
Pupici si weekend placut! 😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana sa stii ca, odata ce am inteles mecanismul. am inceput sa le lucrez in timp ce citea Mami din Poirot. Toate martisoarele pe care am apucat sa le fac anul acesta, le-am lucrat in perioada cand Mami citea din povestea cu Poirot.. :))) Dar pana la sfarsitul lunii o sa vi le arat pe toate.

De atunci nu am mai reusit sa fac nici macar o petala - si mare minune daca reusesc sa mai fac ceva curand pentru ca am provocarile verzi, transformarile recreative si incerc sa tin pasul.. plus de facut pentru mici pe Mario si Luigi - ca se pare ca vin la sfarsitul lunii (si asta inseamna ca am de facut si ordine in casa... sa vad ce ma fac eu cu doua puzzle-uri mari care acum troneaza in mijlocul sufragerii:)))).

Daca e neclar, atunci musai sa cautam becul potrivit - sa luminam calea :).
Si eu sunt in acelasi stadiu ca si voi - lucrez tot odata ce dau drumul la tema, pentru ca ca nu am cum in avans. Poate din toamna daca oi reusi sa scap de restante o sa incerc sa fac in avans, dar... cine mai stie.

Oricum ideea e sa avem o carte din copilarie, un personaj, o scena care ne place.. indiferent daca este ilustrata, descrisa, coperta etc. si am impartit acest tablou ca sa zic asa final (ca poate la urma urmei sa fie chiar si un tablou mixed media, de ce nu? - ca poate imi schimb iar ideea si fac chiar asa ceva.. desi cred ca voi lasa varianta asta pentru la vara sa reusesc sa imi fac ordine la materiale.. haha) in trei etape. ca sa fie mai simplu sa avem tema aceasta personajul, urmatoarea cateva elemente de decor si lafinal sa le punem in scena.
Asa suna simplu. Mai ramane si sa kkep it simple :)))))

Pup cu drag!!! 🌸

Diana spunea... [Raspunde]

Ce dulce-dulce-dulce e Kouki!!!! ❤ 💕 💗 Multi pupici intre ochisorii lui minunati! 😊 ❤ 😘 Ce piruete i-ar m-ai face Miki!!! 😂 Cand intlneste un catelus, Miki incepe sa fac piruete! Se invarte, si se invarte pana face din lesa un snur! Se distreaza oamenii de numa'! 😊 Catelusii care o intalnesc prima data si o cad cum face sunt, cateva clipe, nedumeriti, dar apoi intra in joc - fara piruete!

E frumos martisorul micutului! 💗 Si eu am "chinuit-o" pe Miki! 😊 I-am cusut un martisor mititel (cu snur) pe ham (l-a "purtat" pana in 9 martie). 😊
Pupici cu drag! 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana i-am aplicat tratamentul sugerat si m-a privit mirat (tocmai trezit din motaiala). :)))))
dupa care s-a dus sa mai leneveasca un pic, cica i-am stricat somnul de frumusete.. hahahaha.

Cred ca e adorabila Miki. Si Kouki topaia de numaț cum intalneam cate un catel. Mai apoi a inceput s afie gelos uneori (in vreo 2 cazuri, canichi amandoi.. haha m-o fi simtit pe mine.. probabil).
Asa ieseamsi eu cu Dodo, cu snurul la ham (toata luna.. hahah). Si lui K i-am agatat snurulet. :))

pupici!!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Kouki este un drăgălaș ❤️ face echipă bună cu Rukkusu ❤️ amândoi iubesc creațiile tale și sunt fotogenici !
Multă migală la mărțișoare 👍
Pupici cu drag ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza dragalasul m-a cam suparat azi, s-a zgariat pe la ochisori :(.
Da, fac echipa buna si cred ca ma pot baza pe ei :D. Ma bucur ca iti place :* - sper sa mai gasesc timp sa mai migalesc cateva floricele candva anul acesta :)
Pupici cu drag !!

Trimiteți un comentariu