luni, 3 aprilie 2023

Rukkusu si Liliacul.


Buna!

Si... cum a inceput saptamana voastra? A mea super fain - cu soare... acum toarna (=ploua). Totul a fost bine pana dupa-amiaza, cand a aparut primul semn... ca ceva se pregateste. Apoi seara am fost pusa in fata faptului: n-am ce cauta in camera mea. Dar... din fericire, totul ok in sufra, motiv pentru care, suntem in deplasare la noapte :))).
Poate va voi povesti la urmatoarea intalnire cu jurnalul (l-am mutat vineri), pentru ca acum, as vrea sa vorbim despre lucruri dragute! Poate va intamplati cum a decurs intalnirea dintre Raza de Soare, mesagera mea Provocari Verzi si... Lidie!


Ei bine... deja stiti ca in tema #05 de la  Salvam Papusi // Save the Dolls, ne-am propus sa o cunoastem pe Lidie! Nici nu am terminat bine de pus in scena povestea, ca ea a si batut la usa! In Regatul Florilor este foarte mare agitatie - se pregatesc de Florii!! Desigur! Asa ca, vizita a fost una scurta. Ne-am gandit sa profitam de cunostintele vaste ale Lidiei in materie de flori, dar si de tinute inspirate de flori ( nu degeaba are cheita magica!) si sa ne innoim, pentru sarbatorile Pascale!


Nici nu a plecat bine Lidie, ca Raza de Soare si rukkusu au inceput sa imi aduca tot felul de lucruri!! Abia am reusit sa fac cateva poze! Mi-au adus:
  • bucatele de plasa pentru pus la geam (cea alba, ramasa cand am taiat pe dimensiunile geamului
  • folie alimentara (si scoci, dar nu se vede) - cu ajutorul carora am incercat sa fac tiparul 😅
  • cateva panglici (din care am folosit doar verde si mov - fix cele care nu se vad in poza 😂😂
  • cateva fire de mouline (sau ceva asemanator pentru ca este mai subtire)
  • o floricica movalie care ne-a si inspirat
  • blug


Trebuie sa recunosc ca mi-a trecut o data prin minte (dar cu viteza luminii) gandul ca as putea sa fac ceva inspirat de liliac, dar eu tot cautam materiale pentru lalele, sau flori de cires. Haha. Pana la urma... tot singur s-a facut si proiectul acesta (vorba vine singur, ca eu am fost executantul, dar in ideea ca a iesit probabil ce a fost menit sa iasa 😅).
Partea de sus a rochitei (planul meu initial era o rochita de blug brodata pe poale cu lalele... ) am cusut-o ... in baie (unde am fost pentru ceva timp in exil, cat s-a aerisit sufrageria). M-a ajutat foarte mult sa trec peste moment si am terminat de cusut la fix, pentru ca deja imi inghetasera mainile :))).


Motiv pentru care am uitat de poze cu desavarsire. Ajunsa inapoi in sufra am trecut la fusta. Si mi-a venit ideea geniala (pentru cineva care habar nu are de croitorie) sa fac o fustita simpla(😂😂😂) pe trei nivele.
Habar nu am cum se procedeaza, dar, ca sa nu uit, notez:
  1. Am pus materialul plasa (care este foarte moale si placut) in doua si am cusut pe partea desfacuta (care urma sa vina sus) ..insailat. Cand am ajuns la capat am tras si s-a incretit cat sa fie de aceeasi dimensiune cu bluza -  abia la acel moment mi-a venit ideea sa cos fusta de bluza - initial voiam sa fac un cordon cu maro, dar...
  2. Am insailat pe o latura panglica de organta (are culoarea liliacului spre visiniu) si am incretit  pe masura ce coseam, fixand cu ace bold panglica pe partea deja cusuta, alba. Cand am obtinut dimensiunea dorita am taiat panglica am asigurat-i la capat si din ce a ramas am taiat doua bucati egale pentru maneci. Apoi am cusut partea de organta de cea alba.
  3. Am repetat episodul incretire si cu o panglica de satin verde, care are culoarea frunzelor de liliac. Bucata ramasa am asigurat-o si m-am gandit ca ar merge si ea folosita la tinuta - inca nu stiam unde.
In imaginea de mai sus este Rukkusu la probe, cand imi reamintisem ca am si telefonul pe langa mine asa ca am facut o poza.

