marți, 18 aprilie 2023

Cosul/cuib de Paste cu.. ou quilling.😅🥚🐰


Hristos a Inviat!

In cea de-a treia zi de Paste (apropo, am vazut pe net, cand imi faceam fila de calendar de luna aceasta, ca sunt mai multe zile de Paste... eu stiam doar de trei - care sunt cu Cruce Rosie) am sa va delectez (stati sa rad si eu de gluma buna, hihi), cu minunata mea creatie pentru tema  #07 Salvam Papusi // Save the Dolls: Cos/Cuib Pascal.

Dar sa ne reamintim cum a inceput totul - miercurea trecuta, am luat eu vreo doua cosulete si un cuib, Florile din cofraj de oua si pe Raza si am facut pozele inspirationale pentru tema sapte de la provocari verzi:



Foarte frumos si dragalas... aveam in plan sa ma ocup duminica de cosul- cuib, dar nu a fost sa fie. Asa ca luni seara, dupa ce a plecat Mami, am zis ca e cazul sa misc ceva in aceasta directie. Toata ziua am fost adormita... de la ploaie. Mi se luase de asa zisul odihnit, nu de alta, dar chiar voiam sa ma relaxez creand ceva si... cum sa crosetez nu prea primeam liber (de la mine in primul rand - programele alea de care sper sa scap intr-o buna zi), am zis ca e o ocazie buna sa termin proiectelul ca astazi sa fiu libera -nu am reusit sa ne uitam la Poirot si sper sa facem acest lucru in seara aceasta).


Mi-am luat telefonul langa mine si am purces la creat... sau asa intentionam. Mai intai - iata de la ce am pornit: cosuletul in care au fost ghioceii primiti de martisor, subrezit de faptul ca s-a uscat si vaduvit de cea mai mare parte din muschi (care a migrat in Mini Gradina ) si graul uscat, pastrat in ideea ca il voi folosi la un cuib.


Mai intai am golit cosul, apoi am descoperit niste mici matisori - pe care nu am putut sa nu ii recuperez. Dupa aceea, a urmat operatiunea fixarea - am trecut intai toarta printre impletituri pana jos, in ambele parti, intarind putin impletitura si miscorand din inaltimea cosului.
Apoi, am tuns graul (si nu am facut poze, pentru ca eram prea prinsa de ce faceam) si am pus materialul obtinut in cos, ca baza, dupa care intr-o parte am pus si muschiul ramas, care acopera codita de la frunza uscata a ghioceilor. Dupa care i-am adaugat si pe ei, pentru ca se uscasera frumos:


Nu stiam inca in ce fel voi integra si matisorii ( aveam o idee dar nu a mers pentru ca ar fi implicat ceva gen pistol de lipit si.. nah). Dar, piticul si-a amintit ca am vrut sa fac cu baietii iepurasi rezultati din desenul palmei - daca ati vazut clipul si voi pe net la un moment dat, sa stiti ca nu ies simetrici, nu va faceti iluzii... haha). Totusi, de dragul artei si al experimentului. am trasat pe o jumatate de coala A4 (deci un A5) conturul mainii si am purces la treaba:


Evident ca la decupare am mai modificat eu din mers, cat sa aiba o simetrie macar la urechiuse, dupa care am luat creioanele colorate si i-am desenat ochisori, botic, mustacioare... in fine ce avea si el  nevoie pe acolo (si nu am mai fotografiat, ca am uitat).


Dupa care i-am facut si un morcov (cum ar veni din partea cu degetul care lipseste din decupajul de mai sus. Hahaha).


Apoi, odata piticul cu iepuras si morcov multumit, a venit ala de voia ou quilling, pe capul meu.  Cel mai simplu pas a fost sa aduc masinuta de taiat hartie, o coala de hartie A5 (hartiile astea sunt recuperate din facturi, deci sunt reciclate, da?) si lipiciul - pe care nu l-am mai folosit, inlocuindu-l cu banda dublu adeziva, pentru ca ... ma grabeam si el se intareste mai incet.. (plus ca oul meu e minuscul...).


Iepurasul statea frumusel in cosuletul cuib cu morcovelul lui, cu ghiocei si floricele din pomisor primite de Paste de la Mami (in dreapta, langa o scobitoare de varful careia am lipit matisorii...haha - apropo, am folosit scobitoarea ca sa iau lumina de Paste, pentru ca nu puteam sa aprind candela de la cea in care a adus Tati lumina; s-ar fi stins - deci tot reciclata).


