joi, 13 aprilie 2023

Reflexii ... blonde 😅. (Reflexii in Oglinda 07)


Buna!

Pe cand ma gandeam despre ce sa scriu azi ( si ce reflexii sa surprind), mi-am reamintit ca am povestit la un moment dat despre perioada cand am fost... blonda. O perioada scurta, in 2005. Nu am foarte multe fotografii de atunci, poate si pentru ca lucram, eram la facultate si ... nu prea aveam timp. Sau, daca mai am cateva, sunt cred de la evenimente la care am luat atunci parte (sigur este una si o inserez mai jos pentru ca.. are reflexii 😂)..

In fine... povestea e cam asa: pana la acel moment, singurele chestiuni radicale (trec peste tuns, pus ocazional bigurdiuri sau spalat cu Klorane - un sampon care accentua fie reflexiile roscate, fie cele castanii din parul meu, in functie de ingredientul planta - am folosit doua) pe care le facusem in ceea ce priveste parul au fost, in ordinea lor urmatoarele:
💇in 2002 mi-am facut un semi-permanent :))) - asta pentru ca imi placea mult cum imi statea cu snurulete - chiar atunci a aparut si domnul snurulet prin excelenta in viata mea: Dodo.
💇 un an mai tarziu, dupa ce am bagat peria sa il pieptan la un moment dat, a urmat o tunsoare facuta de Mami (si imi statea dragut pentru ca parul se ondula natural) si m-am vopsit de cateva ori cu hena (roscat) si mi-a crescut foarte repede parul - in toamna era destul de lung (cand am incercat si hena negru... vai ce experienta... hahaha nu stiam cu sa mai scap de namolul acela din par😅, dar dupa cateva limpeziri, efectul a fost foarte frumos)
💇pana in vara/toamna lui 2004 am fost foarte cuminte si mi-am lasat parul in pace, dupa care am inceput sa folosesc un nuantator aubergine - Ralu folosea unul blond nu mai stiu cum (tot ciocolatiu).
💇in 2005 am schimbat nuantatorul (nuanta mai bine zis) cu ceva mai ciocolatiu.. dupa care in martie, dupa ziua mea, am zis... ce ar fi sa ma fac.. blonda. 

Cu vreo 20 de cm in minus (care se inverzisera la decolorat si au trebuit sacrificati - cine ar fi zis ca un nuantator poate avea acest efect.. pf) aratam cam asa, cu un blond ciocolatiu:


In fine, poza de mai sus e facuta pe 10 aprilie (deci trecusera cam 2 saptamani de cand ma vopsisem si eram cam in perioada in care ne aflam acum, ce coincidenta!), Parul meu parea mai saten decat era, mai ales daca era prins in codita - cum s-a intamplat atunci. Venisem in Pitesti si m-am intalnit cu colega si prietena mea Alina si am iesit la plimbare cu Dodo (pentru Dodo veneam la fiecare sfarsit de saptamana, oricat de obositor era si se lasa mereu cu smiorcaieli cand trebuia sa plec.. 😅). Si cu ocazia aceea am facut si cateva poze. Fotografia de mai sus este facuta intr-un loc care astazi nu mai exista, din pacate - acum e acolo o cosntructie „moderna„ 😒 cum se tot poarta (de birouri si alte chestii).
Inainte era ceva camin... sau gradinta cu mult spatiu verde si desigur erau si acesti pomisori decorativi adorabili). Tot atunci am facut si urmatoarele doua poze:


Eu printre floricele -nu stiu daca pomisorul mai exista, pentru ca, intre timp, au reamenajat si acolo cu pavele, mai putin spatiu verde si, implicit, pomisori. Cu siguranta insa, din pacate, locul din poza de mai jos a fost desfiintat:


Era locul meu preferat in plimbarea cu Dodo - un gutui japonez absolut minunat....O feerie. Erau si lalele care apareau la baza, in acel rond - cred ca se vad un pic frunzele. De altfel, poza de mai sus am mai avut-o pe blog la MFC, dar nu m-am putut abtine sa nu o pun si azi, pentru ca e minunata. Numai uitati-va la el cat de scump e, nu? (si e si cu hamul rosu de piele, pe care cred ca l-a ros - pentru ca o perioada dupa, sigur a fost in lesa... hahaha)


In poza de mai sus (facuta pe 5 mai, acelasi an) se vede ceva mai bine blondul meu :)). Acesta este si motivul pentru care am zis sa o adaug. Alt loc, care nu mai exista: acum spatiul verde este pavat cu dale... tz tz tz..  marea piata din fata Primar.iei (Ca nu era de ajuns ca centrul arata ca drumul lui Oz, galben serpuit. In fine... de gustibus.)
📸

