duminică, 5 martie 2023

O narcisa galbena pentru Mami.


Buna!
Am lucrat la inceputul lunii  cateva martisoare din margelute. O activitate atat de linistitoare.... mi-a placut mult si nici nu m-a obosit. Am vazut modelul intamplator, pe youtube si am adaptat si eu la materia prima pe care o aveam: margelute de nisip, care nu sunt deloc egale, dar sunt dragute, de mai multe dimensiuni. Le am luate de mult, de pe la inceputurile Copilarim, cand redescoperisem margelitul.


Acesta a fost primul martisor realizat si i l-am oferit lui Mami. I-am pus si o za (ca sa poata sa il prinda) - chiar, am observat ca nu prea mai am... 😦.


Am rugat-o pe Rukkusu sa ma insoteasca la o sedinta foto - mai sus vedeti ce materiale am folosit:
  • ata obisnuita de cusut (in doua pus firul si innodat la capat, un singur fir este prea subtire).
  • forfecuta si un ac lung si subtire pentru margelit
  • margelute de nisip 
  • margeluta sidefata, mai mare, pentru centru (vezi in poza de mai jos)


Dupa ce am lucrat primele doua narcise (a doua - alba, pentru Buni) am realizat ca am retinut modelul asa ca am inchis tutorialul. Nu il am acum la indemana, dar il voi cauta si insera intr-un articol viitor, in care va voi arata si celelalte floricele...


Ja ne!

16 comments :

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Am si eu niste margelute de nisip rosii de foarte mult timp si-am facut o floricica, dar nu pe ata pe sarmulita. Mi s-a parut destul de greu. Cu ață nu am încercat!
Imi place cum a iesit narcisa. Felicitari! Pupici

Suzana spunea... [Raspunde]

A iesit minunat! Vad ca se amplifica inspiratiile pentru martisoare.
Am la ce medita pana la primavara urmatoare!
Cu margelitul mi-e cam neclar cum voi proceda. Clar este ca ma atrage.
Pupici si o saptamana frumoasa, draga Rux! 😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă pe sarmulita am facut si eu multe multe - cand margeleam :). Le faceam asa cum imi venea mie, am notat intr-un caiet modele (Evident Ralu le facea care mai de care - eu sa nu stric sarma, ea nu avea treaba... ma albeam eu destul cand sucea ceva pe acolo.. hahahah).
Asa e.. aveam mereu emotii dar ce mult imi placea. Nu prea mai am sarma.. imi pare rau ca nu mi-am luat atunci mai multa :)). Acum nici nu stiu pe unde sa mai caut.

Cu ata atunci nu prea am lucrat pt ca nu aveam ac potrivit (acul normal nu prea trece prin margelutele astea mici):
Ma bucur mult ca iti place - si mie imi place mult - de fapt, o sa va arat si celelalte floricele, chit ca s-ar putea sa va plictisesc .. haha).

Pup 🌸

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ma bucur ca iti place - si ma bucur ca am reusit sa fac martisoare - credeam ca anul acesta nu voi face nimic, dar din fericire am dat peste zambila, sau ea peste mine :))).
Azi voiam sa fac snururi .. dar nu a fost sa fie ...
Sigur iti vor veni idei - eu am folosit margelute in tot felul de proiecte (dupa ureche, ca sa zic asa: cu sarma, cusute pe fetru sau alte materiale, am facut pana si coada unei sirene cu margele.. si nu numai)

Iti multumesc mult si iti doresc si eu o satamana supera 🌸

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

@copilarim Cred că la tine pe blog vazusem...si daca nu mă înșel a fost și o provocare cu floricele din mărgeluțe. Nu imi mai amintesc...
Dar am incercat una singură și gata...poate o sa incerc pe ață.
O zi frumoasă de luni să ai!

CARMEN spunea... [Raspunde]

oooo wow! superba narcisa-martisor! Minunat lucrat wow! Cata dragoste ♥ Mamicile merita!
Te pup. O saptamana minunata, Rux draga!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă am avut sigur premii la concursuri. O provocare pe P V a fost cu margelute si figurine de aluat :D

Sa mai incerci :*!! Ca e relaxant (cand nu e nevoie sa stai cu lupa .. hahaha)

Pupic

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN iti multumesc mult si ma bucur ca iti place :*. Ar trebui sa ii fac si lui Tati un martisor :O. In Ardeal se ofereau la baieti :P.

