duminică, 2 aprilie 2023

Rukkusu si Mini Gradina (Detalii)

Buna! 
Cine a uitat frigiderul deschis? Spuneti drept! ❄🥶❄...... Rukkusu mi-a reamintit ca am promis aici Mini Gradina - Fii Creativ! (S12/52), sa va povestesc mai multe despre cum a decurs aventura creativa. S-a asezat langa Mini Gradina si nu s-a miscat de acolo pana cand nu am facut poza zilei. Apoi... a trebuit sa ma ocup si de pozele mai vechi, din timpul lucrului:


Astazi va vom povesti pasii parcursi - e bine sa profitam cat sunt amintirile proaspete (la ce frig s-a facut, e posibil sa se pastreze mai mult - dar mai bine, nu riscam, hahahaha) si va invitam sa pattrundem impreuna in povestea mini gradinii.


Pentru suportul in care venea asezata cutia de conserve bleu, am folosit o baza pentru banda adeziva - am gasit una care nu avea la interior nimic imprimat. Am folosit si bete de inghetata, carton - am decupat pentru inceput doua cercuri, unul cu diametrul cat interiorul suportului pentru scoci, a doua putin mai mare decat diametrul acesteia.


Am mai strans si alte materiale, pe care ne-am gandit ca le-am mai putea folosi:
  • o ciupercuta recuperata de la o decoratiune
  • cateva fire red heart detroit ramase de pe la paturici si alte proiecte
  • o chochilie de melcusor oferita in dar de un melcusor salvat de pe stevie anul trecut (dar care pana la urma nu a mai asteptat sa ajunga inapoi in natura ....
  • doua rondele de lemn, de la Tati :D


Deja ati vazut operatiunea conserva, in articolul cu proiectul finalizat, ce a participat la transformarile (re)creative de luna trecuta. Asa ca astazi va arat operatiunea bete de inghetata :))). Pe care le-am taiat cu ce am avut:  cu foarfeca. Le-am netezit marginile (pilit) cu acel obiect (care este de fapt pentru calcaie, dar mi l-au luat ai mei ca sa ii pilesc lui Kouki gherutele - intre timp a primit si o pila a lui, de la Ralu).


Ideea mea a fost sa alternez: bucata cu partea rotunjita, mai mare, cu bucata de mijloc (am taiat in trei parti fiecare bat). Am ales ca bucata de mijloc sa fie mai micuta, tocmai pentru ca mi s-a parut ca seamana foarte bine cu ideea de gard. Ca sa atasez bucatelele obtinute de baza, am folosit banda dublu adeziva.


Am lipit spre interior partea imprimata cu logo - se poate vedea mai sus. Am calculat eu cum m-am priceput.. si teoretic ar fi trebuit sa ii ajunga ce aveam - nu mi-au ajuns. Cand am vazut ca am un spatiu gol, mi-am amintit ca aveam si cateva betisoare pentru ceai/cafea - erau in ambalaj, asa ca nu stiam daca sunt de lemn sau plastic. Am avut noroc si vreo 3 erau din lemn (le aveam de la parinti, de prin calatoriile lor). Atunci mi-a venit ideea sa fac si o portita.


Din perioada cand am decorat gradinuta chiar nu am poze - am fost atat de prinsa de ceea ce faceam incat... am uita 😂😅. 
Dar, am folosit asa:
  • baza din cutie conserva
  • am pus folie alimentara pentru protectie
  • un strat format din bucati de burete pentru aranjamente florale (uscat)
  • muschi - l-am recuperat dintr-un cosulet cu ghiocei
  • am fixat muschiul cu ajutorul unor scobitori taiate in doua si infipte din loc in loc cu partea ascutita in jos
  • o chochilie de melc, lipita cu banda adesiva (simpla, pusa in mai multe straturi) de doua rondele de lemn, lipite la randul lor intre ele cu banda dublu adeziva
  • rondele de lemn le am de la Tati - cea mica este de mesteacan, cea mare este de prun sau visin sau... corcodus? (nici nu stiu daca mi-a zis tati atunci - dar cred ca unul dintre cei mentionati).
  • Am fixat si ciupercuta (cu ajutorul tijei ei)
  • copacei infloriti - am folosit niste crengute decorative uscate, recuperate din aranjament floral
  • scobitori care fixeaza casuta melcului
  • o lalea din fetru (care avea un mic defect) - dintr-un set cumparat mai demult - ramasa de la un alt proiect
  • o floare rosie de material (din cutia cu comori de langa papusile lui Ralu
  • o floare alba - probabil parte dintr-o amintire de la o nunta
  • o bucatica de sfoara, recuperata de la un borcan cu gem (cred)