Inscriu  fotografiile de mai jos in tabelul gazduit de Carmen, preluand rubrica  „ Reflexii in Oglinda ” initiata de Sorin - 

” Dacă doresti să participi, publică într-un articol pe blogul tău, o imagine sau un clip, pe care tocmai le-ai vazut în "oglinda" (poate fi si cea retrovizoare) ”
Si pozele cu reflexii, realizate in 26 aprilie (seara tarziu, dupa servici,  in oglinda din camera) si 28 aprilie (era intr-o joi seara - stiu sigur pentru ca era si ziua prietenei mele Sandra, dar mai fusese in acel an si Romanian Music Awards, organizat la Sala Palatului, la care fusesem si eu, cu echipa Roton, unde lucram pe atunci - in plus, mai era si Joia Mare - urma Pastele).



Cea de-a doua poza este facuta de colegul nostru - a fost o seara draguta. Plina de peripetii amuzante. De exemplu, aveam o pereche de ciorapi (dres) foarte draguti, asortati cu rochita (da.. era o rochita de la copii, cu Betty Boop, parca) si, in momentul in care m-am asezat, a plesnit cumva in genunchi si s-a dus firul. M-am asezat incet, nu am atins genunchiul de nimic. Am defilat cu geanta in fata genunchiului apoi.. nah :)))

Si ma opresc aici.😂😅 
Ja ne! 

18 comments :

ileana-carmen spunea... [Raspunde]

Frumoase fotografii si frumoasa si sincera povestea ta. Ma gandesc sa particip si eu din nou la Miercurea fara cuvinte si sa-mi vizitez mai des prietenii virtuali. Un motiv ar fi si faptul ca m-ai vizitat de curand si astfel m-am gandit ca ar trebui sa revin aici on-line mai des chiar daca grijile si probemele reale sunt intotdeauna prezente. Multumesc!

CARMEN spunea... [Raspunde]

ce amintiri dragute! o asociere interesanta de reflexii ☺☺☺ Oh Doamne cum zboara timpul!
Dodo era un dragalas ♥ dar acum il ai pe Kouki, care tot o scumpete mica e ♥
Fotografiile sunt superbe ♥ Mi-a placut mult luminozitatea din fiecare.
ganduri bune si îmbratisari , plus pupici ♥

copilarim spunea... [Raspunde]

@ileana-carmen iti multumesc mult! :)
Si eu am lipsit de nevoie o bucata destul de lunga de timp. Problemele reale imi acaparasera cu totul viata... din toamna insa am revenit pe blog si mie cel putin aceasta activitate mi-a facut un mare bine. :)
Mi-ar placea tare mult sa revii - asta este o veste minunata!!
Imbratisari cu mult drag :*!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN ma bucur ca iti plac :D. Promisesem ca revin cu poze cu mine blonda :)). Iata-ma. Hahaha.
Iubitul de D avea atunci 3 ani. Hihih. Ce vremuri lipsite de griji .. luminoase. Si ce de verdeata era.. si ce bucurie sa stau printre flori :).

Nici nu incape indoiala. Kouki e speranta mea luminoasa :D. Sa stii ca desi povestesc de multe ori cum facea unul, cum face celalat, nu i-am comparat nicioadata (De fapt eu nu prea fac comparatii, mai degraba observ. :))

Abia astept sa se aseze putin lucrurile sa merg cu Kouki la mesteacanul lui Dodo sa faca „gradina”... haha nu ma incanta deloc acest obicei de a scormoni pamantul (dupa ce isi face nevoile, daca e pe iarba), dar vorba aceea... cine stie, poate ca il invat sa scoata buruienile sa ma ajute sa facem un solar... hahahahahahahah - mai ales ca daca vrea morcovi... sa faca bine sa si munceasca 😂😂😂😅)
Ma bucur ca i-au placut pozele - as zice ca ma definesc, desi sunt vreo 2 ani de cand am facut ultima poza afara.. :)).

Pup cu drag!!

Rajani Rehana spunea... [Raspunde]

Beautiful blog

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Ești frumoasă și Dodo era un scump. Un bulgăraș de zăpadă iubitor. M-am bucurat să vă văd. Ai un zâmbet minunat, de mult vreau să îți spun asta.
Sunt a treia care spune: și eu am lipsit o lungă perioadă, am scris foarte rar, am uitat cu lunile de blog. Dar am revenit în acest an și mă bucur că am făcut-o. Am avut multe probleme, încă am multe, dar dacă stau departe de blog oricum nu le rezolv. Micuța comunitate de aici și handmade-ul mă ajută să evadez și să mă relaxez. Problemele nu dispar dacă îmi refuz această bucurie, doar mă stresez mai tare.

