duminică, 30 aprilie 2023

Elemente de recuzita (a doua parte)

Buna!

Va povesteam duminica trecuta, despre cum a decurs aventura noastra in a realiza elementele de recuzita pentru a putea pune in scena povestea Ursuletului: Elemente de recuzita (prima parte).


Duminica trecuta scriam despre cum a aparut patutul Ursuletului si despre cum am pregatit hainutele de pat. 

In timp ce asteptam sa treaca cele doua ore (necesare uscarii markerelor, pentru a putea sa si calc materialul, in siguranta), am creat patul pentru cel de-al doilea personaj:


Baza era realizata din carton, imbracat in hartie colorata, verde - pentru ca la acest model de pat, se preta acest lucru. Pentru laterale, am hotarat sa folosesc aceste spatule din lemn. 


Am facut salteluta folosind ca baza acel element care se pune peste bomboane - fasaitoare. Si am imbracat-o in material de fetru.


Pentru picioarele patului am folosit patru bucatele din carton, imbracate in hartie de impachetat (toate ramase de pe la alte proiecte). Cu ajutorul benzii dublu-adezive am fixat picioarele patului.


Ursuletul obosise de atata treaba (ha ha ha) si a decis sa se odihneasca putin, mai ales ca adaugasem si o micuta pernuta (despre care am precizat saptamana trecuta). Pe capetele patului. am lipit  doua fasii galbene de hartie, pentru a respecta imaginea din carte.


Pentru paturica mica, am cusut materialul decorat cu picatale de o parte egala din fetru bleu. Pentru paturica Ursuletului, am cusut partea pictata de cea nepictata, lasand un capat necusut, prin care am bagat o bucata de fetru - pe post de paturica:


In acest moment.. mai aveam etrem de putin timp pana cand trebuia sa urc proiectul pe blog.. Mai ca renuntasem la ideea de a face si Taurasul - ma gandeam sa il las pentru punerea in scena si sa nu il mai adaug in  Ursuletul va prezinta: elemente de decor!


Dar atunci am dat peste niste bucatele de material, de cand il facusem pe Mirakuru - Miracle - Miracol. Si alte cateva ramase de la Making of costumatia de Zana Verde Fluturas ( #02 STD/SP). In plus, cateva bucatele de carton mi-au atras atentia ... Initial, pentru Tauras ma gandisem sa folosesc dopuri de pluta si scobitori si eventual niste bete de lemn pentru inghetata :))).


Tot ce imi amintesc este ca pur si simplu coseam bucatelele gasite... fara vreun tipar sau altceva. Am folosit ochi mobili, am cusut cu fir maro detaliile (imi ramasese un ghemulet micut de la alt proiect) si ... ma minunam ca am reusit din fragmentele gasite sa fac un cap care mai si semana a un pic cu personajul :))).
Picioarele au fost cele patru bucatele de carton, imbracate in sosete (apropo - am purtat putin sosetele acestea, erau foarte pufoase si dupa 3 sau patru purtari prin casa s-au ros cum puteti vedea... si serios ca nu le-am chinuit deloc, efectiv asa a fost materialul, foarte slab - s-a ros cred ca atunci cand le-am bagat la spalat, mai degraba).


Cand l-am terminat, nu imi venea sa cred. Am facut poze cu toate elementele si am reusit sa scriu articolul scurt in care le prezentam.
Ma bucur ca am reusit sa va si povestesc despre aventura respectiva. A fost foarte intersant si un maraton absolut dragalas :D. Abia astept sa mai salvam carti - la vara vom avea trei luni rezervate pentru asa ceva!

Ja ne!!

4 comments :

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Minunate toate: salteluța, perna, păturica...❤️
Nu prea sunt sigură cine este exact ultimul personaj creat de tine (scuze...), urmărindu-i viitoarele aventuri voi înțelege mai multe 👍
Bine că se înțeleg toți și nu se "bat" (ca între frați...👍) cine să stea în pătuț...
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza Taurasul / Vitelusul (pentru ca are ambele denumiri in carte :)).
Au amandoi patut :D Dar cred ca se inteleg oricum :P.
Puuup cu drag :D
Ma bucur ca iti place proiectul 💟

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Îmi place foarte mult scena și elementele tale de decor, cred că am mai spus.
Toate personajele sunt reușite! Si elementele de decor!
Felicitări! Pupici.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă iti multumesc :*! Mi-a placut enorm sa ne jucam impreuna pe tema aceea - neaparat sa mai repetam experianta la vara :D!!
pup cu drag !

Trimiteți un comentariu