marți, 4 aprilie 2023

Gainusa cea motata (S13/52)


Stiti episodul acela cu Tom cand isi pune scobitori sa ii tina pleoapele? Cam asa... Bine, nu am prea dormit in ultimele nopti. Ieri a trebuie si sa dorm in sufra (si asta nu e o problema, doar ca as prefera sa ma anunte, ca m-ar scuti de neplaceri si efecte secundare). Afara toarna in continuare.....

Stau langa Kouki si incerc sa ma concentrez - am reusit sa bifez prima tema din transformările creative de aprilie 2023 ! :D Si sunt foarte fericita - vorba aceea, nu atrecut ziua chiar fara sa fac nimic creativ (ca activitati am tot avut). 


Luna aceasta reciclam cofraje de oua. Prima tema este figurine. Si initial voiam sa fac 2 testoase... doar ca forma cofrajelor de care dispun nu ma ajuta deloc. Am vrut sa fac si un personaj de poveste si m-am lovit cam de acelasi inconvenient - si cand te gandesti ca am avut si cofraj din acela mare.... dar  cred ca a fost folosit la transport la un moment dat.

Timpul trecea si eu nu gaseam niciun fel de rezolvare pentru ideea initiala, a testoaselor. Uitandu-ma insa la cofraj (care a castigat dreptul de pensionare si transformare creativa pentru ca i s-a desprind capacul, haha), am vazut in el potentialul de a deveni o... gainusa.


Am vazut la un moment dat o gainusa simpatica si m-am gandit ca mi-ar placea sa avem si noi una, mai ales ca se apropie si Sarbatoarea Pascala. Am cautat pe google sa vad daca mai gasesc imaginea, sau macar ceva asemanator. Daca vreti sa incercati si voi, va las aici filmuletul pe care l-am descoperit:


Cum am procedat eu?
  • am decupat din cutie fix partea pe care o puteti vedea in fotografia anterioara filmuletului - intai mi-am trasat forma pe cutie - nu este chiar simetrica, dar nici nu urmaream acest lucru
  • nu am decupat partea din fata a pieptului si am refolosit cele doua bucatele din laterale pentru creasta si cioc
  • am franjurat marginile dupa cum urmeaza:

  • dupa cum spuneam, o bucatica din laterale am transformat-o in creasta (daca nu ma inseala memoria era sistemul de prindere de capac, de unde se desprinsese aceasta din urma si bucatica are un fel de model in relief care mi s-a parut potrivit pentru creasta) si am colorat-o cu ... o Carioca:


  • din bucatica situata in partea opusa  (cea cu ajutorul caruia se inchidea capacul, intrand in orificiul din aceasta) am facut ciocul, pe care l-am colorat cu creion acuarela, cu ajutorul pensulei din cutia de creioane) - am uitat sa fac poza, probabil ca eram mult prea atenta la capacelul in care aveam apa
  • am lipit creasta si ciocul cu banda dublu adeziva 
  • am desenat ochii tot cu o Carioca (din cutia primita prin anii 90, haha):

Si gainusa a fost gata! Rukkusu a fost incantata de noua ei prietena si eu le-am surprins in fotografie, in curtea casei, pe iarba, sub ciresul inflorit:


Aveam niste oua verzi foarte simpatice, dar nu erau la vedere - posibil sa fi fost mai in spate puse si sincera sa fiu, nu aveam forta sa ma catar sa ma uit in vitrina. Nu am vrut sa pun oua din frigider (sa nu cumva sa le fac omleta pe drum. hahaha), asa ca am apelat la niste minunatii incondeiate:


Gainusa noastra nu este doar o figurina simpatica, ci si un personaj in poveste! Si... mai este si cat se poate de functionala :D.


Deja ne gandim ce proiecte vom mai face din restul de cofraj! Si incercam sa mentinem ritmul! Ne vedem maine la miercurea fara cuvinte :D! Dar si cu o noua provocare verde!
Ja ne!!