Am atasat fusta obtinuta de bluza realizata din blug, obtinand o rochita. Am cusut partea de fusta la spate (pe dos, evident) si am pus doua capse la bluza pentru a o putea inchide. Am atasat manecile (asta probam cand am facut poza) si am cusut floricica de lemn si doua margelute  intr-o parte (undeva la imbinarea intre partea de blug si partea de jos a rochitei.

Dupa care am brodat doi „ciorchini” de flori de liliac cu nod frantuzezc si frunze, formand un fel de funda pe piept (plus 3 nasturei tot din noduri si frunze deasupra manecilor.

Din panglica verde am facut o funda, pe care am montat-o pe o agrafa mov pentru coli, pe care am transformat-o intr-o banderola.


Apoi am realizat ca minunatii pantofiori verzi ai lui Rukkusu au suferit un accident (s-a desprins materialul verde intr-o parte...) si ne-am gandit ca ar fi cazul sa facem ceva. Am luat un dop de pluta, am taiat talpi - cu un cutter si am gasit niste fetru ramas de la un proiect mai vechi (un elefantel facut pentru micul H). Am facut intai un fel de sabot, dupa care am atasat si un fel de jambiere. La fix pentru ca, tocmai cand am terminat, Lidie s-a intors ca sa vada ce am facut:


Nu am mai reusit sa facem poze suplimentare, dar poate vom mai povesti luna aceasta despre tinuta, daca va place... sau despre incaltari.


Inainte sa plece din nou, Lidie ne-a spus ca floarea care ne-a inspirat, liliacul este simbol al prieteniei eterne!  Ne-am bucurat - iubim mult liliacul!! 


In cee din urma. Fericita ca are o costumatie noua, Rukkusu a fost protagonista unei foarte scurte sedinte foto! Nu de alta dar... a fost o zi luuuunga care se apropia de sfarsit :D.


I-m mai facut insa o poza pe cand scriam articolul, iar ea ma privea cu atentie intr-un decor putin haotic :))))). 


Ah, am uitat sa spun ca si-a schimbat si cerceii :D. Mi-a atras atentia :))). Au o forma cam ca de ... ou.. cu partea dinspre varf alba, si cu cea dinspre baza verde. E asortata :).

Si acum ma grabesc sa public articolul.

Ja ne!!



12 comments :

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Am crezut că păpușica croșetată,Lidie,este Mihaela din desenele animate de pe vremea mea:))))....
Îmi place cum ți-a ieșit ținuta lui Rukkusu. Felicitări!
Zi frumoasă să ai!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă haha pe Mihaela inca nu am reusit sa o crosetez - e pe lunga lista :))))). Dar sper sa reusesc sa o bifez anul acesta 🤞❣
Iti multumesc mult si ma bucur ca iti place :)! 💗

fiordaliso spunea... [Raspunde]

E atât de frumoasă rochița! Cred că Rukkusu e in al nouălea cer, eu așa as fi in locul ei! Cât ai migălit la ea! Și mie îmi place liliacul, mă bucur să aflu ce simbolizează! Fundița e cireașa de pe tortul cu liliac!

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso ma bucur mult ca iti place! Cel putin, asa pare a fi! :D
Sa stii ca a fost un proces ... foarte interesant :)))). Liliacul tot imi apare in cale. :) Am si o paturica liliac :).
Daaaa fundita. Efectiv s-a vrut facuta :)) Nici acum nu stiu cum de am reusit sa o fac sa stea asa pana la urma :)))).
Stai sa vezi incaltarile! Au cum ar veni calcaiul si spatele cumva descoperite... va trebui sa fac niste poze sa se vada mai bine. Imi plac mult. Poate incerc sa mai fac :) - pe Licca vin foarte bine.

pup cu drag :*

Suzana spunea... [Raspunde]

Mintea mea este pe modul haotic, dupa cateva ore petrecute in rearanjarea balconului si a fost mult mai complicat decat haosul vostru...Pe cuvant!!!
Faina prezentarea, rochita si da, da, liliacul este o floare minunata! O iubesc atat de mult!
Pupici si felicitari pentru o noua minune, draga Rux!😘❤️

