joi, 27 aprilie 2023

Hikari Making of (Reflexii in oglinda 09)


Buna!

Luni v-am aratat cateva poze cu Hikari si a ramas ca astazi sa va povestesc cate ceva despre proiectul pe care l-am pregatit pentru  #08 Salvam Papusi // Save the Dolls: Colectionand Lumini / Sclipiri..

Ideea mi-a venit pe cand pregateam papuselele pe care Micaela le-a salvat pentru premiile de la Provocari - mai precis le definitivam costumatiile.. si am gasit cateva ghemulete pe care le aveam ramase de la alte proiecte. Cand am vazut atatea sclipiri, mi-am zis ca pentru respectiva tema s-ar potrivi minunat (initial as fi vrut sa fac ceva cu un Licurici, dar nu am gasit ce aveam nevoie).


Rukkusu mi-a fost alaturi in timp ce lucram - mai intai am facut partea de jos a rochitei, pe andrele, combinand trei tipuri de fire. Imi place enorm combinatia - cred ca daca as fi avut fir pufos si pe maro, ar fi mers de minune pentru costumatie de albinuta.


Dupa aceea, am inceput sa lucrez partea de sus, atasand cu ajutorul crosetei fir de baza tricotata. Am lucrat cu una dintre crosetele mele cu maner cauciucat (ce mult imi plac - cred ca meritam sa imi fac asa un cadou - croseta de 2.5mm pe care am folosit-o ani de zile este foarte subtire si se lucreaza destul de dificil cu ea, insa, imi ramane foarte draga).


Si apoi, am ajuns la ultima parte, lucrata tot cu croseta, dar ceva asa... cum nu am mai lucrat pana acum. Tot ce imi amintesc este ca am luat mai multe ochiuri cumva pe croseta, ca si cand ar fi fost andrea.. Imi era dor sa improvizez :))). 

Acel fir de sus a fost cel care mi-a dat ideea sa fac rochita luminoasa :D. Are niste sclipiri fantastice. Mi l-a luat Mami acum cativa ani si tare mi-ar placea sa mai gasesc.


Ok... mai am o poza de before, dar am uitat sa pun si eu ceva pe papusica.. si era fara haine. Asa ca, ma prezint din timpul spa-ului de salvare, cu poza de mai sus. In cazul in care va intrebati de ce e doar capul... ei bine, are gatul rupt. In rest, parul arata suficient de bine incat sa nu fie nevoie sa insist prea mult cu spalatul: am folosit apa calduta si rece, solutie de spalat biberoanele de la Frosch (fara parfum), putin sapun de rufe si otet alb pentru limpezire. I-am scos cioturile de la cerceii originali (atat avea) dupa spalare, ca sa nu intre apa. Si am folosit un pix ca sa fixez capul pe el.
Pentru fata (si corp) am mai folosit si un buretel din acela alb (mai numit si magic) pe care mi l-am luat pe cand puteam comanda de pe Aliexpress. 
Dupa ce am spalat parul l-am sters usor cu o laveta si apoi l-am pieptanat cu grija, si l-am lasat sa se usuce.
Acum... problema cu spalatul papusilor este ca, daca se foloseste ceva cu parfum, mai ales la cele care au parte cauciucata (cum are ea picioarele).. intra de nu mai iese. Oricum... e suficient sa fie o pufaitoare in zona sau orice sursa parfumata. Acesta este unul dintre motivele pentru care eu ma misc incet cand vine vorba de papusi salvate. Trebuie sa treaca prin procesul de spalare, dar si prin procesul de dezparfumare, care dureaza diferit in functie de parfum / material. Am incercat la asta mica  ceva ce am citit pe internet: am lasat-o in apa cu ceva otet (picioarele). Parca s-a mai dus un pic, dar va trebui sa mai repet pentru ca luni eram in intarziere si voiam sa fac pozele (acesta este motivul pentru care in poza zilei , de sus, cu Rukkusu apare doar rochita... hahaha).


Nu am poze (ati scapat) de cand am facut pantofiorii - am taiat niste pluta dintr-un dop, am facut un sablon din carton si apoi am decupat din pluta talpile. Am facut un fel de feston de jur imprejur cu acul si cu firul cu sclipici (care este ca si cel galbior de la partea de sus a rochiei. Apoi am luat o croseta mai subtirica (banuiesc ca un 1,5mm dar nu sunt sigura) si am crosetat de jur imprejur de doua ori. Dupa care am format calcaiul, apoi am mai crosetat o data in partea din fata, apoi bareta.. si cam atat. 