Nu apar in poza de mai sus, adaugate ulterior:
  • o margeluta floricica lipita de baza cercului de lemn mai mare (cu banda dublu adeziva) - gasita in plimbarile cu Dodo
  • o codita de la un mar (lol) - amplasata in spate, langa pomisorii infloriti


De la bun inceput. Ai Ho Ai Ho - ceata de Pitici creativi, am avut ideea unui proiect care sa se lege cumva - sa formeze un intreg. Am tatonat ideea de a prinde elementele (3 sunt la numar: doua cutii si mini gradina) cu ajutorul scai-ului (imi scapa acum cealalta denumire). Dar banda dublu adeziva nu era suficient de puternica si pana sa desfac eu cele doua parti ale scai-ului se ducea cu totul - inca mai caut solutii pentru a lega cele doua cutii - sa stea fixate, dar cu Gradina, am rezolvat!


Am marit baza - adica am mai facut inca doua cercuri (unul identic cu cel mai mare realizat inainte si unul mai mare, aproape cat capacul de la cutia pe crae urma sa stea) si le-am lipit cu banda dublu adeziva. Suportul de carton baza a fost apoi introdus in fostul suport de la banda adeziva si, pentru ca avea ceva joc conserva, am mai taiat o fasie de carton si am asezat- in interior. Se poate vedea in imaginile de mai sus.
La partea crosetata (iarba), am folosit trei nuante de verde. Prima parte am lucrat-o separat - si acolo unde este prinsa floricica roz, de langa Catelus, are un sistem de prindere cu capsa (se suprapune putin banda crosetata).


Dincolo de banda care vine positionata pe gard, am lucrat de jur imprejur partea crosetata. Ultima parte am ornat-o cu un fel de „scoici„ - ca o danteluta. Am crosetat snururi simple care fac legatura intre aceasta parte crosetata si husa din blug. 


Pe husa de blug am cusut in laterale (dar spre partea din fata, nu sunt fixate chiar unde ar veni mijlocul) doi nasturei pasare bleu (in ton cu dragalasul catelus) - nastureii ii am de la Micaela (am avut pentru premii si acestia ramasesera, cred ca i-am folosit eu la ceva poze si de aceea, numai bine, ca s-au potrivit la fix.


Mai sus puteti vedea cum am atasat snurul, dar puteti vedea si cum se vede bucata de carton de la interior :D, sau sistemul de prindere cu capsa.
Mai jos, detalii cu sistemul de prindere pasare - snurulet. Gradinita abia astepta sa isi ocupe locul - erau ultimele probe.



In cele din urma, iata si spatele! Nu l-ati vazut pana acum. La partea crosetata, am lasat intentionat (de fapt, corct spus este am scos pe fata) la vedere nodurile unde am atasat firul verde inchis - ca sa dea un plus de 3D ideii de iarba.
Am folosit si niste agrafe de hartie colorate (pe care abia mi le cumparasem - hihihi) si astfel am asigurat si partea aceea, pentru mai multa siguranta: la miloc este prins de partea de sus, pe parti de sfoara cusuta in partea superioara a husei.


