Pe cand ma intrebam ce reflexii sa va arat azi, mi-au picat ochii pe un folder pe care RIO era notat asa ca sa il vad :))). Doar ca din mai si pana acum, iata ca nu prea s-a si materializat denumiea din titlul lui.
Cum oricum am facut painica de casa de curand si se cam cere sa fac un tort (mai ales ca acum vine si 1 octombrie :O), am zis ca nu ar fi rau sa le aduc azi in lumina reflectoarelor.
Primele doua sunt din 16 mai - cand faceam pregatiri pentru Sfintii Constantin si Elena (Buni e Elena 💗). Si probabil este printre primele incercari de tort la care am inceput sa adaug ciocolata in crema care se baza pe compot de prune. Imi amintesc ca am fost entuziasmata ca am putut face desenul cu furculita, ca la crema de unt :))).
Cred ca mai am vreo 2 ture de poze de gen, facute tot cu ocazia aniversarilor.. mai mult sau mai putin. Asa ca e posibil sa va mai fac pofta :)) (dar ca sa nu va suparati - sa stiti ca nici eu nu am mancat... haha).
Vreau doar sa remarc (probabil din nou) cat de mult conteaza putina nuca rasa in blat.. Cum creste de frumos si ce bine arata dupa insiropare. Si asa cateva mentiuni, daca nu stiti deja pe dinafara cum fac eu torturile, haha. Blatul este de pandispan, dar cu o cantitate mai mica de zahar (pun un varf de lingura de zahar brun brut de treste de zahar la fiecare galbenus). Galbenusurile frecate cu zahar, albusurile batute cu putina sare spuma tare. Si amestec de faina, cacao si nuca rasa (de ex la 5 oua - 3 de faina, 1 de cacao si 1 de nuca). La cuptor foc mediu jumatate de ora. insiropat cu compot (pun prune de la congelator in apa, fara zahar si le las pe fic pana cand se pot decoji usor, dar fara sa se „fleoscaie”. Apoi le mai las sa se racoreasca si sa lase aromele in apa. Cu lichidul rezultat insiropez, har fructul (am grija sa ramana cat mai putin lichid) il mixez cu ciocolata neagra (de preferinta bio, fara adaosuri, lecitine si alte nebunii lol).Mai adaug in functie de inspiratie si disponibilitate si o lingurita de gem (aici cred ca am pus putin gem de cirese si visine care avea o aroma aparte.
📸
” Dacă doresti să participi, publică într-un articol pe blogul tău, o imagine sau un clip, pe care tocmai le-ai vazut în "oglinda" (poate fi si cea retrovizoare) ”
Ja ne!
10 comments :
Hello, Rux,
I apologize for my delay in commenting, but my life is such a mess! Anyway, I love the way you made this cake and the bread, it must be delicious! Take care!
La multi ani cu mare intarziere sarbatoritilor! Nu conteaza asa mult când au fost aceste serbari, important ca au trecut marcate de bucurie! Ce frumos este cand gasesti motiv sa pregatesti ceva dulce, cand cei dragi se bucura la o felie de tort si o îmbratisare speciala! Minunat! De LA MULTI ANI, cu sanatate si bucurii!
Frumoase toate reflexiile!
Pupici si imbratisari ♥
Acum că ne-ai făcut poftă, ar trebui să ne trimiți câteo pâinică și tortuleț!:))) Că altfel nu ne mai jucăm! :)))
Totul arată delicios! Pupici
Delicioase reflexii! Painitele seamana cu cornurile de pe vremuri.
Si painicile si tortul arata extrem de bine.
Si, cand am citit cum ai facut tortul, imi dau seama cat este de delicios (curcubeu pe cerul gurii.)
@ Marisa I hope you are better and life has took a better turn.
It is sort fo strange - I had some really strange days so far this week...
I love making caks and bread and.. other homemade goodies :)).
Hugs :* !!!
@ Carmen iti multumim mult :*!!! Am tot facut de atunci torturi - o sa va spamez pentru ca am facut poze mai ales la cele mai cu mot :)))). Sunt curioasa daca imi mai si amintesc ce si cum. Teoretic imi notasem prin whatsapp ce am folosit :))) Practic, ar fi genial daca mai si gasesc notitele.
Asa se intampla cand intervin lucruri care dau programul peste cap si se tot amana una alta.
Imbratisari cu drag si multumim mult :*
@ Danuta, sa stii ca uneori ma gandeam ca mi-ar placea sa am undeva o casuta de poveste si sa pot face treaba asta.
Cu painica poate ar fi posibil de trimis (Desi la ce colete parfumate am primit de-a lungul timpului nu prea e indicat... haha, ca nu stii pe langa ce nimereste in masina de transport).
Poate candva totusi se vor aseza suficient lucrurile si atunci om reusi sa ne intalnim si tortuim clar! Nu strica sa visez frumos :*
Pup!!!
ps: pana atunci va las retetele ca sa incercati si voi :D
@ Pompilia - sa stii. Si mi-a iesit la un moment dat un aluat, care combinat cu gem de afine sau melanj de prune pere mere, eram fix ca cele de le luam de la alimentara pe vremuri :O. Tare bune - nu imi venea sa cred - uite chiar sa caut pozele si sper ca am notat reteta :D
Pupici
@ Ioana ma bucur ca iti plac si iti multumesc - retetele pe care le fac sunt foarte simple din mai multe motive, dar pornesc de la ceva de baza, tortul casei de exemplu, painea facuta de buni si ... am avut „curaj” sa fac tot felul de combinatii. Zic curaj pentru ca mi-a luat ceva sa incerc sa fac, de exemplu, crema pe baza de fruct la tort, sau sa pun smantana in aluatul pentru paine cozonac, in loc de unt. :))))
Pupici
Trimiteți un comentariu