Si cand te chinuie talentul... te chinuie. Mi-a trebuit ou de paste in miniatura, quilling. Bine ca m-am oprit la unul. In primul rand, nu am ustensile - si e dificil sa rulezi hartia fara. Mai ales cand este foarte mica (fasiile taiate de masinuta sunt cam jumatate din dimensiunea celor taiate de masina electrica (cea obisnuita).


Apoi sa le pictez.. ok va scutesc de acest pas :)))))) - la amanunte ma refer. Am pictat cu acrilice, am asteptat putin sa se usuce si am pus niste banda dublu-adeziva la mijloc ca sa lipeasca cele doua capete :


Piticul cu oul, total nemultumit facea ture. Mie sincer, chiar si asa imperfect ousorul mititel mi se pare simpatic. Razei i-a placut instant si s-a si asezat pentru poza.


Rukkusu l-a impacat pe piticul demoralizat aducand un ousor stralucitor de decor, pe care l-a pitit in cuib (unde ar fi trebuit sa stea si oul nostru (pe care sincer as fi vrut sa il fac mai mare ... asa, l-am asezat pe frunzulita.... da acela e oul quilling 😅🥚).


Si uite asa am transformat cosuletul intr-un cuibusor pentru oua (eu tot sper sa mai fac cateva - dar vorba aceea, este timp - pai la anul ce facem? hahaha).


Sper sa va placa si voua. Eu ma bucur ca am reusit sa fac cosuletul sa stea. Efectiv simteam cum se destram. Fixand tortita si punand graul uscat in el (ca intr-un cuibusor), am rezolvat problema. Ma amuza acum si iepurasul, care sta comod pe muschiul inca verde. Imi place cum se vad floricele albe si frunza pe care sta ousorul... cu... matisorii nu sunt extrem de multumita, dar merg si asa.. deocamdata. Ma bucur ca i-am putut recupera. Hihi (daca eram mai mari... oho... :D ar fi iesit niste puiuti, sau chiar niste oua pufoase.. hahaha).

Ja ne!!




6 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Simpatic cum ai facut iepurasul. Nu vazusem vreun tutorial in acest sens. M-am pierdut printre atatea imagini dragalase. Nici nu stiu ce sa mai spun despre ele, ca toata lumea pare sa se joace!
Pupici si noapte buna, draga Rux!😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana am vazut un reel (cred ca asa se numeste si banuiesc, ca se vrea un clip scurt) pe instagram, prin martie. Mi-am notat ideea sa o incerc cu baietii, dar stii ca nu au mai venit, asa ca am zis ca acum e o ocazie (mai ales ca fiind sarbatori nu puteam sa cos sau crosetez).
In clip se facea conturul mainii si iesea apoi un iepuras simetric.. hahaha.
In fine.. mi se pare simpatic cum sta el acolo pe muschi, cu morcovelul lui in brate. Oul meu quilling e cam neuniform, dar daca nu e privit cu lupa arata chiar ok. Ma bucur ca am reusit sa fixez cosuletul pentru ca avea tendinta sa se dezmembreze si m-am si jucat putin, ai dreptate :*

Pup cu drag :)!!

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Îmi place cum ai folosit coșulețul, iar fețișoara iepurașului este adorabilă! Oușorul e exact pe mărimea iepurașului!

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso Ma bucur mult ca iti place. Ousorul mic - incep sa ma impac cu el, asa imperfect cum este. cred ca voi incerca sa mai acopar zonele pe care nu am reusit sa le vopsesc cum trebuie...sa vedem. acum e lipit si uscat si o sa ii mai acord niste atentie :)).
Pup cu drag :D

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Încet-încet ai realizat un coșuleț frumos decorat 👍 de aceea și fetele (Raza și Rukkusu) și-au dorit să se fotografieze cu decorul proaspăt ❤️
Pupici cu drag ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza am incercat sa salvez cosuletul care venise cu ghiocei - apoi m-am hotarat sa ii pastrez si pe ei si sa le gasesc locul in cosulet - nu mergeau pentru ierbar.. insa nici sa ii arunc nu ma lasa inima. Am gasit si cateva floricele de visin (cred) si le-am pus acolo.
Ma bucur mult ca iti place. ma uit acum la el - e pe masa pus si il gasesc dragalas :)
Pup cu drag!

Trimiteți un comentariu