Apropo de pluta, am folosit o bucatica pentru a fixa ceva mai bine corpul de cap... Gatul are o bucatica lipsa sus (si sistemul de prindere e in cap. in afara de asta, e ok. Poate candva o sa il repar mai bine, deocamdata sa rezolv cu picioarele si mai vedem :D). 
I-am prins parul intr-o codita (exista o urma a fostei cozi) si i-am pus cercei - sunt de la o surioara mijlocie pe care o cheama Aya Cherry (Lol Tweens). Mi s-a parut ca i se potrivesc de minune ei.
Si iat-o pe Hikari, in toata „sclipirea” ei, plina de reflexii:




Apropo - are niste ochisori absolut superbi, nu vi se pare? Acest mulaj a aparut in 1993 si este o Skipper, nu o Stacie - mereu le incurc. Mai precis, o cheama Splash 'n Color / Miami Skipper, din 1997. Vazand cerceii originali, cred ca acestia pe care i-am pus eu, sunt chiar mai dragalasi.


📸

Inscriu  fotografiile de mai jos in tabelul gazduit de Carmen, preluand rubrica  „ Reflexii in Oglinda ” initiata de Sorin 
” Dacă doresti să participi, publică într-un articol pe blogul tău, o imagine sau un clip, pe care tocmai le-ai vazut în "oglinda" (poate fi si cea retrovizoare) ”


 

Desi, cam toate fotografiile de azi au avut reflexii, prin ele :). Dar mi s-a parut dragut cum se vad cerceii  care ii vin ca si turnati :D si... au reflexii. 😅 Si, desigur, sclipirile rochitei, in caz ca voiati sa o vedeti in detaliu.

Apropo de Skipper, ce mult mi-ar placea una in varianta negresa (sau AA, cum se mai spune) -dar, sunt mai rare... De fapt.. si cu ea am avut mare noroc - a salvat-o Micaela si, pentru ca are acest defect la gat, o voi pastra eu. Hihihi.😅

Ja ne!


10 comments :

camdandusler spunea... [Raspunde]

So cute , thanks for your sharing...

copilarim spunea... [Raspunde]

@camdandusler I am glad you like it! Thank you :)

CARMEN spunea... [Raspunde]

eleganta, frumoasa, gratioasa! Daca mai e si desteapta... nu e adevarata! ☺☺☺☺ (din bancurile cu blonde)
Sunteti harnice si inventive, felicitari! Cerceii sunt superbi!
Pupici si imbratisari ♥

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN avand in vedere ca desi are gatul rupt.. ”nu si-a pierdut capul” (:D)
Ma bucur ca iti place - cand ma uit spre ea vad nimai sclipiri. E chiar dragalasa.
Puup :*

Suzana spunea... [Raspunde]

Superbe detaliile. Imi placuse costumatia, insa vazand etapele, imi place si mai mult. Pantofiorii sunt de vis...
Cerceii arata perfect, intr-adevar!
Pupici si seara frumoasa, draga Rux! 😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@SuzanaMa bucur mult ca iti place - am avut ceva emotii la pantofi - pentru ca pluta se cam sfarama / rupe. Dar am reusit in cele din urma. :D
Si i se potrivesc chiar mai bine ecat posesoarei initiale. Ei i-am dat niste cercelasi cu ceva floricica.
Pup cu drag :)

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Imi place foarte mult rochia, pantofiorii și cerceii! Si păpusa este foarte frumoasă, iar hainutele o fac si mai frumoasa!
O zi frumoasa! Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă este asa dulce... chiar ma bucur. Nu aveam nicio Skipper ca ea. Mie imi plac mult papusile Barbie din anii 80-90.. :). Atunci nu am avut. prima papusa mi-am luat-o eu cand am implinit 30 de ani :)))). ASta dupa ce ii luasem lui ralu. am zis ca poate merit si eu una.
Si de atunci ... s-au facut ceva mai multe. Dar nu regret.

Ma bucur mult ca iti place cum a iesit tinuta. Puuup

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Rukkusu s-a distrat cu hăinuța cea nouă 👍
Dar ceea ce s-a dezvoltat pe parcursul imaginilor, transformările lui Hitaki parcă sunt din povestirile SF transcrise de mine...🙃🙂 câte mai se întâmplă cu păpușile de-a lungul anilor...
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza da... crede-ma ca aici transformarea e destul de minora... cand voi reusi sa ajung pe la cazurile aparent irecuperabile, o sa avem multe de descoperit :)))
Imi plac povestle tale - din fiecare e ceva de invatat si mi le reamintesc pe foarte multe dintre ele, sub forma de mini filmulete (atunci cand citesc povestile se transforma in film).
Puup!

Trimiteți un comentariu