18 comments :

camdandusler spunea... [Raspunde]

So cute, thanks for your sharing...

copilarim spunea... [Raspunde]

@camdandusler I am glad ou like it! Huggs :)

CARMEN spunea... [Raspunde]

foarte draguta, gainua ta motata! Si ouale ei sunt foarte frumoase! Am si eu cateva oua asemanatoare, cumparate dintr-un muzeu de arta populara din Oradea. Le pun mere la loc de cinste intre ornamentele de Paste.
Noapte buna, pupici

MNiko spunea... [Raspunde]

Văzusem la un moment dat un cocoș ( sau era tot găina?) din acelasi tip de cofraj, dar pastra doar un ou ,era tăiat cumva în diagonală.
Nu am privit încă filmuletul , o să revin probabil că știu unde în găsesc, dar am înțeles bine din explicațiile tale, metoda de functionare. Am remarcat costumația lui Rukkusu, minunată, probabil ai scirs zilele trecute de ea, dar eu sunt iar în urmă cu știrile. Încerc să recuperez cat mai curand posibil.
Ouăle încondeiate sunt superbe. Sunt chiar ouă-ouă sau sunt de lemn?

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

O decorațiune foarte utilă este găinușa ta! Și este și ușor de făcut. Felicitări!
Și la mine bate vântul foarte puternic și plouă....nu știu azi,dar voi aftpeste 30 minute....in orice caz este foarte frig.😐



Zi frumoasă să ai!❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN ma bucur mult ca iti place! Si mie mi-a ramas in minte de cand am vazut ceva asemanator (dar nu mai stiu ncii cand anume si nici pe unde, insa era tot cam ca ce se poate vedea in video).
Sunt superbe astfel de oua incondeiate. Si eu le tin intr-un vas de cristal (cred). Le-am luat acum pentru poze pentru ca erau cele mai la idemana :D. Plus ca sunt superbe.

Pup cu drag :*

(ps imi place sa admir astfel de oua pentru ca fiecare este unic in felul lui)

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko da, am vazut si eu cocosul cand cautam ideea asta :D. Foarte reusit si el. Dar eu voiam sa stric cat mai putin material si sa il folosesc la maxim ;)))) - Piticii.. ce sa-i faci. :)))
In filmulet taie putin diferit, decupand apoi. Eu am incercat sa tai din prima - am incercat sa desenez - daca te uiti la film cred ca iti va fi mai usor sa estimezi forma si sa tai direct cum trebuie. Nu am folosit capacul pentru cioc si creasta ci tocmai portiunile pe care le strica la decupare :)). lateralele.

Ma bucur mult ca iti place costumatia. Luni am scris :)). Dar simt de parca ar fi fost tare de mult - in ultimele zile am avut iar tot felul de tatonari. Iar luni a atins apogeul. Bine ca si azi noapte nu am dormit la mine in camera - ca fix pe la 3 noaptea cand am fost sa imi iau ceva de acolo era sa lesin. Ca iar a dat cu ceva.. noaptea. Iti dai seama, cand dormi si nu te poti apara.

Ouale sunt chiar oua. Si eu le iubesc. Parintii le-au cumparat acum ceva vreme - cred ca unul a fost primit dar nu mai stiu (nu am fost implicata direct de accea). Mi-am dorit mereu sa imi iau si eu - am fost odata la buc la Muzeul taranului Roman si am vazut o expozitie, dar nu aveam nici macar un leu in buzunar.. Noroc ca fusese intrarea gratuita atunci.Mi-ar placea sa imi iau de lemn cateva ca sa ma joc !Am avut unul rosu cand eram mica, la Buni.. dar habar nu am daca mai e sau nu (au fost ceva probleme cand s-a renovat.. care nu au tinut de mine.. (cand zic asta ma refer ca eu cand e vba de renovari prefer sa am bine puse lucrurile... si accesul celor care lucreaza sa fie limitat si controlat...😅😶 pentru a evita.. situatii..)

Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă da- am avut noroc, desi iti zic sincer ca mi-a cam pus probleme la capitolul lipit mai ales (cu carioca si cu creioanele acuarela m-am descurcat - apropo, culorile acuarele pe care le am eu sunt minunate pentru ca nu miros.)

