duminică, 31 martie 2013

Fata calatoare in timp (2006)

Buna!!

Saptamana trecuta v-am povestit despre Fata calatoare in timp (1983). Anime-ul despre care va scriu astazi este de fapt motivul pentru care am aflat eu de carte, filmul din 1983 si recent cel de acum 3 ani.

Intamplator, asa cum mi se intampla deobicei, am dat peste anime. Efectiv nici nu imi amintesc ce cautam, la ce ma uitam..:)). Ar trebui sa fac un salt in timp..

Intre cele trei anime-ul este cel care se indeparteaza cel mai mult de romanul sursa. Eroina principala este in acest caz Makoto Konno, nepoata lui Kazuko Yoshiyama care lucreaza ca si restaurator la Muzeul National din Tokio. Filmul incepe cu o partida de baseball intre Makoto si colegii ei Chiaki Mamiya si Kōsuke Tsuda.

Se dovedeste ca totul era doar un vis si Makoto, in intarziere, isi incepe ziua care urmeaza sa ii schimbe viata. La scoala are parte de un blocaj la lucrare, ea care nu avea astfel de probleme si e cat pe ce sa dea foc la clasa in timpul orei de curs culinar... Dupa ce cade peste o nuca ciudata, se grabeste sa ii duca matusii fructe dar, din cauza franei defecte de la bicicleta, ea nu poate opri la bariera si sfarseste prin a fi lovita de tren.... sau nu. Timpul pare ca se dilata, totul se intampla cu incetinitorul si... un salt in timp.

Makoto ajunge la matusa sa si ii povesteste ce i s-a intamplat si aceasta ii spune ca ar putea fi vorba de un salt in timp. Asa ca eroina noastra incepe sa utilizeze noua ei putere pentru diverse lucruri fara prea mare importanta: sa nu intarzie la scoala, sa isi indrepte o nota proasta, sa cante la karaoke mai mult etc. Observa insa ca la un moment dat tatuajul aparut pe mana se schimba si deduce ca numarul afisat reprezenta numarul de calatorii pe care le mai putea face. Se hotaraste sa faca in asa fel incat sa fie bine pentru toata lumea, dar... cand crede ca totul s-a aranjat foloseste ultima calatorie pentru a ocoli o discutie cu colegul ei Chiaki pe care il mai ignorase de cateva ori. Exact in acel moment celalalt coleg alaturi de prietena lui trec pe langa ea, pe bicicleta ei defecta indreptandu-se catre panta la poalele careia se afla calea ferata. Timpul se opreste totusi evitand o nenorocire.. insa nu datorita ei.

Iata mai jos filmul in japoneza -era si varianta dublata in engleza (dar eu prefer varianta originala a filmului - are alta savoare: o gasiti aici ) cu subtitrare in engleza.


via youtube

Spre deosebire de filme, aici nu se mai sterge memoria... (chestiune care in acest caz mi-a placut) si se intrevede totusi o reintalnire in viitor (:D). Calatorul are alt mijloc de transport si vine in trecut pentru a admira un tablou care in viitor nu mai exista.
Stiti animatia? Ati vazut-o? Va place?:P

Credit foto si info

6 comments :

Unknown spunea... [Raspunde]

nu, nu mai urmaresc filme animate... pacat. obisnuiam, cand erau fetitele mici. Acum... nu mai sunt la curent cu noutatile si tendintele in acest domeniu.
O duminica minunata iti doresc!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Carmen RM Si eu am avut o pauza lunga intre ultimele desene faine la tv si descoperirea lor pe internet. Efectiv prima data nu mai gaseam conexiunea aceea... necesara.
:) Nici eu nu stiu noutatile si tendintele si deobicei urmaresc animatie mai veche, insa mai dau ocazional si peste filme mai nou aparute (totusi acesta este o continuare a unui subiect vechi de prin 70). :D

Multumesc mult si Paste Fericit:)! Stiu ca il sarbatoriti azi:)

Alex spunea... [Raspunde]

Wow Rux !!!
Chiar cand am intrat pe blog .... M-am uitat sub titlu si am avzut ca scrie Simfonia Lalelelor! ..
Si televizorul meu era dat pe Disney Cahnnel ... cand a aparut ceva cu clopotica si acest episod era intitulat Simfonia Lalelelor ...chiar in acelasi timp !

ghemulet spunea... [Raspunde]

Trebuie sa il vad neaaparat...Daca as avea o bucatica de timp...:(

copilarim spunea... [Raspunde]

@Alexander Ce coincidenta!! Ca sa vezi:)!!
Nu stiu decat 2 (sau 3) din filmele cu Clopotica, e si serial?
Titlul ales este insa legat de un eveniment ce are loc la Pitesti anual, se numeste chiar Simfonia Lalelelor si cand eram noi mai mici se faceau niste expozitii minunate. Acum e mai mult targ cu vanzare... :P

copilarim spunea... [Raspunde]

@ghemulet cand prinzi ceva timp sa te uiti! Nici eu nu am mai vazut de ceva vreme un animat sau vreun film... dar am in plan, ca simt nevoia de o mica evadare de gen:P.

Trimiteți un comentariu