luni, 10 aprilie 2023

Raza de Soare si Floarea de gutui japonez.


Buna!
Cea de-a sasea tema de la Povocari Verzi este Salvam Papusi // Save the Dolls: Flori pentru Florii.  Avand in vedere ca este o perioada destul de incarcata, am incercat sa alegem ceva cat se poate de lejer - ca sa ne si jucam putin, printre picaturi. 
Eu mi-am propus sa incerc sa vin cu cate un proiect in fiecare zi de luni (cel tarziu marti), ca sa pot „bifa” tema in decursul unei saptamani. Initial, ma gandisem sa realizez doua proiecte - unul am reusit sa il fac, al doilea, este cumva pe pauza - dar poate reusesc sa il termin si pe acela, pana la sfarsitul seriei a doua (adica 25 aprilie) - eu pot inscrie doua proiecte lejer pe tema, stiti ca Ralu nu prea mai poate misca pe partea aceasta creativa (desi am cateva proiecte facute de ea despre care sa va povestesc, cand voi reusi sa ma ocup se de acestea).


Pentru ca de Paste era obiceiul acela de a ne innoi, si cum lui Rukkusu i-am facut deja o rochita cu ajutorul bacghetei magice, intentionam pentru tema Flori penru Florii, sa ii fac ceva si Razei de Soare. Planul inital, era cu totul altul - dar stiti si voi cum se intampla - iar a aparut altceva. Nu am renuntat nici la ideea initiala...
Totusi... saptamana trecuta am vrut sa fac o narcisa ... :))). Am gasit eu niste margelute (o alta punguta) din care nu incercasem..  Si m-am bazat pe memoria mea de elefant(a) ca sa reproduc din memorie modelul.. Totul a mers bine, pana cand a iesit altceva ... 😅. Clar aceste margelute nu merg la acest model - efectiv nu mai aveam cum avansa, pentru ca nu iesea si am facut si eu altceva (ca sa salvez cumva onorabil ceea ce lucrasem pana atunci).
A iesit floricica din imaginea de mai sus.


Raza de Soare era langa mine atunci si .... cum se uita asa insitent la floricica, m-am inveselit si i-am asezat-o pe buclele rebele. S-a potrivit de minune! Iar eu m-am gandit la florile de gutui japonez (stiti, pomisorul acela ornamental, cu flori superbe).


Pe atunci, aveam inca in plan celalalt proiect, ba chiar incepusem vioi lucrul la o parte din el (v-am spus ca am testat lipiciul acela la stick). Dupa care l-am abandonat pentru ca nu imi placea cum se contura - am folosit ceva coli de la niste facturi mai vechi si, asta nu era chiar o problema, doar ca, nu eram eu multumita de anumite detalii cum ieseau si nu aveam timp de asa ceva acum - mai bine il las pentru cand am mai mult ragaz).
Dar dupa cateva zile, uitandu-ma la floricica, mi-am zis.. ce ar fi daca i-as face Razei de soare o banderola ornata cu aceasta floricica?



Am luat o agrafa pentru hartii colorata (verde) din cutiuta si am indreptat-o cat am putut eu de bine (cu mana - pentru ca, daca folosesc clestele se rupe materialul colorat) si cu un ac, am recut un fir de ata gen mouline verde (ramas de la proiectele trecute) prin spatele florii, apoi l-am prins de baza. Se vede putin de fir (am lasat intentionat, ca sa para niste frunzulite.


Raza a fost foarte incantata si, dupa ce i-a aratat ce a primit si lui Rukkusu, si-a pus banderola primita in par:



Acum are si ea inca un element nou la tinuta ei si ... abia asteapta sarbatorile. Eu ma bucur ca am reusit sa salvez floricica pana la urma si sa transform ceva ce parea a fi fara cap si fara coada - in cazul acesta fara petale si fara forma, intr-o floricica micuta care a devenit piesa centrala a unei banderole.


Acum, ne pregatim pentru urmatoarea tema - urmeaza sa scriu textul, sa fac pozele si asa mai departe... probabil imi va lua destul de mult timp, ma concentrez cam greu - vremea asta ma adoarne. Nu cred ca voi veni prea curand cu fila de jurnal (o incepusem vineri, dar... a ramas suspendata in aer.. prea multe si prea apasator; candvadupa sarbatori :D).

Sper sa reusesc si celalalt proiect... ca mi-ar placea :). Si stiu sigur ca le-ar placea si fetelor (sunt de fapt doua proiecte, haha).

Ja ne!