Si aceasta a fost povestea, pe scurt! Sper ca v-a placut si voua si atu aflat lucruri interesante, in legatura cu mini gradina). Iata si o imagine absolut minunata:


Si acum, puteti vedea si proiectul intreg, pentru ca am facut mai multe fotografii cu acesta, cu dragalasa mea perdea din sufragerie, pe fundal:




Abia astept sa rezolv si problema cu cele doua cutii, ca atunci cand le suprapun sa stau linistita ca nu aluneca.
Am facut poze si cu cele doua cutii mari alaturate - pentru ca am gandit proiectul sa aiba sens si asa. Cu alte cuvinte, dintr-o fetita cu sortulet si palariuta inflorata, s-a transformat in doua gradini de flori (una suspendata si gardulete vesele, din bete de inghetata). Di, desigur, sa nu uitam buzunarasul.




Va dorim in continuare, o duminica placuta!! 
Ja ne!


8 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

dupa ce ne-ai prezentat gradina de legume, acum ne plimbam rin gradinitia cu flori! Superba idee, Rux draga!
Foarte sugestiv acest proiect al tau! Avantajul straturilor înălţate este ca Rukkusu poate lucra fara sa aiba dureri de spate ☺
Pupici si o Duminica de Florii minunata!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN Ma bucur tare mult ca iti place :*!! Un vis implinit, macar asa, la scara mica.
De cate ori ma uit spre ele (inca sunt asa, pe masa - doar ca nu suprapuse cele mari), ma incarc de bucurie.
Nu e chiar finalizat proiectul. Mai am de pus in practica un segment, care va intra in cutia cilindrica (cea de sus).:D
Ai dreptate - ajunge la fix :D
Pupici!!!
Asa e- la voi sunt Floriile;la noi saptama a urmatoare, desi stiam - uitasem... cum suna asta :))). Acum realizez ca azi, de Floriile acestea a inflorit o crenguta de visin pe care o am in apa.

Pupici cu drag :*

Suzana spunea... [Raspunde]

Arata perfect. Oare pentru niste suculente mici s-ar potrivi? Poate ca da! Sa ma gandesc...
Daca Rukkusu descopera gradinaritul, poate puneti de niste culturi bio.
Felicitari pentru aranjamente! Pupici!😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ma bucur mult ca iti place :). Cre ca ar merge de minune - inital asta voiam sa fac dar... nu am avut timp si nici pamant special (nou cel putin) pentru acea manevra (am niste ghetusca si cred ca ea ar fi mers - cu alta ocazie).
Si eu si ea vrem - mai avem ceva probleme de rezolvat (reamenajare in partea parintilor de balcon - la mine e prea ingust si.. efect de sera (nu prieste, se face inabusitor)

Pup cu drag :*

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Îmi place să văd procesul de creație, eu mereu uit să fac fotografii când lucrez, cu mare efort am inceput să fac ceva de genul before, dar doar cu obiectul transformat, nu cu toate materialele.
Am reținut mărgeluța floricică găsită în plimbările cu Dodo, și eu am o cutiuță cu mărunțișuri găsite:) pff dacă văd ceva le adun că o coțofană. Cum zic americancele, findings.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso sa stii ca si eu uit :))). Acum mi-am luat telefonul langa mine, si tot am uitat efectiv sa fac poze cand am fixat muschiul si montat gradina...
Da, mai gasisem si un clips de hartie verde simpatic :)))). Niste randunele mai mari si noi haha - mereu am avut senzatia ca, daca ar fi mai maricele, randunelele ar semana cu niste cotofene :).
Puuup

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Multă muncă pentru a crea o mini-grădiniță...👍...dar munca a fost cu folos: Rukkusu are o grădiniță frumoasă acum !
Pupici cu drag ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza da... stii de cand imi doresc sa fac proiectul acesta? Si cum mini gradinita reala intarzie sa fie imblanzita - tot in stadiul de jungla e :))). Am facut si eu ce am putut. Si ma bucur ca am reusit.
Ma bucur mult ca iti place :*
Pup cu drag 💗

Trimiteți un comentariu