Pup cu drag!! Sa ne fie minunata saptamana !!🌸

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Ce frumoasa e narcisa! Ma bucur sa vad ca ai margelit, asa pic cu pic, floricica cu floricica, mai folosim din margelutele adunate din vremuri antice. Din 2011 am si eu o gramada de pungulite.
Martisoare pentru baieti... hmmm eu sunt din Ardeal dar la noi nu se practica. Circula vorba ca se ofera baietilor in anii bisecti, dar era mai mult o gluma, putini primeau de fapt. Poate prin alte "zone folclorice" ale Ardealului, pe la Cluj nu prea am auzit. Asteptau ei, dar... 😍

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Frumoase narcise - create cu mult suflet ❤️
Rukkusu este prima care probează creațiile tale 👍
Pupici cu drag ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso da si eu mam bucura ca am reusit. Am mai margelit in iarna, de calendar si de atunci am tot zis ca as vrea si in martie sa fac acest lucru. Mai aveam in plans sa fac si snururi, dar... nu am reusit - asa ca probabil voi face asa ceva la anu (sau cu alta ocazie :D).
Si eu tot cam de atunci :))))) ce tare!!!
Nu? La voi nu ? :O Ei na.. nu stiam. Dar e interesant cate lucruri mai aflam.
Fagaras... Brasov (posibil Salaj dar nu stiu sigur - am sa intreb ca idee :))) - daca nu uit ... haha).

Imi amintesc ca eram foarte mica atunci - si mergeam sa luam martisoare de la mazagin si era o doamna draguta Doamna Nina - de acolo au luat parintii niste cizme martisor brosa. Stiu sigur ca m-am mirat dar si bucurat apoi ca are si Tati (evident nu l-a purtat pe strada :)))).

PUP💟

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza ma bucur ca iti place! Cred ca doar doau din cate am facut sunt aproape la fel... in rest la celelalte am variat ba cromatic, ba numeric ... hahaha)
Rukkusu e la datorie :D
Puuuup
💟

Diana spunea... [Raspunde]

E frumoasa narcisa-martisor si stiu sigur ca e multa, multa dragoste in fiecare margeluta! 💗

Si eu sunt din Ardeal dar n-am auzit de martisoare sa se dea (si) baietilor... Dar, in fond, martisorul fiind un simbol al primaverii, baietii/barbatii purtand azi incluziv "belciug", de ce n-ar primi si purta martisoare?! 😊
Stiu ca in zona Moldovei a fost obiceiul ca fetele sa ofere martisoare baietilor, dar nu stiu (nu cred) ca s-a pastrat traditia.

Spor in ceea ce faci, draga Rux! Felicitari pentru martisor! (n-o sa ma plictisesc de floricele) 😊 ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana nuuuu? :O Ei na.... ce ciudat -zic ce ciudat pentru ca bunicii au stat la Brasov :). Poate era prin zona Fagarasului. Hmm.. O sa intreb. Stiu lucrurile astea de cand eram foarte mica... si nu am mai intrebat ulterior - am inregistrat atunci informatia si gata :)).
Tu stii de Moldova vad... :).

Cred ca era draguta traditia, in fond, un snurulet nu avea ce sa strice :D.Daca mai era si un simbol dragut..

Vai.. stai ca mi-am amintit de ceva si rad de una sinura, zic sa impart. Imediat dupa 90 aparusera (de fapt nu chiar imediat imediat, la cativa ani) niste monstruozitati de flori din materiale dubioase. Imi amintesc ca la un moment dat, tot vazand acea explozie de kitch (care culmea mai era si foarte cauta.. in fine, obsesia aia cu mai mare, mai.. bla bla bla) am ales sa ma amuz, imaginandu-mi cum ar arata purtate in piept... :)))))))))) Era mai intelept asa facea si cura de ras.

Iti multumesc mult :* Incerc sa tin pasul, haha. ca sa fiu sincera.
Pup cu drag :*

MNiko spunea... [Raspunde]

Superbă nascisa mărțișor. Cu siguranța mami a apreciat-o mult.
Felicitări!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko da, primul martisor pe care l-am facut ei i l-am dat :)))). Intre timp si-a mai ales unul - o sa vi-l arat.
Puuup!

Trimiteți un comentariu