Suzana spunea... [Raspunde]

Nu pot sa mi te imaginez cu snurulete! Ce de-a amintiri! La mine sunt multe estompate si nu am facut niciun efort sa mi le reamintesc. Mi se par multe disparute in neant...
Oricum colectia de imagini este minunata!
Pupici si noapte buna, draga Rux!😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Rajani Rehana thank you! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso iti multumesc mult :* - vezi, am fost si eu putin blonduta :D (Ralu a mea in schimb era blonda spre alb cand era bebe, haha si ea si-a facut nuante de blond mai deschise ... ca sa fiu sincera am fost un pic dezamagita ca mi l-a deschis doar atat... haha, desi cei care nu stiau ca nu sunt blonda, credeau ca asa e parul meu, natural, pentru ca arata destul de bine... la inceput, ce s-a intamplat dupa aerul conditionat.. e partea a doua.

Sa stii ca inca mai zambesc - ma ales atunci cand citesc/scriu in mica noastra comunitate, cand filmam zambeam atomat la camera.. cand mi-a disparut zambetul, spre final atunci cand cu schimbarile de la yt, m-am oprit).
Ai perfecta dreptate!! Asa este. In plus noi cumva formam o comunitate deja - cu multa intelegere (pentru care sunt recunoscatoare), ca o mica familie care se sustine si unde gasesti mereu un motiv de bucurie.
Pup cu drag :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana si poza cu snurulete o am pe blog, mai mult ca sigur - este prima mea poza cu Dodo, din 21 noiembrie 2002 :).
Multe amintiri - si foarte multe despre care nu prea am vorbit. :))) Dar, poate e cazul sa povestesc cate una-alta, de ce nu. Cand se iveste cate o ocazie :P. Macar ne mai amuzam, impreuna.
Si apropo de amuzat, chiar am o pozna de-a lui Dodo legata de parul meu snurulete de povestit :)))). Poate chiar la urmatoarele reflexii - sa vad daca gasesc poza cu snurulete cand ma uit in oglinda :)))).
Sigur vor aparea atunci cand te astepti mai putin - asa se intampla :*
Puuuup cu drag si multumesc :)

Diana spunea... [Raspunde]

Rux! Primul meu gand cand te-am vazut in aceste poze a fost: "Fa cumva sa poti iesi din casa!" ❤ Stiu cum e cu iesitul, cu poluarea, cu chimicalele, dar gandul scris mai sus a tasnit, efectiv!

Dodo a fost un minunat! 💕 Kouki este un minunat! 💕
Nu stiu cat l-ai putea dezobisnui pe Kouki sa nu "sape" dupa ce isi face nevoile 😊 pentru ca - am inteles - e un alt mod de a-si "marca" teritoriul. Imposibil nu e, totusi. Am avut in grija o boxerita care arunca pamant la vreo doi metri in spate dupa ce-si facea nevoile - cand le-am dat-o inapoi proprietarilor (am avut-o pentru a o "educa" sa mearga in lesa) mai arunca vag (dadea din picioare fara prea multa convingere - cred ca a inteles ce vreau de la ea atunci cand smuceam lesa usor daca "sapa") 😊

Si acum, ciocolatiul! 😊 E nuanta care mi-a placut cel mai mult de-a lungul timpului! Mi-am vopsit parul de se mira lumea ca-l mai am! 😄 Am inceput pe la varsta de 20 si ceva de ani, cand blongul natural (spic de grau) incepuse sa se inchida. L-am avut si rosu-morcov, roscat si vanat, blond nordic, saten inchis, roz si verde (astea cu vopsea de oua, si trebuia sa am grija sa nu se ude!!!) 😂 Doar de negru m-am ferit, stiind ca greu voi scapa de negru. Acum il las in pace, 'ca mi-e lene sa-l mai tot vopsesc cand incep sa se vada readacinile. Mai sunt cativa cm si tot parul meu va avea culoarea :de la natura". L-am avut si permanent, dar n-a tinut mi mult de-o luna (cofeza mi-a si spus ca n-o sa tina).

Noh! Amintirile tale - faine de tot amintiri! ❤ - au tras de firul amintirilor mele. 😊
Frumoase si fotografiile!
Te imbratisez cu drag! 😘 💗

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Amintiri minunat de frumoase!!!
Aaaa, și Rukkusu este interesantă !
Pupici cu drag ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana Doamne Ajuta!! Eu ma straduiesc 🤞😅 (dar uite ca nici macar azi nu am fost scutita de ...😷, asa se mai distreaza unii).

