joi, 9 septembrie 2010

Mihaela şi Azorel

Republicat: Acest articol a aparut in data de 1 iulie 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.

Daca tot v-am povestit cate ceva despre Miaunel si Balanel, am zis sa profit de faptul ca am gasit un mic filmulet realizat din fotografii ca sa va reamintesc de un alt desen romanesc, avand-o ca protagonista pe Mihaela, o fetita blonda cu fundite albe, de care poate va mai amintiti si din reviste.
Documentandu-ma eu despre desenele noastre autohtone am aflat ca prin 2006 o serie de desene din care face parte si Mihaela au fost difuzate atat in Romania cat si in strainatate prin intermediul canalului Minimax - cititi stirea aici. De aceea va rugam daca le-ati vazut si aveti cumva episoade sa ne scrieti si noua un mail, poate gasim o cale sa colaboram si sa le reamintim prin intermediul acestui blog si altor copii (mai mari) personajele animate care le-au inseninat copilaria.
Revenind la Mihaela, ea este creatia caricaturistului Nell Cobar. Ea nu este singura, are un catelus pe nume Azorel, alaturi de care trece prin multe aventuri. Seria animata a fost difuzata intre 1970 si 1980 (in cadrul emisiunii 1001 de seri ), inaintea Telejurnalului.
Interesant de retinut este faptul ca dupa Revolutiei Mihaela a aparut intr-o revista care ii purta numele, de care eu una aud abia acum. Voi stiati de revista? Aveti vreun numar sa ni-l aratati si noua?
Va las mai jos filmuletul de pe youtube (credit ungureaa), si puteti citi mai multe despre desen aici.


Genericul emisiunii „1001 de seri” cu Mihaela (Arhiva TVR)


0 comments :

Trimiteți un comentariu