duminică, 14 iulie 2013

Cenerentola


Zi de vara pana-n seara.... :)!! As sta intr-un balansoar, privind printre frunzele pomilor cerul... As asculta cantecul adierilor usoare de vant, acompaniat de susurul paraului... As citi, as desena... as fac pregatiri pentru iarna in bucataria de vara...
Astazi m-am uitat la un desen animat - povestea Cenusaresei. Va uitati si voi?:)


Video via youtube

Rezumat 

Povestea clasica, o stiti deja: Cenusareasa locuieste alaturi de mama vitrega si fiicele acesteia. Munceste toata ziua si si-a primit porecla din cauza ca are cenusa pe haine - seara asezandu-se langa semineu pentru a se incalzi.
Intr-o zi este anuntat bal mare la palat - printul isi cauta printesa:P. Toata lumea merge si ar fi vrut si Cenusareasa. Noroc cu nasa ei - o zana buna. Aceasta transforma un dovleac in caleasca, 6 soricei in 6 caluti si al saptelea soricel in valet. Cenusareasa primeste o rochie superba si pantofiori din sticla.
Ajunsa la palat danseaza cu printul pana la 12 noaptea. Auzind orologiul isi aminteste spusele zanei sale bune - la 12 vraja se rupea, asa ca trebuia sa ajunga acasa. In fuga isi pierde un pantofior- pe care il gaseste printul.
A doua zi incep cautarile! In tot tinutul calatoreste pantofiorul, dar numanui nu i se potrivea. Cenusaresei ii vine insa ca si turnat, si astfel aceasta este condusa la palat unde il reintalneste pe print!
Cei doi se casatoresc si toata lumea este fericita... hehe!!

0 comments :

Trimiteți un comentariu