duminică, 23 aprilie 2023

Elemente de recuzita (prima parte)


Buna!

Iata ca in sfarsit reusesc sa ma mobilizez si sa va invit sa pornim impreuna in aventura cu recuzita pentru cartea salvata la Provocari Verzi. In Ursuletul va prezinta: elemente de decor!, am reusit doar sa va arat rezultatul final, asa ca, am impartit materialul in doua, urmand ca duminica viitoare sa ne reintalnim la povesti pe aceasta tema, din nou.


Si iata-i pe protagonistii nostrii gata de aventura! Ursuletul, alaturi de Raza de Soare si Rukkusu - gata de a porni in aventura.


Am inceput cu ... patul. Acum, daca ai un pistol de lipit, sau chiar ceva lipici puternic (pe care sa il suporti) acesta se poate rezolva, rapid. Daca nu... atunci, te complici :)))))).
Din fercire, imi place sa gasesc solutii si nu ma feresc de complicatii. Asa ca, am inceput sa creez baza: am folosit carton, din care am decupat tabliile patului. Patru elemente, grupate doua cate doua.


Apoi, pentru ca iesea din discutie ideea de a lipi hartie, am decupat 4 elemente din fetru (doua cu doua), pe care urma sa le folosesc sa imbrac cele doua capete ale patului.


Pe partile care urmau sa priveasca spre exterior, am reprodus (incercat cel putin) modelul din carte. Intentionam sa si brodez, insa am renuntat in cele din urma, printre altele si din lipsa de timp.


Am lipit cele doua parti din carton intre ele, dupa care am montat husa din material, cosand pe margini cu feston. Pentru a putea atasa capetele patului, am gasit alternativa.... scai (velcro).


In imaginea de mai sus, urma sa fac si cea de-a doua tablie. Partea din mijloc (cu salteluta montata in cadru de carton - nu imi vine sa cred ca am uitat sa pozez...haha) este imbracata in acelasi material ca si tabliile.


Imagini din timpul lucrului - pentru ca in perioada respectiva eram in criza de timp, am lucrat putin chiar si  in bucatarie - cand rezemasem lucrurile pe.... sacii de faina :)))).


Si iata patul gata asamblat. Pe plan drept, sta cam subrezel - ma asteptam, ca sa zic asa, dar speram totusi ca benzile acelea de velcro sa ofere mai multa stabilitate. Insa pe ceva cum este iarba crosetata, isi mentine bine forma.


Pasul urmator a fost sa... incercam patul. Ursuletul a fost foarte incantat. Am inceput sa lucram asternutul: cu pernuta. Am folosit doua colturi ramase de la un proiect cu ie. Tot din ce resturile respective ii facusem si Razei bluza.



Pernuta este gata. Bucatica de material folosita pe patut va deveni o alta pernuta, pentru tauras. Am inceput insa lucril la paturici / fete de plapuma. Pentru patutul Ursuletului aveam de creat un model in romburi. Toate bune si frumoase - aveam nevoie de markerele pentru textile. Aveam un fel de material de bumbac asa ca am hotarat sa il folosesc pentru asa ceva - materialul era menit de fapt pentru afi laveta de sters praful, dar eu am folosit ca sa fac o alta ie candva ... :)).


Problema este ca tesatura era destul de larguta si s-a lucrat / desenat greoi. Am lipit materialul pe suport de plastic (de la cutia foarfecilor) pentru a se putea usca timp de doua ore. Dupa care am facut si celalalt segment, mai micut, ce urma sa impodobeasca patul Taurasului:


Aici... a fost ceva mai usor de decorat. Si amuzant. M-am mai relaxat dupa experienta cu romburile, cand aveam senzatia ca se decojesc efectiv varfurile de la markere si nimic mai mult :)). De data aceasta totul a decurs cu bine.


Pana sa se usuce cele doua fete de plapuma, am cusut cearceaful de pat al Ursuletului. Acesta aproape ca a adormit in patutul sau.... in timp ce eu priveam imaginea pe care urma sa o redau si cautam care sunt urmatoarele elemente ce trebuiau create.

Pana duminica viitoare, cand vom afla ce s-a mai intamplat, va doresc o saptamana minunata, in care sa se strecoare si proiecte creative :D.

Ja ne!!

10 comments :

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Ce idee minunata ai avut cu scaiul! Felicitări!
Mi-a placut foarte mult scena ta din poveste!
O seară frumoasă să ai! Pupici

Suzana spunea... [Raspunde]

Arata totul foarte simpatic, doar ca recunosc ca nu m-as incumeta la astfel de decoruri. Chiar ai talent la astfel de miniaturi. Felicitari!
Pupici si o saptamana inspirata!😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă da, m-a salvat scaiul :D
Ma intreb daca nu mi-ar fi fost si mai folositoare niste capse :))). dar nu am avut.
Ma bucur mult!! Iti multumesc :*
Puuup

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana la asta ma refeream acdn spuneam ca la mine ceva ce trebuie sa arate simolu, deobicei se complica :))). Dar ma bucur de fiecare data cand gasesc cate o solutie. patul poate fi desfacut - desi l-am facut pe masura cutiei de depozitare si nu il mai desfacpunand sub si pe el celelalte elemente de decor :))).
Ma bucur mult ca iti plac.
Imbratisari cu drag :*

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Ai realizat ceva frumos 👍 Fetele au grijă de Ursuleț ca de un bebeluș...dar cred că le-ar place și lor pătuțul...💚
Pupici cu drag ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza Si mie mi-ar placea patutul :))))).
🤐😅
Ma bucur mult ca iti place :*
Pupici cu draaag!

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Într-un asemenea pătuț visele vin singure! Tot ansamblul ini crează o stare de liniște și calm, ce frumos ar fi sa putem face și pentru noi atât de ușor mobila!

CARMEN spunea... [Raspunde]

Noapte buna! Somn usor si vise placute, domnule Urs! In asemenea pat si cu asemenea lenjerii nu se poate dec^ta sa visezi frumos!
Felicitari pentru idei, Rux draga!
Pupici si îmbratisari ♥

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso nu-i asa? Si case si tot ce avem nevoie :))).
Eu as fi in stare s arenovez tot apartamentul. Dar nu mai reusesc nici macar sa reorganizez una alta ca ba da unu cu nu stiu ce de o saptamana nu mai stiu de minem cand se potoleste il apuca pe altul si uite asa.
Sunt chiar mandra de mine ca nu o dau in depresie, cu toate chestiile astea, de anu de zile :)))).
Pup

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN domnul Urs multumeste mult de tot!! A zis sa iti spun ca imi face plangere ca i-am bagat patul la cutie .. i-am zis ca sa zica merci ca nu si pe el :))))))).
Iti multumesc mult!! Ma bucur ca iti place.
Pup pup!!! 🌷

Trimiteți un comentariu