Diana spunea... [Raspunde]

Rochita pe care o are Rukkusu e superba! ❤ Are o nota de mare eleganta cu nastureii aceia, cu fundita (cred) din piept. E mortala! Si incaltamintea imi place cum arata. Si-mi place centura Razei!
Micuta Lidie nu se simte un pic eclipsata?! 😊
Felicitari! Ai migalit, nu gluma!
Eu nu ma pricep sa fac fundite. Bine, corect ar fi: nu ma pricep NICI la fundite. 😊 Imi place culoarea fundei si-mi place luciul.

Ganduri de bine, Rux! Pupici! 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana oh, dar noi avem o mica jungla in balcon. :))) Am tot avut tentative de imblanzire dar ... au avut si altii tentative de poluare fix atunci, motiv pentru care am tot amanat...
Dar si cand este gata, nu? Ahh ce mult imi placea sa pasesc in balcon si sa fiu inconjurata de flori, totul sa straluceasca si pur si simplu sa fie ca o micuta gradina.

Ma bucur ca iti place si iti multumesc!! :) Si noi iubim, din familie liliacul - are o semnificatie aparte. Stra-strabunica mea, Carolina avea liliac in curte - Buni imi povesteste mereu. Maia (bunica mea) avea liliac in curte si eram cea mai fericita cand inflorea si eram acolo. Si Tanti (matursa lui Buni ) avea - ne placea sa o vizitam cu orice ocazie :D.

Pupici cu drag :)!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ma bucur asa d emult ca iti place! Este departe de a fi perfecta, dar cu putina bunavointa, cu cateva aranjamente, este chiar dragalasa.

Da are trei nasturei (din nod francez - un fel de bobocei de liliac). si da sunt doua buchetele de liliac pe post de fundita pe piept.

centura Razie (hihih - ai observat-o :D) este o bratara-martisor pe care am primit-o de la mami candva in anii trecuti. Are o hello kitty pe ea hihi - cap de pisicuta. M-am gandit ca i se potriveste .

Ah Lidie vine dintr-o lume in care dimensiunile sunt relative - eram oricum cam pe fuga si abia am reusit sa o prind prin cadru :))).

Iti multumesc mult - sa stii ca am migalito-orbecait, ca sa zic asa. :)))

Nici eu nu ma pricep :)))). Stiu ca se faceau funde mari tinand doua degete (sau manutele) paralele.. daaar, deobicei eu tineam mainile :))). Cum necum, dupa mai multe incercari gandite (ca sa zic asa), am zis fie ce o fi si a iesit fundita (dar cum exact, nu as stii sa iti zic.. haha).

Si mie mi-au placut cele doua panglici salvate acum ceva vreme (verde si mov). Imi place sa salvez lucruri de acest gen... :)).

Ganduri de bine si de la noi (Kouki e langa mine). Pupam cu drag!!!!💟

MNiko spunea... [Raspunde]

Hai ca nu ratasem asa tare rochița lui Rukkusu. Este minunată, foarte elegantă si arat foarte profi(profesionist). Esti o adevarată artistă. Felicitări!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko oh eu am o multime de pagini deschise - nu am reusit sa ma concentrez sa las doua ganduri coerente... :)) Rad ca najh, rasul face bine - cica.
Ma bucur mult ca iti place rochita - a fost ceva nou pentru mine si chiar imi doream de mult timp sa incerc. Mi-ar placea sa invat sa fac ceva de gen si la masinuta (deocamdata e tot la aerisit..).
Iti multumesc mult!
Pup!!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Wow - minunată curelușă are Raza ! Rukkusu este frumoasă ca o bombonică ! Cât de frumoase sunt toate trei:Raza, Lidie și Rukkusu !!!
Pupici cu drag ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza cu hello Kitty, :D Hihi. Cum am vazut-o am si zis ca s-ar potrivi cu tinuta ei, si din fericire a mers la fix!
Ma bucur ca iti place :),
Si ma bucur ca iti plac toate trei!
Imbratisari cu drag 💗
Pup!

Trimiteți un comentariu