vineri, 28 aprilie 2023

Making of - Set cu Puzzle (si tema PV #09)


Buna!
Marti va spuneam ca voi reveni astazi cu detalii despre Fii Creativ - cu un Puzzle (S16/52). Inca de cand am vazut materia prima pentru lunile aprilie si mai, m-am gandit ca mi-ar placea sa fac... un puzzle. Apoi cand povesteam despre ce teme sa facem in cea de-a treia serie la Provocari Verzi - teme propuse de voi, din discutiile pe marginea subiectului s-a ajuns si la puzzle.

Si uite asa, mi s-a deschis ocazia sa ... ma joc cu aceasta tema. La incepurul lunii, nu stiam decat ca.. vreau sa fac puzzle din cofraj. Dar nu eram foarte hotarata ce si cum. Initial voiam sa fac piese, apoi m-am gandit la alternativa de a il face deja montat (cu piesele sugerate prin contur iesit cumva in relief). Mai exista si varianta sa fac un singur proiect pentru Transformarile Recreative si Provocarile Verzi.



Apoi a venit momentul sa stau fata in fata cu acest capac de la cofraj si... iata ce a urmat. In primul rand, am avut ocazia sa incerc aceasta ustensila de emboss - in imaginea de mai sus se vede (sper) cum incepusem sa schitez in laterale forme de puzzle.


Dupa ce am „schitat” sau facut santurile, am colorat cu un auriu. Dar nici atunci nu stiam exact incotro ma va duce proiectul.


Am luat creioanele acuarela si cu pensula am inceput sa iau culoare de pe varful creionului si sa .... colorez. A durat o vesnicie, dar mie mi-a facut foarte bine la acel moment. A fost ca o terapie. M-a ajutat sa trec peste faptul ca nu ma simteam, ideal.


Dupa elementele de puzzle laterale (care voiau sa fie ceva tufe de verdeata :)) )  a urmat gardul. Am adaugat si printre el verde, apoi am uitat sa mai fac poze. Am folosit culorile din trusa (mai putin negru)ca sa colorez piesele de puzzle. Imi mai ramasesera vreo 3 spatii pe laterala si...


... am incercat sa aplic pe culorile din setul pastel putina apa pe varf sa vad daca merg si ele sa fie folosite ca acelea acuarela. Si... au mers:


Acum, nu stiu daca functioneaza si pe hartie, atunci cand desenezi - dar voi incerca la un moment dat. Mi-a placut si m-a destins activitatea. Faptul ca nu aveau miros (ca si acrilicele) deloc.. m-a ajutat mult.


Acum ca a trecut ceva timp si sunt bine uscate, am invitat-o si pe Rukkusu sa faca doua poze cu suportul puzzle. Mie mi se pare foarte foarte frumos efectul acela dat de culori pe cofraj. Voua?


Rukkusu a fost etuziasmata si a zis ca ai vrea unul, mai mare, pentru joaca - desi nici acesta nu e de lepadat :D. Ia uitati-o!!

Revenind la moment in care am lucrat puzzle-ul decoratiune, Raza de Soare a facut atunci cateva poze (doua le-ati vazut deja marti). Si acestea sunt celelalte doua:




Se vede ca vopseaua inca nu era chiar uscata-uscata. Oricum, acum ma gandesc care va fi al doilea puzzle pe care il voi pregati... hmm (ca tot nu am mai avut timp de puzzle-uri in ultima vreme...). Oare sa fac unul 3D? Ar fi o idee :))). Ceva micut.. si mai simplu asa ( „ce glume ai in tine Rux” - cum ar spune cineva ).

#09 Salvam Papusi // Save the Dolls: Puzzle - 26 aprilie - 23 mai (23:55) 

Ja ne!!

8 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Un puzzle 3D 👍 neaparat! 😊 De ce sa nu incerci?!
Dupa ce se vor usca bine culorile... Ah, am vrut sa zic sa dai cu un lac protectir, dar acum mi am amintit ca tu nu suporti mirosul😬
Asa ca .. Proiectul tau e gata. Felicitari! 🤗
Un start bun in weekend 😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN Ma bucur mult ca iti place - ma gandesc sa incerc cu lipici de orez sa vad. L-am folosit pe post de lipici la decoupage si s-a comportat bine. Nu stiu ins acat ar sigila. Deocamdata, asta e :).
Am mai incercat un mini puzzle 3D cand am facut saniuta pentru podoabe de pom.
Pupici cu drag :)

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Ce puzzle vesel și ce bucuroase sunt păpușile! Îmi place cum a ieșit si cum se vad culorile pe cofraj!
Să ai un weekend minunat! Pupici

Suzana spunea... [Raspunde]

Ideea cu a face formal decuparile este perfecta. Eu am folosit-o nu pentru un puzzle ci pentru a trasa niste linii adancite pe o felicitare si a forma spatii diferite de colorare, iar liniile raman albe.
Faina lucrarea si fetele par sa se fi bucurat de noua jucarie.
Pupici, draga Rux! 😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă si mie imi placecum se vad - nu ma asteptam - sunt creioane colorate, pana la urma. Am luat cu pensula culoare... de pe varf :))). A durat o gramada, dar mie in acea perioada mi-a facut foarte bine.. pentru ca aveam nevoie sa fac ceva care sa nu ma oboseasca foarte tare, sa imi tina mainile si mintea ocupate si sa nici nu miroasa... asa ca.. a mers :))).
Si da.. le-a placut si papuselelor rezoltatul :D
Puup!
weekend minunat iti doresc si eu :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ma bucur mult ca iti place!! O idee foarte buna ai avut - si eu am incercat sa fac in asa fel incat sa se vada mai bine liniile trasate. Am folosit un fel de auriu... :D Alb ar fi fost desigur mult mai evident, dar nu aveam ce trebuia :). Insa acum ca am si acel embosser voi mai incerca :)
Iti multumesc mult:*. Pupici!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Idei, idei, idei...dar dacă rezulta o bărcuță pentru ape mici, line ?!...
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza ah.. barcuta aceea ca sa mergem sa ne plimbam cu ea,nu? Pana la urma si o barcuta e buna, trainica sa fie, daca iaht mai greu :D Musau sa fie insa si ceva colace de salvare, e necesar :)) pentru orice eventualitate.
Puuup!!

Trimiteți un comentariu