duminică, 16 aprilie 2023

Paste Fericit - cu oua inedit vopsite.


Hristos a Inviat!

Iepurasul Codita, despre care ati putut citi ieri, a fost astazi in misiune. S-a plimbat nerabdator prin casa, pentru ca ma auzise ca vom primi niste oua speciale si... nu voia sa rateze ocazia sa se pozeze cu ele.




Pentru inceput, l-am gasit pe pervaz, cocotat pe doua bucatele de lemn pe care le-am primit de la Tati, admirand de zor floricelele aduse de Mami. De niciunde, a aparut o buburuza vesela, cu un cos plin cu oua mici mici mic, rosii.


Pe cand el era ocupat cu descoperirile facute, eu am pregatit decorul. Si nici nu am erminat bine ca... spatiul creat a fost invadat pana la refuz! 
Stati asa... ca iesiti din cadru! le-am zis... dar cu cine sa te intelegi. mai ales ca, Raza si Rukkusu gasisera in frigider, intr-o cutiuta, ouale aduse de parinti si... le si aranjasera „cu atentie” pe ici, pe colo, dupa cum urmeaza:
Un ou rosu, primit in dar de la prieteni dragi, nu putea lipsi din poza, asa ca a luat loc pe aripa dreapta a Gainusei motate. Locul de langa el, a fost luat de catre oul vinetiu. Pragatit de Tati, intr-un experiment inedit - cu rezultate deosebite. Locul oului decorativ, verde (care a luat loc pe spatele Gainusei Pusa), in cosul lui Rukussu, a fost luat de catre un ou de bibilica, putin cam ranit la transport - a se citi ciocanit pe o latura. In cele din urma, Raza a luat celalalt ou de bibilica in brate, asigurandu-se ca nu va pati nimic....


Apoi Rukkusu a zis ca si-ar dori o poza cu toate ouale prezente mai sus... pentru ca visa la o vanatoare de oua..


Buburuzei i-a placut mult ideea.. si s-a alaturat si ea gastii (in poza e si oul ciocanit, dar se ascunsese dupa fratele lui intact :))). Mititelul).


Le-am trimis pe Gainuse la locul lor, pe masa... si oul mititel a prins curaj - acum se vede mai bine, asezat comod si in siguranta, in cosul buburuzei.


Mi-am amintit ca am o poza cu ousorul mititel, de cand abia fusese vopsit, in compania unor oua mai maricele - pozele mi le-a trimis atunci Tati.


Si celalalt ou pititc, alaturi de unul mare, care a iesit fenomenal de frumos, nu vi se pare? Nu stiu decat ca unele oua au fost fierte in ceai (cele mai verzulii si cu o coaja mai lucioasa) si restul in....


.... ia sa vedem,  ghiciti? Cele care au o coaja cu aspect „pietros”, mat. De parca ar fi venite din spatiu... purtand toata galaxia in ele.


Azi noapte am primit si lumina... ne-a adus Tati. Si am aprins candela! Rukkusu nu a putut lipsi si am profitat sa facem o mica felicitare virtuala, ca sa va dorim, inca o data, Paste Fericit! Sa fie cu sanatate, cu liniste si pace in suflet, cu lumina si bucurii.

Ja ne!

8 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Nu cred ca am vazut astfel de culori. In ceai nu am incercat niciodata, insa am inteles ca se pot vopsi materiale destul de interesant.
Faina colectia de imagini, draga Rux!
Zile de Sarbatoare Pascala cat mai frumoase si luminoase! Pupici!😘❤️

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Paște Luminos! Superbe forografiile. Nu știu cu ce ar putea fi vopsite acele ouă din alte galaxii:)))...chiar sunt curioasa!
Eu am vrut sa le fierb cu urzici,dar nu am mai coborât la râu să culeg. Așa că am fiert doar în coji de ceapă pentru ca îmi place foarte mult culoarea rezultată .
Pupici

CARMEN spunea... [Raspunde]

Paste fericit, Rux draga! Sanatate, pace si lumina! ♥ pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana sunt foarte interesante, pe viu arata chiar mai fascinant.
Nici eu nu am incercat, dar stiam ca, cel putin ceaiul de fructe de padure (pe care il evit de cand i-a facut rau lui Buni de la aromele adaugate) pateaza si s-ar putea obtine culori roz, rosu, violet, destul de bine cu acel ceai.
Cred ca Tati a folosit totusi alt fel :))).

Ma bucur ca iti plac!!
Imbratisari cu mult drag!
Paste fericit!! 🥚🐇🐰🌷

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă Iti multumes mult!! Si tie iti doresc la fel :*!!
Ma bucur ca iti plac :)
Cu urzici cred ca ies verzui, nu? Ca si la spanac - auzisem si de varianta aceasta. Si mie imi plac tare mult in coji de ceapa cum ies (le zic mereu foi de ceapa, haha nu stiu de ce). Dar nu am avut deloc :))). Imi mai placea sa pun si floricele, frunzulite... in ciorapi fin. Ieseu minunat. Poate anul viitor :)

Cele galaxie sunt fierte in... vin :))))). De la sulfiti iese coaja asa. :O.
Dar nu stiu sa iti zic exact cum a procedat Tati (tine secretul deocamdata... nu mi-a zis nici mie :))) - desi cred ca eu si Ralu semanam un pic cu Tati, ca ne place sa tot facem inovatii si incercari prin bucatarie... haha)

Pupici :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN Paste Fericit!!! :*
Iti multumesc mult pentru urari, asa sa fie.Si la voi, din belsug!
Pupici!!!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Toate fotografiile sunt minunate - cum minunate sunt și ouăle, "curat" bucățele de meteoriți sosite la o sărbătoare specială...😇👍
Ce bine că ai o gașcă atât de jucăușă 😃
Sărbători cu lumină ❤️
Hristos a înviat ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza Adevarat a Inviat !!
Ma bucur mult ca iti plac - si mie mi-au parut inedite :).Gasca aceasta ma mentine in forma. In fiecare zi avem intalnire pentru poza zilei - Rukkusu petrece timp cu ceilalti, asa ca automat ne vedem cu totii.
Pup cu drag :*

Trimiteți un comentariu