miercuri, 29 septembrie 2010

Cavalerii de Bronz - Saint Seiya

Republicat: Acest articol a aparut in data de 17 aprilie 2008, la 17:25 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari: -
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.


Am sa continui seria de posturi dedicata Saint Seiya (Les Chevaliers du Zodiaque) cu cateva informatii despre prima parte a serialului animat numita Sanctuarul si despre cavalerii de bronz.
Scurt rezumat:Asa cum va spuneam mai sus, Sanctuarul este prima parte a seriei animate pentru tv. Este povestea a 5 cavaleri (sau sfinti) alesi din 100, pentru a proteja altarul zeitei Athena de fortele raului. Mai intai aflam cum se antreneaza acestia, cum primeste fiecare cate o armura, cum se formeaza 2 tabere: cavalerii buni si cei rai (cavalerii negrii). Ulterior ei vor porni la cucerirea sanctuarului, pentru care trebuie sa se autodepaseasca si sa descopere al 7-lea simt. Vor lupta impotriva cavalerilor de aur, niste adversari foarte puternici, despre care va voi vorbi in alt post (era sa zic episod;P.. shhhh!).Vor reusi cei 5 sa o salveze pe Saori Kido (reincarnarea zeitei Athena)? Veti afla raspunsul la intrebare curand!
Cavalerii:
Seiya
Constelatia: Pegas
Varsta: 13
Inaltime: 165 cm
Greutate: 53
Data nasterii: 1 Decembrie
Grupa sanguina: B
Tara de origine: Japonia
Locul unde s-a antrenat: Grecia

Hyoga
Constalatia: LebedeiVarsta : 14
Inaltime :173 cm
Greutate :60 kg
Data nasterii :23 Ianuarie
Grupa sanguina :O
Tara de origine : Rusia
Locul unde s-a antrenat :Siberia Orientala


Shun
Constalatia: Andromeda
Varsta : 13
Inaltime :165 cm
Greutate :51 kg
Data nasterii :9 Septembrie
Grupa sanguina :A
Tara de origine : Japonia
Locul unde s-a antrenat :Insula Andromedei


Shiru
Constelatia: Dragonului
Varsta: 14
Inaltime :172 cm
Greutate :53 kg
Data nasterii :4 Octombrie
Grupa sanguina :A
Tara de origine : Japonia
Locul unde s-a antrenat :In China



IkkiConstelatia: Pheonix
Varsta: 15
Inaltime :175 cm
Greutate :62 kg
Data nasterii :15 August
Grupa sanguina :AB
Tara de origine : Japonia
Locul unde s-a antrenat :Insula Reginei

Puteti gasi torenti aici. Sper sa mearga, pentru ca pare a fi seria completa(nu stiu daca si ultima parte a desenului, pentru ca abia a aparut, oricum vor mai fi posturi si vom mai adauga si alte link-uri)
Va urma:P!!

Later edit: Pentru a evita confuzia cu seria nou aparuta (OVA Hades - Sanctuary) trebuie sa precizez ca desenul animat care a rulat la tv a fost impartit la randul lui in capitole. Denumirea acestora cat si impartirea variaza la randul ei. Am preluat varianta franceza, care imparte seria tv in Sanctuarul (care la randul sau are doua parti), Asgard ( capitol care nu a fost facut dupa manga) si Poseidon. Puteti citi mai multe despre acest lucru in franceza aici.

0 comments :

Trimiteți un comentariu