vineri, 7 aprilie 2023

Suport pentru oua Gainusa Pusa. (S14/52)

Buna!

Nu e deloc marti - stiu, atunci imi propusesem eu sa public, deobicei, articolul pentru transformarea recreativa a saptamanii... In plus, saptamana aceasta deja am facut prima tema... dar, pana la urma, asta sa fie singura regula pe care sa o incalc :))).

Lasand gluma la o parte, pe la 1 de dimineata, cum ar veni, in timp ce tot incercam sa fac backup la blog si sa scriu pentru pagina de jurnal (nu tocmai chestii vesele, ca deh, mai sunt si din astea) ... mi-au picat ochii pe cofrajul de oua care statea cuminte sa fie, in continuare ... transformat. Am verificat urmatoarea tema din transformările creative de aprilie 2023  si, in timp ce imi aminteam despre cosuletul pentru oua facut in 2012 (pun poza mai jos), ma tot gandeam ce sa fac eu oare anul acesta.

Cosul cu flori

Sincer, cosuletul acela imi este extrem de drag. Si ... nu am mai vrut sa fac altul la fel. Cel putin, nu acum (mi-ar fi trebuit si niste lipici de orez - apropo, daca vreti sa vedeti cum l-am facut, am pus cateva poze si aveti linkul mai sus). Asa ca, ma uitam la ceea ce a scris Mihaela la cerinte: „ Din cofrajele de ouă realizați un obiect cu tematică de Paște : un suport de ouă, suport de lumanare, coșuleț de ouă, iepuraș, pui, miel, etc...”


Si cum stateam si ma gandeam, i-am zis lui Mami, care se pregatea sa mearga la somn, oare cum ar fi sa fac o gainusa cu un loc pentru un singur ou. Stiu ca scrisesem si pe la comentarii - cu Mihaela (Mniko), despre cocosul - nu stiu de ce dar si eu ramasesem cu aceeasi idee, haha ca era cocos - suport pentru un ou.
Ca sa fiu sincera, nu stiu ce era, pentru ca nu l-am mai cautat :))). Dar cand i-am zis lui Mami, mi-a replicat ca sigur trebuie sa fi fost gaina.. asa ca.. Am luat foarfeca, am tot sucit si rasucit cofrajul (mai bine zis ce ramasese din el) si apoi m-am trezit ca am decupat ce vedeti mai sus.


Dupa ce am franjurat marginile am decupat ciocul - varful de la creionul rosu indica spre locul de unde a fost decupat. (am senzatia ca suportul pe care il vazusem nici nu avea forma aceasta - m-am uitat acum putin pe google si am vazut intr-adevar si un cocos - doar ca este facut dintr-o cutie cu o forma diferita fata de a mea).


Apoi, desi nu intentionam, m-am gandit sa si „pictez putin” gainusa. Am folosit portocaliu, ocru, maro si galben. Cu pensula si putina apa am luat culoare de pe mina creionului si am sters pensula (e mult zis pictat) pe penajul franjurat, pe piept si laterale - corpul principal, conic.


Am decupat creasta, am pictat-o cu rosu, ca si pe cioc si am inserat partea mai ascutita in gaura aflata in varful conului. Nu am mai lipit, ci am asigurat pe laterale cu bucatele micute din cofraj. In poza de mai sus se vede putin „pictura” hahaha.


Am lipit ciocul cu banda dublu adeziva (pusa in mai multe straturi) si am facut si ochisori tot cu creion acuarela, de data aceasta negru - am inmuiat varful in apa si am desenat ochisorii. 
Dupa care am fost pana la frigider, de unde am pescuit oul de rata :)))))). Ca ieri la suportul crosetat l-am folosit pe cel de curca si nah.. am gasit ocazia sa il imortalizez si pe acesta. Mi se pare ca are o coaja tare frumoasa, cumva... translucida.


Rukkusu abia astepta sa se infiinteze in decorul vesel de aprilie - la ce innorat a fost ieri si ce mai ploua acum, cand scriu articolul, in miez de noapte, avem nevoie de un decor vesel. :D. Ne-am luat iarba crosetata, cele doua tufe cu flori, din setul de joaca crosetat si ne-am pus pe facut poze.


Oul se simteam foarte bine in suportel si Gainusa Pusa, mai ca voia sa nu il mai lase sa plece - il adoptase :))).


Si uite asa, am bifat si tema cu numarul doi din calendar - i-am facut primei gainuse o prietena sa-i tina companie - si mai avem inca un suportel de oua (pe cuvant ca as mai fi facut unul, dar din ce mi-a ramas nu era posibil si... celalalt cofraj se tine deocamdata bine.. hahaha. Cand voi mai pensiona unul insa, am sa am acest proiect in vedere!


Pentru ca este, totusi vineri. am sa inchei spunandu-va ca de miercuri este activa si cea de-a doua tema din seria a doua de cate 4, din sezonul doi Salvam Papusi de pe Provocari Verzi. Micaela si Aricika au pregatit o fotografie tare dragalasa - care sa ilustreze tema:

#06 Salvam Papusi // Save the Dolls: Flori pentru Florii.