Ai dreptate. Doi minunati :D.
Cel mai cel e cand facea/face gradina prin casa... Cel mare a aranjat la vremea lui o canapea in sufra.. asta mic nu s-a lasat mai prejos (are model mai nou si canapeaua asta. Traisca paturicile :)))))).

Chiar ma gandeam ca ar fi amuzant un mozaic cu schimbarile de look. haha ca sa fiu in trend.
Ai poze ?:)))))
Imi place mult sa vad schimbarile de gen. Sa stii ca eu am avut un negru de la hena si a iesit relativ ok.. adica na. Oricum m-am vopsit cu ea doar o data. apoi am bagat nuantatorul.. Vai cu ala imi statea asa bine (aubergine.. vineti cumva, frumoasa nuanta. a avut si Dodo un varf de snur facut cu putin nuantator. :)))

Ma bucur ca au avut acest efect - ador sa ma plimb prin amintiri (nu doar ale mele) si cred ca mai ales amintirile fericite ar tebui scuturate de praf des ca sa ne binedispuna si sa atraga alte amintiri de gen.

Ma bucur ca iti plac!
Pup cu draaag :* 💗💕

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza ai vazut ????!!! Meriti un premiu. Rukkusu s-a blonzit special pentru fila aceasta de blog :))))).
Ma bucur mult ca iti plac :* Le-am impartit cu drag
Muuuuah 💟

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Amintiri neprețuite! Îți stătea foarte bine vopsită blond... m-am făcut și eu blondă o singură dată...în pandemie :)))
Și Dodo a ieșit foarte bine în acea poză.
Uzzi roade lesa, nu hamul, am schimbat vreo 3 până acum din cauză că le roade. Când am cumpărat ultima dată (e pe kg ) ne-a întrebat vânzătorul ce câine avem și i-am aratat poza, ne-a zis ca lesa aceea este pentru câini mari și puternici, nu pentru piticanii....iar eu i-am zis că în piticania asta s-a reîncarnat un lup.....e a treia lesă pe care o rupe/roade :))))
Foarte frumoase pozele....pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă hahaha. Lesa nu o putea roade, dar hamurile, daca faceam greseala sa il las cateva minute nesupravegheat cand veneam de afara.. ce minute .. cat sa merg sa ma spal pe maini sa ma spal.. ca sa il iau si pe el la spalat labute etc.. il aranja. Pe ham. Cand a mai crescut insa nu mai facea asa :).
Si apropo de numere.. cand am mers sa il luam pe kouki eu nu stiam cat e de mic.. si ai mei au zis ca e micccuttt.. :))) le-am zis ok. luati lesa de bichon bolognese.. au venit cu o chestie... :))). I-au montat-o la adapost cumva pe o parte :)). Noroc ca aveam hamul lui Dodo in rucsac, il luasem cu mine.. si l-am strans un pic ca altfel nu aveam cum sa il plimb pe pitic.. :)) Care nu era chiar asa de mic

:* ma bucur ca iti plac :*!
Puuup

ps: acum ca exista peruci, mi-as lua toate culorile. asa de amuzament

Diana spunea... [Raspunde]

@copilarim
Hai, ca-s tare! (de cap) Pur si simplu am uitat ca am vazut-o pe Rukkusu aici, (aproape) blonda! 😄 M-au "acaparat" pozele cu tine si am uitat total!

Nu am poze. Nu-mi place sa fac poze - cele mai multe poze pe care le am sunt cele "obligatorii" (pentru documente, in general) si cele in care sunt "prinsa" fara sa stiu. Ma incrunt urat de tot cand vrea sa ma pozeze cineva (efectiv, stric pozele oamenilor cu mutra mea) 😊

Pupici! 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana hehe :*
Am cautat un blond care sa fie cam in ton cu ce avusesem eu.. mai inchis asa. Spre saten. Este, de fapt, o suvita lunga pe care speram eu sa o pot folosi la proiecte. Cred ca Ralu a cumparat-o la un moment dat.

Si... ce, ti se pare ca eu sunt foarte fotogenica??? :)))) :* Ar trebui sa exersezi si s aiti faci poze, s-ar putea sa iti placa (apropo incercasem la un moment dat sa imi fac cate o poza pe zi. a durat foarte putin dar a fost amuzant, in cele din urma - desi atunci mi se parea ca ma stramb ca toate cele... haha)

Pup cu drag 🌷

Trimiteți un comentariu