miercuri, 22 septembrie 2010

Les Chevaliers du Zodiaque

Republicat: Acest articol a aparut in data de 10 aprilie 2008, la 22:51 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari: video
Mentiuni: acest articol fiind din categoria "republicate", comentariile articolelor originale nu au mai fost importate
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.


Asa cum am spus intr-un comment pe subiectul DBZ, eu am avut un crush pentru un alt desen animat de gen: "Les Chevaliers du Zodiaque" (difuzat pe TMC, prin 1993). Inca de la inceput am sa va zic ca acesta este mai mult un post de.. pregatire, sau incalzire, nu de alta dar este foarte mult de scris. In primul rand, am sa va spun ca Saint Seiya a fost la origine un manga realizat de Masami Kurumada. Seria animata a aparut ulterior si a deschis seria anime-urilor de gen: DBZ , Sailor Moon etc.
Initial nu mi-am imaginat ca este o productie de asemenea proportii, pentru ca ceea ce am vazut eu a insumat sa zicem maxim 15 episoade (dupa care nu am mai prins TMC, lol), dar a fost destul cat sa isi puna amprenta si sa ramana unul dintre desenele de care imi amintesc ca fiind intens. Seria animata are 114 episoade, a fost distinsa cu premiul Animage Anime Grand Prix in 1987, intrerupta in 1989 si reluata in 2002. Au fost realizate si 5 filme.

Pentru mine, Cavalerii Zodiacului este unul dintre cele mai frumoase anime-uri, mai ales daca ma refer la grafica. Am fost placut surprinsa sa vad ca a fost precursorul Sailor Moon, mai ales ca mereu am asemanat cele doua productii. Daca luptatoarele "Sailor" sunt guvernate de planetele Sistemului Solar, cavalerii zodiacului lupta sub semnul constelatiilor.
Va las mai jos genericul in franceza si cateva poze avandu-i ca protagonisti pe cavalerii de bronz ( cel mai mic rang in ierarhia cavalerilor, sau sfintilor zodiacului).

Les chevaliers du zodiaque





Pe curand:D!!!

0 comments :

Trimiteți un comentariu