Raza de Soare imi tot face semn catre o floricica pe care as putea sa o salvez pentru ea... dar nu stiu, parca mi-ar placea sa mai fac inca ceva... hmmm. Vom vedea. Stiti cum este. imi propun ceva, iese cu totul altceva (ca si in cazul suportelului, unde imi propusesem sa fac de fapt.... cosulete mici pentru Raza si Rukkusu... asta, ca idee).

Ja ne!



10 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Imi place cum te-ai jucat, eu tot nehotarata sunt.
Prea multe optiuni, prea multe de facut.
Imi place mult cum faci montajele. Sunt foarte vesele si
inspira bucurie!
Seara frumoasa, Rux! Doar minuni pe la tine!
Pupici!😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana S-a intamplat, crede-ma. Pur si simplu. Bine ca am reusit sa fac poze :)).
Si eu eram nevotarata - initial voiam sa fac cate un cosulet mic, pentru Raza si Rukkusu dar... cofrajul era foarte nepotrivit pentru asa ceva. Cos mare am (cel din 2012..) e pe undeva pus bine. Si cand am recitit cerinta, am intrezarit o oportunitate de a face si o gainusa mica.. Dar efectiv s-a facut cum a vrut ea. Nu am mai cautat nimic pe net.
Ma bucur ca iti plac montajele. :*
Iti multumesc mmult de tot. Doamne Ajuta! Sa fie sa avem un sfarsit de saptamana linistit, cu pace si sanatate :*.
Puuup

MNiko spunea... [Raspunde]

Deci până la urmă ai ales să faci și această variantă de găinușă/cocoș. Dacă ai fi putut face mai multe ar fi fost perfecte pentru masa de paște ca și decor/servirea a ouălelor roșii.
PS: superbe ouăle încondeiate din coșuleâul de la începutul prezentării.

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Nu știu de ce aveam impresia că am lăsat un comentariu la această postare......Imi place foarte mult cosulețul este foarte vesel colorat potrivit pentru sărbătoarea Paștelui!
Iar găinușa cu oul...este superbă. Este o decorațiune foarte simpatică și potrivită pentru masa de Paște!
Duminica de Florii să-ți aducă sănătate, pace și multe împliniri! pupici

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Oooo, găinușa este tare guralivă...cred că a amețit-o pe Rukkusu cu lauda ei pentru ou...😃
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko Ma tot uitam cum sa fac eu cosulet si nu iesea oricum as fi decupat :))). Cos mare, dupa cum vezi, am facut acum ceva vreme si acum nu aveam timp efectiv sa ma desfasor in directia respectiva plus ca... nici materie prima :D - e toata functionala si folosita pentru oua).
Puteam sa mai fac o gainusa, dar imi lipsea bucatica de la coada (fusese desprinsa) .. asa ca mi-am amintit de discutia noastra si am incercat sa vad daca nu as putea decupa astfel incat sa imi tina totusi un ou - a iesit ce vezi. M-a uitat cand am scris articolul sa vad daca era gainusa sau cocos - dar stai, cred ca am scris asta in articol :)))).

Cred ca merg si astea doua - dar da, as putea sa mai fac pe viitor - mai am un cofraj la fel, care se tine inca bine, dar il am in vedere. Cred ca ar mai merge , daca tai cum trebuie, facute inca doua mari si poate doua mici. Ar fi 3 cu trei. Set. :D Vom vedea!!
Acela este cosuletul facut in 2012. :D Si ouale noastre incondeiate care stau frumos pe raft in vitrina - pe doua dintre ele le-am folosit si cand am prezentat Gainusa :D.

Pup cu drag!! 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă poate pentru ca am mai avut o gainusa (la personaj :))). Nu a fost asta intentia mea initiala. Voiam sa fac la personaj doua testoae, dar nu aveam cofraj potrivit. Le-am luat pe toate la rost, niciunul nu mergea - ca as fi sacrificat unul in forma pana la urma, pentru proiect. La tema doi voiam sa fac cosulet, aceeasi problema. :))))

UIte asa m-am trezit cu doua gainuse.

Cosuletul l-am facut in 2012. Asa-i ca e dragut? Il ador. A fost o mare „reusita” pentru mine - pentru ca e un fel de decoupaj, doar ca am folosit lipici de orez. Si a iesit si dragut.

Sigur le vom folosi la masa de Paste. ca sa ne inveseleasca decorul :D

Iti multumesc mult pentru urare! Si tie (voua) la fel!! 💗
Pupici cu drag!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza hahaha, sa stii!! Mai ales ca ea a purtat in poze un ou adevarat... de RATA :))))))))))))))
S-a falit de numa!
Pup cu drag 💗

Diana spunea... [Raspunde]

Gainusa aceasta pare mai guraliva decat cea care are doua oua. 😊 Si e simpatica foc! 😊 ❤ Cele doua concureaza pentru locul intai la... purtat oua. 😊 Felicitari pentru idei si pentru decorurile pe care le-ai realizat!

Pupici cu drag! 💗

Hristos a inviat!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana hihi - are mai putine „griji” - doar un ou :))))).
Ma bucur mult ca iti place :).Iti multumesc mult :*. Ma bucur ca am reusit sa fac proiectele acestea :P

Adevarat a Inviat!! Sa avem sarbatori luminoas :)

Trimiteți un comentariu