12 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

oooo asta da surpriza! Dupa minunatele narcise, o minunata floare de gutui japonez! Chiar perfect a iesit! Felicitari! Esti o mare specialista in imbinari de margelute!
Pupici si îmbratisari! ♥

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN as vrea eu sa fiu :)).
Dar a fost curat noroc ca am reusit sa salvez dezastrul initial :). Recunosc :D

Ma bucur ca iti place si tie cum a iesit pana la urma si iti multumesc :*!!

Imbratisari cu mult drag 💟

Suzana spunea... [Raspunde]

Arata... perfect! Un alt impuls pentru a incepe si eu, doar ca nu ma incumet inca. Felicitari pentru noua floricica, ce ii sta perfect in par!
Pupici si seara frumoasa, Rux!😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ah chiar ma bucur!! :D Inseamna ca am reusit sa o salvez bine floricica (dar nu am intrebati cum, ca habar nu am😅)
Am zis ca o sa imi caut o lupa speciala care se prinde cumva sa poti vedea ce lucrezi - poate reusesc saptamana aceasta ca vazusem o oferta la Lidl.
Tin pumnii sa ataci subiectul cat de curand - sa stii ca pe la inceputuri eu faceam tot felul de improvizatii cu sarma... si ma chinuia talentul sa cos cu ac normal (pana gaseam margelute prin care sa treaca... ohohoh).
Puuuup cu drag :)

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Ai salvat situația foarte bine, nu m-am gândit că e făcută din greșeală așa. Arată foarte bine.
Când hainele nu erau la un click distanta și nici în magazine nu prea erau, era un eveniment sa te înnoiești de Paști. Un element nou pentru Raza de soare și i se potrivește perfect.
Eu am o lupă prinsă pe un fel de cordeluță, este din Spania, nu știu dacă la noi se găsește. Pe Ali sigur, că e chinezească.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso am lucrat modelul de la narcisa dar nu se lega deloc - probabil de la margelutele astea.si atunci am incercat sa salvez cumva ce reusisem sa lucrez.
Nici mie nu imi venea sa cred ca incepe sa capete un aspect de floricica insiratura initiala :))).
Da era chiar dragut atunci - mie imi place. Apropo de click distanta... sa stii ca am observat ceva - eu de exemplu nu clickuiesc decat atunci cand efectiv imi sunt ingradite toate libertatile si miscarile si cand nu pot crea eu ceva. in rest poate sa ploua cu oferte ca nu ma atinge. E ca un fel de ... incercare de a crea un echilibru. Ca un fel d ejoc care sa scada presiunile pe care nu le mai pot duce :))). Si functioneaza.

Cam asa cred ca este si lupa de la Lidl din promotia asta. Sper sa mi-o gaseasca ai mei. (au de fapt doua modele unul pentru lucrat pe rotund si celalalt cred ca e pt citit si eu le vreau pe amandoua.:))) Dar momentan, fix acum, nu a ajuns Tati acolo... suntem zapaciti de vremea asta ciudata, Ba e soare, ba e nor, ba e vant...ametitor.
Puuup

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Îmi plac foarte mult floricelele margelite de tine! Floarea de gutui japonez a ieșit minunat. Felicitări! Spor în tot ce ți-ai propus!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă si mie ii este draga! Iti multumesc tare mult si iti doresc si eu la fel !!
Pup cu drag :)

MNiko spunea... [Raspunde]

Știi, e ca la modelul meu de felicitare cusută, când am greșit și mi-a iețit altceva. Dacă nu spuneai că nu iese ce vroiai nici nu am fi știut că ai vrut să faci altceva. Floricica e minunată, iar felul în care ai transformat-o într-un accesoriu de păr pentru Rază de soare este perfect. Felicitări!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko da da da!! :)) Asa e. Bine, nu mereu am asa noroc sa dreg greselile (mai am cateva chestiute pe care nu am reusit sa le recuperez, dar si-or gasi ele la un moment dat un loc :D.
ma bucur mult ca iti place! Raza de Soare e incantata - ca prea stateau buclele alea asa...atarnate, acum cu floricica are o terminatie si coafura ei rebela :)))
Pup cu drag

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Acum, ce să scriu ?! Raza are un păr atât de bogat că îi stă bine cu ornamente - mai ales floricica frumoasă pe care ai realizat-o...
Rukkusu este o prietenă/colegă bună...oricum ea este drăgalașă cu fundiță în păr....
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza Raza are un par rebel :))). Momentan asa i-l tin prins majoritar in cocul acela rebel. Si cele doua bucle mai linistite separat, - Floricica mai echilibreaza putin balanta :))).
Rukkusu nu se poate despari de fundita :)))))
Pup cu drag 🌷

Trimiteți un comentariu