Ma bucur ca iti place si iti multumesc. Imi e draga gainusa :D! (apropo - vezi ca sunt seturi pentru craft cu oua de polistiren puse in cutie de plastic - in caz ca vrei sa decorezi asa ceva si poti folosi apoi si suportul cum vrei tu! :D de exemplu: set 12 bucati oua )

Azi nu a plouat inca dar ... sa vedem.
Vremea in sine e suportabila.. :D
Pupici!!!

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Ce frumoasa este găinușa! O lași singură? Sigur ai ouă pentru mai multe :) Pfff dacă aș avea timp... Dar și acum scriu din autobuz, până ajung... E de reținut ideea.

Suzana spunea... [Raspunde]

Ce dragut a iesit gainusa! Si impreuna cu cele doua incondeiate e un ansamblu minunat!
Multumesc pentru priveliste, draga Rux! 😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso sa stii ca m-am gandit la acest aspect. Sa vedem :))) Mai am inca trei teme cu cofraje de bifat: cosulet, flori si ceva creativ ..haha.
Timpul ca timpul. Dar cu betele in roate e mai dificil :))). Mai ales ca unii sunt experti in a plasa bete din astea cand mi-e lumea mai draga ... :)).

Pupici :*
(faci si tu? :D hihi!!)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana si am avut si noroc!! Pentru ca nu a trebuit sa pictez si cofrajul :D A fost culoarea potrivita.
Ouale parca i-au dat asa... ceva special. Nu? :)
Ma bucur ca iti place!!

Pupici cu drag :*!!

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Mă gândesc să fac, cred că am și cofraj galbiniu

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso al meu a fost pentru 8 oua. :)de cate ori ma uit la gainusa ma pufneste rasul. Este atat de simpatica :)))))). Sa iti faci macar una ca este dragalasa!
Pupici

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Cine este mai mândră în foto: Rukkusu cu hainele ei frumoase (de care nu a ajuns cum să se plictisească...) sau găinușa cu 2 ouă (și vopsite...)?! 👍
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza O luna cel putin nu iese din costumatie (sper.. ca nu prea am timp de alta.. haha) asa ca ar fi bine sa ii placa :D.
gainusa nu isi mai incapea in pene - doua oua asa frumos incondeiate. (ador genul acesta de oua ...)

Pupici cu drag💗

Diana spunea... [Raspunde]

Ce draguta este! Ideea de a pune si oua e faina tare! E un suport pentru oua pe care mi-l imaginez in mai multe "exemplare", pe masa de Paste. ❤
La un moment dat, tot decupand eu din cofraj (nu aveam idee ce sa fac) am ajuns la forma aceasta a cofrajului, doar ca ceea ce e la tine corpul gainii la mine era ciocul, iar locurile pentru oua erau... ochii! Mi-am imaginat-o cu basma! 😂 Dupa ce am colorat ciocul si am conturat sprancenele (!) mi-am dat seama ca voi reusi ceva de "groaza"! Deja vedeam ochii infundati in cap, cute intre sprancene... asa ca am renuntat (am ramas cu bucata de cofraj - poate-mi amintesc si termin de colorat de Halloween) 😊
Bine ca nu am avut acces la surse de inspiratie - probabil ca ai fi intalnit la mine pe... verisoara gainusii tale. 😊
Felicitari!
Imbratisari cu drag! 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana sa stii ca daca nu ar fi fost rupta parea ce trebuia sa devina coada, as mai fi facut una. Asa tot doua am, dar diferite si ma privesc acum de pe masa :))).
Si eu am decupat la fel la floricele :)). Am vrut sa fac si altfel de personaje dar stii.. am cumva limitari de a folosi anumite materiale (plus ca de la suportul meu nu prea imi iesea ce avusesem initial in plan.. hahaha). Abia astept sa vad mai bine ce ai facut - doar am zarit pe fuga de pe tel :D.
Hahahaha- vai neaparat sa o pastrezi - sigur ii vei da de cap si coada la un moment dat si va iesi fenomenal- tu faci niste personaje geniale.

Pai nu e timpul pierdut!! Si Pompilia a facut o pereche. Ar fi super :D
Pup cu drag !!!💗🌸

Trimiteți un comentariu